Mikrotietokoneen käyttö ja vikasyvyyden arviointi pyörrevirtatarkastuksessa

Matti Sarkimo

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Käytettäessä pyörrevirtamenetelmää lämmönvaihdinputkien tarkastukseen muodostuu tulosten analysoinnista ja raportoinnista usein koko työn valmistumista viivyttävä tekijä. Tietokonetta hyväksi käyttäen voidaan työtä nopeuttaa ja lisäksi voidaan tulostus toteuttaa joustavasti halutussa muodossa. Tässä kuvataan tapoja, joilla pientietokonetta on käytetty hyväksi sekä manuaalisen tulostenkäsittelyn apuna että suorassa automaattisessa tulostenkäsittelyssä. Pyörrevirtasignaalin muodostumiseen vaikuttavat monet tekijät. Signaalien tulkinta ja analysointi on vaikeaa, jos näistä tekijöistä muuttuu samanaikaisesti kaksi tai useampia. Koesarjan avulla selvitettiin vikakoon vaikutusta vikasyvyyden arvioimismahdollisuuksiin. Vikakoon, tässä tapauksessa tarkemmin vikapituuden, todettiin vaikuttavan vaihekulmaan perustuvan vikasyvyyden arviointiin merkittävästi. Vaikutuksen voimakkuus riippuu myös tarkastustaajuudesta.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages22
ISBN (Print)951-38-1866-7
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number259
ISSN0358-5085

Cite this

Sarkimo, M. (1983). Mikrotietokoneen käyttö ja vikasyvyyden arviointi pyörrevirtatarkastuksessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 259
Sarkimo, Matti. / Mikrotietokoneen käyttö ja vikasyvyyden arviointi pyörrevirtatarkastuksessa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 22 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 259).
@book{c0f565f87f70473cb521ce5eb4e8f3f8,
title = "Mikrotietokoneen k{\"a}ytt{\"o} ja vikasyvyyden arviointi py{\"o}rrevirtatarkastuksessa",
abstract = "K{\"a}ytett{\"a}ess{\"a} py{\"o}rrevirtamenetelm{\"a}{\"a} l{\"a}mm{\"o}nvaihdinputkien tarkastukseen muodostuu tulosten analysoinnista ja raportoinnista usein koko ty{\"o}n valmistumista viivytt{\"a}v{\"a} tekij{\"a}. Tietokonetta hyv{\"a}ksi k{\"a}ytt{\"a}en voidaan ty{\"o}t{\"a} nopeuttaa ja lis{\"a}ksi voidaan tulostus toteuttaa joustavasti halutussa muodossa. T{\"a}ss{\"a} kuvataan tapoja, joilla pientietokonetta on k{\"a}ytetty hyv{\"a}ksi sek{\"a} manuaalisen tulostenk{\"a}sittelyn apuna ett{\"a} suorassa automaattisessa tulostenk{\"a}sittelyss{\"a}. Py{\"o}rrevirtasignaalin muodostumiseen vaikuttavat monet tekij{\"a}t. Signaalien tulkinta ja analysointi on vaikeaa, jos n{\"a}ist{\"a} tekij{\"o}ist{\"a} muuttuu samanaikaisesti kaksi tai useampia. Koesarjan avulla selvitettiin vikakoon vaikutusta vikasyvyyden arvioimismahdollisuuksiin. Vikakoon, t{\"a}ss{\"a} tapauksessa tarkemmin vikapituuden, todettiin vaikuttavan vaihekulmaan perustuvan vikasyvyyden arviointiin merkitt{\"a}v{\"a}sti. Vaikutuksen voimakkuus riippuu my{\"o}s tarkastustaajuudesta.",
author = "Matti Sarkimo",
year = "1983",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1866-7",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "259",
address = "Finland",

}

Sarkimo, M 1983, Mikrotietokoneen käyttö ja vikasyvyyden arviointi pyörrevirtatarkastuksessa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 259, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Mikrotietokoneen käyttö ja vikasyvyyden arviointi pyörrevirtatarkastuksessa. / Sarkimo, Matti.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 22 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 259).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Mikrotietokoneen käyttö ja vikasyvyyden arviointi pyörrevirtatarkastuksessa

AU - Sarkimo, Matti

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - Käytettäessä pyörrevirtamenetelmää lämmönvaihdinputkien tarkastukseen muodostuu tulosten analysoinnista ja raportoinnista usein koko työn valmistumista viivyttävä tekijä. Tietokonetta hyväksi käyttäen voidaan työtä nopeuttaa ja lisäksi voidaan tulostus toteuttaa joustavasti halutussa muodossa. Tässä kuvataan tapoja, joilla pientietokonetta on käytetty hyväksi sekä manuaalisen tulostenkäsittelyn apuna että suorassa automaattisessa tulostenkäsittelyssä. Pyörrevirtasignaalin muodostumiseen vaikuttavat monet tekijät. Signaalien tulkinta ja analysointi on vaikeaa, jos näistä tekijöistä muuttuu samanaikaisesti kaksi tai useampia. Koesarjan avulla selvitettiin vikakoon vaikutusta vikasyvyyden arvioimismahdollisuuksiin. Vikakoon, tässä tapauksessa tarkemmin vikapituuden, todettiin vaikuttavan vaihekulmaan perustuvan vikasyvyyden arviointiin merkittävästi. Vaikutuksen voimakkuus riippuu myös tarkastustaajuudesta.

AB - Käytettäessä pyörrevirtamenetelmää lämmönvaihdinputkien tarkastukseen muodostuu tulosten analysoinnista ja raportoinnista usein koko työn valmistumista viivyttävä tekijä. Tietokonetta hyväksi käyttäen voidaan työtä nopeuttaa ja lisäksi voidaan tulostus toteuttaa joustavasti halutussa muodossa. Tässä kuvataan tapoja, joilla pientietokonetta on käytetty hyväksi sekä manuaalisen tulostenkäsittelyn apuna että suorassa automaattisessa tulostenkäsittelyssä. Pyörrevirtasignaalin muodostumiseen vaikuttavat monet tekijät. Signaalien tulkinta ja analysointi on vaikeaa, jos näistä tekijöistä muuttuu samanaikaisesti kaksi tai useampia. Koesarjan avulla selvitettiin vikakoon vaikutusta vikasyvyyden arvioimismahdollisuuksiin. Vikakoon, tässä tapauksessa tarkemmin vikapituuden, todettiin vaikuttavan vaihekulmaan perustuvan vikasyvyyden arviointiin merkittävästi. Vaikutuksen voimakkuus riippuu myös tarkastustaajuudesta.

M3 - Report

SN - 951-38-1866-7

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Mikrotietokoneen käyttö ja vikasyvyyden arviointi pyörrevirtatarkastuksessa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Sarkimo M. Mikrotietokoneen käyttö ja vikasyvyyden arviointi pyörrevirtatarkastuksessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 22 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 259).