Mitä uutta tiedetään Fukushimasta?

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Tämä artikkeli kertoo, mitä uutta on selvinnyt Fukushiman onnettomuuden tutkimuksessa viimeisen viiden vuoden aikana. IAEA julkaisi onnettomuudesta raportin, jossa on uutta tietoa Fukushiman todennäköisyysperusteisesta riskianalyysistä eli PRA:sta. Voimayhtiö TEPCO on läpivalaissut reaktoreita myoneilla ja tutkinut suojarakennuksia kameroilla. Kakkosyksikön suojarakennuksen lattialta löytyi kokonainen polttoainenipun yläpäätylevy ja nostokahva. VTT osallistui OECD:n kansainväliseen tutkimusprojektiin, jossa selvitettiin onnettomuuden kulkua laskentamallien avulla.
Original languageFinnish
Pages (from-to)25-29
JournalATS Ydintekniikka
Volume47
Issue number3-4
Publication statusPublished - 2018
MoE publication typeNot Eligible

Keywords

  • Fukushima Daiichi nuclear power station accident

Cite this

Sevon, Tuomo. / Mitä uutta tiedetään Fukushimasta?. In: ATS Ydintekniikka. 2018 ; Vol. 47, No. 3-4 . pp. 25-29.
@article{23a4b05df18549258c4830436861d8b3,
title = "Mit{\"a} uutta tiedet{\"a}{\"a}n Fukushimasta?",
abstract = "T{\"a}m{\"a} artikkeli kertoo, mit{\"a} uutta on selvinnyt Fukushiman onnettomuuden tutkimuksessa viimeisen viiden vuoden aikana. IAEA julkaisi onnettomuudesta raportin, jossa on uutta tietoa Fukushiman todenn{\"a}k{\"o}isyysperusteisesta riskianalyysist{\"a} eli PRA:sta. Voimayhti{\"o} TEPCO on l{\"a}pivalaissut reaktoreita myoneilla ja tutkinut suojarakennuksia kameroilla. Kakkosyksik{\"o}n suojarakennuksen lattialta l{\"o}ytyi kokonainen polttoainenipun yl{\"a}p{\"a}{\"a}tylevy ja nostokahva. VTT osallistui OECD:n kansainv{\"a}liseen tutkimusprojektiin, jossa selvitettiin onnettomuuden kulkua laskentamallien avulla.",
keywords = "Fukushima Daiichi nuclear power station accident",
author = "Tuomo Sevon",
year = "2018",
language = "Finnish",
volume = "47",
pages = "25--29",
journal = "ATS Ydintekniikka",
issn = "0356-0473",
publisher = "Finnish Nuclear Society",
number = "3-4",

}

Sevon, T 2018, 'Mitä uutta tiedetään Fukushimasta?', ATS Ydintekniikka, vol. 47, no. 3-4 , pp. 25-29.

Mitä uutta tiedetään Fukushimasta? / Sevon, Tuomo.

In: ATS Ydintekniikka, Vol. 47, No. 3-4 , 2018, p. 25-29.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Mitä uutta tiedetään Fukushimasta?

AU - Sevon, Tuomo

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Tämä artikkeli kertoo, mitä uutta on selvinnyt Fukushiman onnettomuuden tutkimuksessa viimeisen viiden vuoden aikana. IAEA julkaisi onnettomuudesta raportin, jossa on uutta tietoa Fukushiman todennäköisyysperusteisesta riskianalyysistä eli PRA:sta. Voimayhtiö TEPCO on läpivalaissut reaktoreita myoneilla ja tutkinut suojarakennuksia kameroilla. Kakkosyksikön suojarakennuksen lattialta löytyi kokonainen polttoainenipun yläpäätylevy ja nostokahva. VTT osallistui OECD:n kansainväliseen tutkimusprojektiin, jossa selvitettiin onnettomuuden kulkua laskentamallien avulla.

AB - Tämä artikkeli kertoo, mitä uutta on selvinnyt Fukushiman onnettomuuden tutkimuksessa viimeisen viiden vuoden aikana. IAEA julkaisi onnettomuudesta raportin, jossa on uutta tietoa Fukushiman todennäköisyysperusteisesta riskianalyysistä eli PRA:sta. Voimayhtiö TEPCO on läpivalaissut reaktoreita myoneilla ja tutkinut suojarakennuksia kameroilla. Kakkosyksikön suojarakennuksen lattialta löytyi kokonainen polttoainenipun yläpäätylevy ja nostokahva. VTT osallistui OECD:n kansainväliseen tutkimusprojektiin, jossa selvitettiin onnettomuuden kulkua laskentamallien avulla.

KW - Fukushima Daiichi nuclear power station accident

M3 - Article

VL - 47

SP - 25

EP - 29

JO - ATS Ydintekniikka

JF - ATS Ydintekniikka

SN - 0356-0473

IS - 3-4

ER -