Mitä uutta tiedetään Fukushimasta?

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Tämä artikkeli kertoo, mitä uutta on selvinnyt Fukushiman onnettomuuden tutkimuksessa viimeisen viiden vuoden aikana. IAEA julkaisi onnettomuudesta raportin, jossa on uutta tietoa Fukushiman todennäköisyysperusteisesta riskianalyysistä eli PRA:sta. Voimayhtiö TEPCO on läpivalaissut reaktoreita myoneilla ja tutkinut suojarakennuksia kameroilla. Kakkosyksikön suojarakennuksen lattialta löytyi kokonainen polttoainenipun yläpäätylevy ja nostokahva. VTT osallistui OECD:n kansainväliseen tutkimusprojektiin, jossa selvitettiin onnettomuuden kulkua laskentamallien avulla.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)25-29
  JournalATS Ydintekniikka
  Volume47
  Issue number3-4
  Publication statusPublished - 2018
  MoE publication typeNot Eligible

  Keywords

  • Fukushima Daiichi nuclear power station accident

  Cite this

  Sevon, Tuomo. / Mitä uutta tiedetään Fukushimasta?. In: ATS Ydintekniikka. 2018 ; Vol. 47, No. 3-4 . pp. 25-29.
  @article{23a4b05df18549258c4830436861d8b3,
  title = "Mit{\"a} uutta tiedet{\"a}{\"a}n Fukushimasta?",
  abstract = "T{\"a}m{\"a} artikkeli kertoo, mit{\"a} uutta on selvinnyt Fukushiman onnettomuuden tutkimuksessa viimeisen viiden vuoden aikana. IAEA julkaisi onnettomuudesta raportin, jossa on uutta tietoa Fukushiman todenn{\"a}k{\"o}isyysperusteisesta riskianalyysist{\"a} eli PRA:sta. Voimayhti{\"o} TEPCO on l{\"a}pivalaissut reaktoreita myoneilla ja tutkinut suojarakennuksia kameroilla. Kakkosyksik{\"o}n suojarakennuksen lattialta l{\"o}ytyi kokonainen polttoainenipun yl{\"a}p{\"a}{\"a}tylevy ja nostokahva. VTT osallistui OECD:n kansainv{\"a}liseen tutkimusprojektiin, jossa selvitettiin onnettomuuden kulkua laskentamallien avulla.",
  keywords = "Fukushima Daiichi nuclear power station accident",
  author = "Tuomo Sevon",
  year = "2018",
  language = "Finnish",
  volume = "47",
  pages = "25--29",
  journal = "ATS Ydintekniikka",
  issn = "0356-0473",
  publisher = "Finnish Nuclear Society",
  number = "3-4",

  }

  Sevon, T 2018, 'Mitä uutta tiedetään Fukushimasta?', ATS Ydintekniikka, vol. 47, no. 3-4 , pp. 25-29.

  Mitä uutta tiedetään Fukushimasta? / Sevon, Tuomo.

  In: ATS Ydintekniikka, Vol. 47, No. 3-4 , 2018, p. 25-29.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Mitä uutta tiedetään Fukushimasta?

  AU - Sevon, Tuomo

  PY - 2018

  Y1 - 2018

  N2 - Tämä artikkeli kertoo, mitä uutta on selvinnyt Fukushiman onnettomuuden tutkimuksessa viimeisen viiden vuoden aikana. IAEA julkaisi onnettomuudesta raportin, jossa on uutta tietoa Fukushiman todennäköisyysperusteisesta riskianalyysistä eli PRA:sta. Voimayhtiö TEPCO on läpivalaissut reaktoreita myoneilla ja tutkinut suojarakennuksia kameroilla. Kakkosyksikön suojarakennuksen lattialta löytyi kokonainen polttoainenipun yläpäätylevy ja nostokahva. VTT osallistui OECD:n kansainväliseen tutkimusprojektiin, jossa selvitettiin onnettomuuden kulkua laskentamallien avulla.

  AB - Tämä artikkeli kertoo, mitä uutta on selvinnyt Fukushiman onnettomuuden tutkimuksessa viimeisen viiden vuoden aikana. IAEA julkaisi onnettomuudesta raportin, jossa on uutta tietoa Fukushiman todennäköisyysperusteisesta riskianalyysistä eli PRA:sta. Voimayhtiö TEPCO on läpivalaissut reaktoreita myoneilla ja tutkinut suojarakennuksia kameroilla. Kakkosyksikön suojarakennuksen lattialta löytyi kokonainen polttoainenipun yläpäätylevy ja nostokahva. VTT osallistui OECD:n kansainväliseen tutkimusprojektiin, jossa selvitettiin onnettomuuden kulkua laskentamallien avulla.

  KW - Fukushima Daiichi nuclear power station accident

  M3 - Article

  VL - 47

  SP - 25

  EP - 29

  JO - ATS Ydintekniikka

  JF - ATS Ydintekniikka

  SN - 0356-0473

  IS - 3-4

  ER -