Miten saada älyä paperirullaan?

Pertti Moilanen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Paperi on suurin kustannuserä sanomalehtiä painettaessa, joten kaikki paperiin kohdistuvat säästöt auttavat kilpailussa muun median kanssa. Suuressa lehtipainotalossa on tärkeää tehokkaasti hallita sekä materiaali- että tietovirtoja, jolloin vältytään hukalta ja turhilta toimenpiteiltä. Ifran seminaarissa kesäkuussa suurinta huomiota sai paperirullien seuranta ja RFID-tekniikan soveltaminen rullien merkintään ja tunnistukseen. Toki myös puhuttiin perinteisemmistä aiheista kuten ajettavuudesta ja hukan alentamisesta. Osanottajia oli noin sata pääasiassa keski-Euroopan painotaloista.
Original languageFinnish
Pages (from-to)4-5
JournalGT-lehti
Issue number5
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Moilanen, P. (1999). Miten saada älyä paperirullaan? GT-lehti, (5), 4-5.
Moilanen, Pertti. / Miten saada älyä paperirullaan?. In: GT-lehti. 1999 ; No. 5. pp. 4-5.
@article{0fcf87a772fe42fc8859d0fb6053a3b7,
title = "Miten saada {\"a}ly{\"a} paperirullaan?",
abstract = "Paperi on suurin kustannuser{\"a} sanomalehti{\"a} painettaessa, joten kaikki paperiin kohdistuvat s{\"a}{\"a}st{\"o}t auttavat kilpailussa muun median kanssa. Suuressa lehtipainotalossa on t{\"a}rke{\"a}{\"a} tehokkaasti hallita sek{\"a} materiaali- ett{\"a} tietovirtoja, jolloin v{\"a}ltyt{\"a}{\"a}n hukalta ja turhilta toimenpiteilt{\"a}. Ifran seminaarissa kes{\"a}kuussa suurinta huomiota sai paperirullien seuranta ja RFID-tekniikan soveltaminen rullien merkint{\"a}{\"a}n ja tunnistukseen. Toki my{\"o}s puhuttiin perinteisemmist{\"a} aiheista kuten ajettavuudesta ja hukan alentamisesta. Osanottajia oli noin sata p{\"a}{\"a}asiassa keski-Euroopan painotaloista.",
author = "Pertti Moilanen",
year = "1999",
language = "Finnish",
pages = "4--5",
journal = "GT-lehti",
issn = "1456-1662",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "5",

}

Moilanen, P 1999, 'Miten saada älyä paperirullaan?', GT-lehti, no. 5, pp. 4-5.

Miten saada älyä paperirullaan? / Moilanen, Pertti.

In: GT-lehti, No. 5, 1999, p. 4-5.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Miten saada älyä paperirullaan?

AU - Moilanen, Pertti

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Paperi on suurin kustannuserä sanomalehtiä painettaessa, joten kaikki paperiin kohdistuvat säästöt auttavat kilpailussa muun median kanssa. Suuressa lehtipainotalossa on tärkeää tehokkaasti hallita sekä materiaali- että tietovirtoja, jolloin vältytään hukalta ja turhilta toimenpiteiltä. Ifran seminaarissa kesäkuussa suurinta huomiota sai paperirullien seuranta ja RFID-tekniikan soveltaminen rullien merkintään ja tunnistukseen. Toki myös puhuttiin perinteisemmistä aiheista kuten ajettavuudesta ja hukan alentamisesta. Osanottajia oli noin sata pääasiassa keski-Euroopan painotaloista.

AB - Paperi on suurin kustannuserä sanomalehtiä painettaessa, joten kaikki paperiin kohdistuvat säästöt auttavat kilpailussa muun median kanssa. Suuressa lehtipainotalossa on tärkeää tehokkaasti hallita sekä materiaali- että tietovirtoja, jolloin vältytään hukalta ja turhilta toimenpiteiltä. Ifran seminaarissa kesäkuussa suurinta huomiota sai paperirullien seuranta ja RFID-tekniikan soveltaminen rullien merkintään ja tunnistukseen. Toki myös puhuttiin perinteisemmistä aiheista kuten ajettavuudesta ja hukan alentamisesta. Osanottajia oli noin sata pääasiassa keski-Euroopan painotaloista.

M3 - Article

SP - 4

EP - 5

JO - GT-lehti

JF - GT-lehti

SN - 1456-1662

IS - 5

ER -

Moilanen P. Miten saada älyä paperirullaan? GT-lehti. 1999;(5):4-5.