Mittaustekniikan tutkimusohjelman tulokset

Väinö Kelhä

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Valtion teknillinen tutkimuskeskus toteutti vuosina 1984-1987 mittaustekniikan tutkimusohjelman, joka koostui kahdeksasta projektista kolmella kohdealueella: optinen mittaustekniikka, anturiteknologia ja värähtelymittaustekniikka. Projektit suunnattiin erityisesti ccd-kamerasovellutuksiin, ir-alueen analysaattoritekniikkaan, gr-kuituihin ja kuituantureihin, dc-squid:n kehittämiseen, ultraääni- ja värähtelytekniikkaan sekä suspensioiden karakterisointiin. Ohjelman laajuus oli 38,5 henkilötyövuotta, kokonaiskustannukset 11,4 milj. mk ja ohjelman toteuttamiseen osallistui VTT:n lisäksi useita suomalaisia teollisuusyrityksiä. Ohjelman tuloksena kehitettiin uusia dimensiomittausmenetelmiä ja -laitteita, infrapuna-analysaattoreita, R-kuidun, dc-squid:n ja pvdfmuuntimien valmistusmenetelmät, ultraäänivirtausmittausjärjestelmä, kepstrianalyysimenetelmä vaihteistojen kunnonvalvontaan sekä menetelmä ja laitteisto sakeiden suspensioiden värähtelypotentiaalin mittaamiseen. Tutkimustulokset on raportoitu 138 kansainvälisessä ja kotimaisessa julkaisussa ja esitelmässä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages150
ISBN (Print)951-38-3426-3
Publication statusPublished - 1989
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number610
ISSN0358-5077

Fingerprint

Decapodiformes

Keywords

  • measuring instruments
  • optical measurement
  • detectors
  • vibrations

Cite this

Kelhä, V. (1989). Mittaustekniikan tutkimusohjelman tulokset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 610
Kelhä, Väinö. / Mittaustekniikan tutkimusohjelman tulokset. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 150 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 610).
@book{2201de47fcba415d9b5591dd93a8e7f3,
title = "Mittaustekniikan tutkimusohjelman tulokset",
abstract = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus toteutti vuosina 1984-1987 mittaustekniikan tutkimusohjelman, joka koostui kahdeksasta projektista kolmella kohdealueella: optinen mittaustekniikka, anturiteknologia ja v{\"a}r{\"a}htelymittaustekniikka. Projektit suunnattiin erityisesti ccd-kamerasovellutuksiin, ir-alueen analysaattoritekniikkaan, gr-kuituihin ja kuituantureihin, dc-squid:n kehitt{\"a}miseen, ultra{\"a}{\"a}ni- ja v{\"a}r{\"a}htelytekniikkaan sek{\"a} suspensioiden karakterisointiin. Ohjelman laajuus oli 38,5 henkil{\"o}ty{\"o}vuotta, kokonaiskustannukset 11,4 milj. mk ja ohjelman toteuttamiseen osallistui VTT:n lis{\"a}ksi useita suomalaisia teollisuusyrityksi{\"a}. Ohjelman tuloksena kehitettiin uusia dimensiomittausmenetelmi{\"a} ja -laitteita, infrapuna-analysaattoreita, R-kuidun, dc-squid:n ja pvdfmuuntimien valmistusmenetelm{\"a}t, ultra{\"a}{\"a}nivirtausmittausj{\"a}rjestelm{\"a}, kepstrianalyysimenetelm{\"a} vaihteistojen kunnonvalvontaan sek{\"a} menetelm{\"a} ja laitteisto sakeiden suspensioiden v{\"a}r{\"a}htelypotentiaalin mittaamiseen. Tutkimustulokset on raportoitu 138 kansainv{\"a}lisess{\"a} ja kotimaisessa julkaisussa ja esitelm{\"a}ss{\"a}.",
keywords = "measuring instruments, optical measurement, detectors, vibrations",
author = "V{\"a}in{\"o} Kelh{\"a}",
year = "1989",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3426-3",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "610",
address = "Finland",

}

Kelhä, V 1989, Mittaustekniikan tutkimusohjelman tulokset. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 610, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Mittaustekniikan tutkimusohjelman tulokset. / Kelhä, Väinö.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 150 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 610).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Mittaustekniikan tutkimusohjelman tulokset

AU - Kelhä, Väinö

PY - 1989

Y1 - 1989

N2 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus toteutti vuosina 1984-1987 mittaustekniikan tutkimusohjelman, joka koostui kahdeksasta projektista kolmella kohdealueella: optinen mittaustekniikka, anturiteknologia ja värähtelymittaustekniikka. Projektit suunnattiin erityisesti ccd-kamerasovellutuksiin, ir-alueen analysaattoritekniikkaan, gr-kuituihin ja kuituantureihin, dc-squid:n kehittämiseen, ultraääni- ja värähtelytekniikkaan sekä suspensioiden karakterisointiin. Ohjelman laajuus oli 38,5 henkilötyövuotta, kokonaiskustannukset 11,4 milj. mk ja ohjelman toteuttamiseen osallistui VTT:n lisäksi useita suomalaisia teollisuusyrityksiä. Ohjelman tuloksena kehitettiin uusia dimensiomittausmenetelmiä ja -laitteita, infrapuna-analysaattoreita, R-kuidun, dc-squid:n ja pvdfmuuntimien valmistusmenetelmät, ultraäänivirtausmittausjärjestelmä, kepstrianalyysimenetelmä vaihteistojen kunnonvalvontaan sekä menetelmä ja laitteisto sakeiden suspensioiden värähtelypotentiaalin mittaamiseen. Tutkimustulokset on raportoitu 138 kansainvälisessä ja kotimaisessa julkaisussa ja esitelmässä.

AB - Valtion teknillinen tutkimuskeskus toteutti vuosina 1984-1987 mittaustekniikan tutkimusohjelman, joka koostui kahdeksasta projektista kolmella kohdealueella: optinen mittaustekniikka, anturiteknologia ja värähtelymittaustekniikka. Projektit suunnattiin erityisesti ccd-kamerasovellutuksiin, ir-alueen analysaattoritekniikkaan, gr-kuituihin ja kuituantureihin, dc-squid:n kehittämiseen, ultraääni- ja värähtelytekniikkaan sekä suspensioiden karakterisointiin. Ohjelman laajuus oli 38,5 henkilötyövuotta, kokonaiskustannukset 11,4 milj. mk ja ohjelman toteuttamiseen osallistui VTT:n lisäksi useita suomalaisia teollisuusyrityksiä. Ohjelman tuloksena kehitettiin uusia dimensiomittausmenetelmiä ja -laitteita, infrapuna-analysaattoreita, R-kuidun, dc-squid:n ja pvdfmuuntimien valmistusmenetelmät, ultraäänivirtausmittausjärjestelmä, kepstrianalyysimenetelmä vaihteistojen kunnonvalvontaan sekä menetelmä ja laitteisto sakeiden suspensioiden värähtelypotentiaalin mittaamiseen. Tutkimustulokset on raportoitu 138 kansainvälisessä ja kotimaisessa julkaisussa ja esitelmässä.

KW - measuring instruments

KW - optical measurement

KW - detectors

KW - vibrations

M3 - Report

SN - 951-38-3426-3

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Mittaustekniikan tutkimusohjelman tulokset

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kelhä V. Mittaustekniikan tutkimusohjelman tulokset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 150 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 610).