Modernisoinnin edut ja haasteet

Timo Malm

  Research output: Contribution to conferenceConference articleProfessional

  Abstract

  Koneen modernisoinnilla tarkoitetaan tässä yhteydessä koneen tai konelinjan muuttamista siten, että sen ominaisuudet paranevat. Uusinvestoinnissa hankitaan kokonaan uusi kone tai konelinja. Epäilemättä teollisuudessa tehdään koneille muutoksia enemmän kuin ostetaan uusia ja osa muutoksista voidaan laskea modernisoinneiksi. Modernisoinnit ovat yleistyneet, koska monissa kohteissa modernisoinnilla saavutetaan pienemmillä kustannuksilla riittävästi etuja uusinvestointiin verrattuna. Järjestelmän modernisointi on mahdollisuus parantaa tuotannon ominaisuuksia, mutta siihen voi liittyä myös riskejä, jotka pitää ottaa huomioon projektin eri vaiheissa.
  Original languageFinnish
  Publication statusPublished - 2013
  MoE publication typeNot Eligible
  EventTuotannon kunnossapito 2013 - Helsinki, Finland
  Duration: 3 Dec 2013 → …

  Seminar

  SeminarTuotannon kunnossapito 2013
  CountryFinland
  CityHelsinki
  Period3/12/13 → …

  Keywords

  • modernisation
  • safety

  Cite this

  Malm, T. (2013). Modernisoinnin edut ja haasteet. Paper presented at Tuotannon kunnossapito 2013, Helsinki, Finland.
  Malm, Timo. / Modernisoinnin edut ja haasteet. Paper presented at Tuotannon kunnossapito 2013, Helsinki, Finland.
  @conference{48a233ac7ee445708e08d6930aec7c81,
  title = "Modernisoinnin edut ja haasteet",
  abstract = "Koneen modernisoinnilla tarkoitetaan t{\"a}ss{\"a} yhteydess{\"a} koneen tai konelinjan muuttamista siten, ett{\"a} sen ominaisuudet paranevat. Uusinvestoinnissa hankitaan kokonaan uusi kone tai konelinja. Ep{\"a}ilem{\"a}tt{\"a} teollisuudessa tehd{\"a}{\"a}n koneille muutoksia enemm{\"a}n kuin ostetaan uusia ja osa muutoksista voidaan laskea modernisoinneiksi. Modernisoinnit ovat yleistyneet, koska monissa kohteissa modernisoinnilla saavutetaan pienemmill{\"a} kustannuksilla riitt{\"a}v{\"a}sti etuja uusinvestointiin verrattuna. J{\"a}rjestelm{\"a}n modernisointi on mahdollisuus parantaa tuotannon ominaisuuksia, mutta siihen voi liitty{\"a} my{\"o}s riskej{\"a}, jotka pit{\"a}{\"a} ottaa huomioon projektin eri vaiheissa.",
  keywords = "modernisation, safety",
  author = "Timo Malm",
  note = "Project code: 30520; null ; Conference date: 03-12-2013",
  year = "2013",
  language = "Finnish",

  }

  Malm, T 2013, 'Modernisoinnin edut ja haasteet', Paper presented at Tuotannon kunnossapito 2013, Helsinki, Finland, 3/12/13.

  Modernisoinnin edut ja haasteet. / Malm, Timo.

  2013. Paper presented at Tuotannon kunnossapito 2013, Helsinki, Finland.

  Research output: Contribution to conferenceConference articleProfessional

  TY - CONF

  T1 - Modernisoinnin edut ja haasteet

  AU - Malm, Timo

  N1 - Project code: 30520

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - Koneen modernisoinnilla tarkoitetaan tässä yhteydessä koneen tai konelinjan muuttamista siten, että sen ominaisuudet paranevat. Uusinvestoinnissa hankitaan kokonaan uusi kone tai konelinja. Epäilemättä teollisuudessa tehdään koneille muutoksia enemmän kuin ostetaan uusia ja osa muutoksista voidaan laskea modernisoinneiksi. Modernisoinnit ovat yleistyneet, koska monissa kohteissa modernisoinnilla saavutetaan pienemmillä kustannuksilla riittävästi etuja uusinvestointiin verrattuna. Järjestelmän modernisointi on mahdollisuus parantaa tuotannon ominaisuuksia, mutta siihen voi liittyä myös riskejä, jotka pitää ottaa huomioon projektin eri vaiheissa.

  AB - Koneen modernisoinnilla tarkoitetaan tässä yhteydessä koneen tai konelinjan muuttamista siten, että sen ominaisuudet paranevat. Uusinvestoinnissa hankitaan kokonaan uusi kone tai konelinja. Epäilemättä teollisuudessa tehdään koneille muutoksia enemmän kuin ostetaan uusia ja osa muutoksista voidaan laskea modernisoinneiksi. Modernisoinnit ovat yleistyneet, koska monissa kohteissa modernisoinnilla saavutetaan pienemmillä kustannuksilla riittävästi etuja uusinvestointiin verrattuna. Järjestelmän modernisointi on mahdollisuus parantaa tuotannon ominaisuuksia, mutta siihen voi liittyä myös riskejä, jotka pitää ottaa huomioon projektin eri vaiheissa.

  KW - modernisation

  KW - safety

  M3 - Conference article

  ER -

  Malm T. Modernisoinnin edut ja haasteet. 2013. Paper presented at Tuotannon kunnossapito 2013, Helsinki, Finland.