Modernisoinnin edut ja haasteet

Research output: Contribution to conferenceConference articleProfessional

Abstract

Koneen modernisoinnilla tarkoitetaan tässä yhteydessä koneen tai konelinjan muuttamista siten, että sen ominaisuudet paranevat. Uusinvestoinnissa hankitaan kokonaan uusi kone tai konelinja. Epäilemättä teollisuudessa tehdään koneille muutoksia enemmän kuin ostetaan uusia ja osa muutoksista voidaan laskea modernisoinneiksi. Modernisoinnit ovat yleistyneet, koska monissa kohteissa modernisoinnilla saavutetaan pienemmillä kustannuksilla riittävästi etuja uusinvestointiin verrattuna. Järjestelmän modernisointi on mahdollisuus parantaa tuotannon ominaisuuksia, mutta siihen voi liittyä myös riskejä, jotka pitää ottaa huomioon projektin eri vaiheissa.
Original languageFinnish
Publication statusPublished - 2013
MoE publication typeNot Eligible
EventTuotannon kunnossapito 2013 - Helsinki, Finland
Duration: 3 Dec 2013 → …

Seminar

SeminarTuotannon kunnossapito 2013
CountryFinland
CityHelsinki
Period3/12/13 → …

Keywords

  • modernisation
  • safety

Cite this

Malm, T. (2013). Modernisoinnin edut ja haasteet. Paper presented at Tuotannon kunnossapito 2013, Helsinki, Finland.
Malm, Timo. / Modernisoinnin edut ja haasteet. Paper presented at Tuotannon kunnossapito 2013, Helsinki, Finland.
@conference{48a233ac7ee445708e08d6930aec7c81,
title = "Modernisoinnin edut ja haasteet",
abstract = "Koneen modernisoinnilla tarkoitetaan t{\"a}ss{\"a} yhteydess{\"a} koneen tai konelinjan muuttamista siten, ett{\"a} sen ominaisuudet paranevat. Uusinvestoinnissa hankitaan kokonaan uusi kone tai konelinja. Ep{\"a}ilem{\"a}tt{\"a} teollisuudessa tehd{\"a}{\"a}n koneille muutoksia enemm{\"a}n kuin ostetaan uusia ja osa muutoksista voidaan laskea modernisoinneiksi. Modernisoinnit ovat yleistyneet, koska monissa kohteissa modernisoinnilla saavutetaan pienemmill{\"a} kustannuksilla riitt{\"a}v{\"a}sti etuja uusinvestointiin verrattuna. J{\"a}rjestelm{\"a}n modernisointi on mahdollisuus parantaa tuotannon ominaisuuksia, mutta siihen voi liitty{\"a} my{\"o}s riskej{\"a}, jotka pit{\"a}{\"a} ottaa huomioon projektin eri vaiheissa.",
keywords = "modernisation, safety",
author = "Timo Malm",
note = "Project code: 30520; null ; Conference date: 03-12-2013",
year = "2013",
language = "Finnish",

}

Malm, T 2013, 'Modernisoinnin edut ja haasteet' Paper presented at Tuotannon kunnossapito 2013, Helsinki, Finland, 3/12/13, .

Modernisoinnin edut ja haasteet. / Malm, Timo.

2013. Paper presented at Tuotannon kunnossapito 2013, Helsinki, Finland.

Research output: Contribution to conferenceConference articleProfessional

TY - CONF

T1 - Modernisoinnin edut ja haasteet

AU - Malm, Timo

N1 - Project code: 30520

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Koneen modernisoinnilla tarkoitetaan tässä yhteydessä koneen tai konelinjan muuttamista siten, että sen ominaisuudet paranevat. Uusinvestoinnissa hankitaan kokonaan uusi kone tai konelinja. Epäilemättä teollisuudessa tehdään koneille muutoksia enemmän kuin ostetaan uusia ja osa muutoksista voidaan laskea modernisoinneiksi. Modernisoinnit ovat yleistyneet, koska monissa kohteissa modernisoinnilla saavutetaan pienemmillä kustannuksilla riittävästi etuja uusinvestointiin verrattuna. Järjestelmän modernisointi on mahdollisuus parantaa tuotannon ominaisuuksia, mutta siihen voi liittyä myös riskejä, jotka pitää ottaa huomioon projektin eri vaiheissa.

AB - Koneen modernisoinnilla tarkoitetaan tässä yhteydessä koneen tai konelinjan muuttamista siten, että sen ominaisuudet paranevat. Uusinvestoinnissa hankitaan kokonaan uusi kone tai konelinja. Epäilemättä teollisuudessa tehdään koneille muutoksia enemmän kuin ostetaan uusia ja osa muutoksista voidaan laskea modernisoinneiksi. Modernisoinnit ovat yleistyneet, koska monissa kohteissa modernisoinnilla saavutetaan pienemmillä kustannuksilla riittävästi etuja uusinvestointiin verrattuna. Järjestelmän modernisointi on mahdollisuus parantaa tuotannon ominaisuuksia, mutta siihen voi liittyä myös riskejä, jotka pitää ottaa huomioon projektin eri vaiheissa.

KW - modernisation

KW - safety

M3 - Conference article

ER -

Malm T. Modernisoinnin edut ja haasteet. 2013. Paper presented at Tuotannon kunnossapito 2013, Helsinki, Finland.