Monilähteisten mittaustietojen yhdistäminen prognooseiksi ja päätöksenteon tueksi

Jarmo Keski-Säntti

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsScientific

Abstract

Teollisuudessa tuotetaan yhä enemmän mittaustietoja yhä useammassa kohteessa. Yksi keskeisistä ongelmista on niistä saatavien suurten tietomassojen hallinta ja hyödyntämi-nen. Tuotannon laitteista ja valmistettavista tuotteista saatava reaaliaikainen informaatio mahdollistaa nykyistä kokonaisvaltaisemman tuotantolinjan tarkkailun ja ohjauksen. Kokonaisvaltaiseen tarkkailuun ja ohjaukseen pääsemiseksi tarvitaan kuitenkin tietotulvan hallintaa. Muutoin uhkana on sekä olennaisen tiedon katoaminen laajeneviin järjestelmiin että kokonaisuuden hahmottamisen ongelmallisuus.
Original languageFinnish
Title of host publicationTeollisuuden käynnissäpidon prognostiikka
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Pages77-87
ISBN (Electronic)951-38-6297-6
Publication statusPublished - 2005
MoE publication typeB3 Non-refereed article in conference proceedings
EventTeollisuuden käynnissäpidon prognostiikka - Espoo, Finland
Duration: 1 Dec 20041 Dec 2004

Publication series

SeriesVTT Symposium
Number236
ISSN0357-9387

Conference

ConferenceTeollisuuden käynnissäpidon prognostiikka
CountryFinland
CityEspoo
Period1/12/041/12/04

Cite this

Keski-Säntti, J. (2005). Monilähteisten mittaustietojen yhdistäminen prognooseiksi ja päätöksenteon tueksi. In Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka (pp. 77-87). Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Symposium, No. 236
Keski-Säntti, Jarmo. / Monilähteisten mittaustietojen yhdistäminen prognooseiksi ja päätöksenteon tueksi. Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2005. pp. 77-87 (VTT Symposium; No. 236).
@inproceedings{d570094d8497484eb60333f3500e0b64,
title = "Monil{\"a}hteisten mittaustietojen yhdist{\"a}minen prognooseiksi ja p{\"a}{\"a}t{\"o}ksenteon tueksi",
abstract = "Teollisuudessa tuotetaan yh{\"a} enemm{\"a}n mittaustietoja yh{\"a} useammassa kohteessa. Yksi keskeisist{\"a} ongelmista on niist{\"a} saatavien suurten tietomassojen hallinta ja hy{\"o}dynt{\"a}mi-nen. Tuotannon laitteista ja valmistettavista tuotteista saatava reaaliaikainen informaatio mahdollistaa nykyist{\"a} kokonaisvaltaisemman tuotantolinjan tarkkailun ja ohjauksen. Kokonaisvaltaiseen tarkkailuun ja ohjaukseen p{\"a}{\"a}semiseksi tarvitaan kuitenkin tietotulvan hallintaa. Muutoin uhkana on sek{\"a} olennaisen tiedon katoaminen laajeneviin j{\"a}rjestelmiin ett{\"a} kokonaisuuden hahmottamisen ongelmallisuus.",
author = "Jarmo Keski-S{\"a}ntti",
year = "2005",
language = "Finnish",
series = "VTT Symposium",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "236",
pages = "77--87",
booktitle = "Teollisuuden k{\"a}ynniss{\"a}pidon prognostiikka",
address = "Finland",

}

Keski-Säntti, J 2005, Monilähteisten mittaustietojen yhdistäminen prognooseiksi ja päätöksenteon tueksi. in Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka. VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo, VTT Symposium, no. 236, pp. 77-87, Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka, Espoo, Finland, 1/12/04.

Monilähteisten mittaustietojen yhdistäminen prognooseiksi ja päätöksenteon tueksi. / Keski-Säntti, Jarmo.

Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2005. p. 77-87 (VTT Symposium; No. 236).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsScientific

TY - GEN

T1 - Monilähteisten mittaustietojen yhdistäminen prognooseiksi ja päätöksenteon tueksi

AU - Keski-Säntti, Jarmo

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - Teollisuudessa tuotetaan yhä enemmän mittaustietoja yhä useammassa kohteessa. Yksi keskeisistä ongelmista on niistä saatavien suurten tietomassojen hallinta ja hyödyntämi-nen. Tuotannon laitteista ja valmistettavista tuotteista saatava reaaliaikainen informaatio mahdollistaa nykyistä kokonaisvaltaisemman tuotantolinjan tarkkailun ja ohjauksen. Kokonaisvaltaiseen tarkkailuun ja ohjaukseen pääsemiseksi tarvitaan kuitenkin tietotulvan hallintaa. Muutoin uhkana on sekä olennaisen tiedon katoaminen laajeneviin järjestelmiin että kokonaisuuden hahmottamisen ongelmallisuus.

AB - Teollisuudessa tuotetaan yhä enemmän mittaustietoja yhä useammassa kohteessa. Yksi keskeisistä ongelmista on niistä saatavien suurten tietomassojen hallinta ja hyödyntämi-nen. Tuotannon laitteista ja valmistettavista tuotteista saatava reaaliaikainen informaatio mahdollistaa nykyistä kokonaisvaltaisemman tuotantolinjan tarkkailun ja ohjauksen. Kokonaisvaltaiseen tarkkailuun ja ohjaukseen pääsemiseksi tarvitaan kuitenkin tietotulvan hallintaa. Muutoin uhkana on sekä olennaisen tiedon katoaminen laajeneviin järjestelmiin että kokonaisuuden hahmottamisen ongelmallisuus.

M3 - Conference article in proceedings

T3 - VTT Symposium

SP - 77

EP - 87

BT - Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Keski-Säntti J. Monilähteisten mittaustietojen yhdistäminen prognooseiksi ja päätöksenteon tueksi. In Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. 2005. p. 77-87. (VTT Symposium; No. 236).