Monipuolinen TAGA'99: Tärkeimmäksi aiheeksi nousi tietokoneohjattu tuotanto

Asta Bäck, Juha Sivonen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

TAGA '99 keräsi toukokuun alussa noin 250 tutkimuslaitosten, laitevalmistajien ja painolaitosten edustajaa Vancouveriin Kanadaan esittelemään uusia tutkimustuloksiaja innovaatioita. Konferenssissa voidaan sanoa olleen kaksi pääteemaa, joista toinen oli työvirratja tuotannon hallintaja toinen väri ja värinhallinta. Yhden työvirta-session puheenjohtaja toiminut Stig Nordqvist Göteborg Postenista muisteli ensimmäistä osallistumistaan TAGA-konferenssin työvirta-sessioon. Tällöin vain kourallinen kuulijoita oli valinnut kyseisen session ja valtaosa perinteistä painamista käsittelevän istunnon. Nyt kuulijakunta oli jakautunut huomattavasti tasaisemmin näiden kahden istunnon kesken. Yhteenvetona tuotannon hallinnan alueesta voidaan todeta, että kiinnostuksen lisääntymisen ohella myös mahdollisuudet tuotannon automatisointiin ja CIM:in (computer integrated manufacturing; tietokoneintegroitu valmistus) ovat oleellisesti parantuneet standardien syntymisen ja tietotekniikan halventumisen myötä.
Original languageFinnish
Pages (from-to)3-6
JournalGT-lehti
Issue number3
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{c6096fc6404b48e6a29914c789d45fb4,
title = "Monipuolinen TAGA'99: T{\"a}rkeimm{\"a}ksi aiheeksi nousi tietokoneohjattu tuotanto",
abstract = "TAGA '99 ker{\"a}si toukokuun alussa noin 250 tutkimuslaitosten, laitevalmistajien ja painolaitosten edustajaa Vancouveriin Kanadaan esittelem{\"a}{\"a}n uusia tutkimustuloksiaja innovaatioita. Konferenssissa voidaan sanoa olleen kaksi p{\"a}{\"a}teemaa, joista toinen oli ty{\"o}virratja tuotannon hallintaja toinen v{\"a}ri ja v{\"a}rinhallinta. Yhden ty{\"o}virta-session puheenjohtaja toiminut Stig Nordqvist G{\"o}teborg Postenista muisteli ensimm{\"a}ist{\"a} osallistumistaan TAGA-konferenssin ty{\"o}virta-sessioon. T{\"a}ll{\"o}in vain kourallinen kuulijoita oli valinnut kyseisen session ja valtaosa perinteist{\"a} painamista k{\"a}sittelev{\"a}n istunnon. Nyt kuulijakunta oli jakautunut huomattavasti tasaisemmin n{\"a}iden kahden istunnon kesken. Yhteenvetona tuotannon hallinnan alueesta voidaan todeta, ett{\"a} kiinnostuksen lis{\"a}{\"a}ntymisen ohella my{\"o}s mahdollisuudet tuotannon automatisointiin ja CIM:in (computer integrated manufacturing; tietokoneintegroitu valmistus) ovat oleellisesti parantuneet standardien syntymisen ja tietotekniikan halventumisen my{\"o}t{\"a}.",
author = "Asta B{\"a}ck and Juha Sivonen",
note = "LIS: A3 CA2: 1204 CA: TTE",
year = "1999",
language = "Finnish",
pages = "3--6",
journal = "GT-lehti",
issn = "1456-1662",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "3",

}

Monipuolinen TAGA'99 : Tärkeimmäksi aiheeksi nousi tietokoneohjattu tuotanto. / Bäck, Asta; Sivonen, Juha.

In: GT-lehti, No. 3, 1999, p. 3-6.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Monipuolinen TAGA'99

T2 - Tärkeimmäksi aiheeksi nousi tietokoneohjattu tuotanto

AU - Bäck, Asta

AU - Sivonen, Juha

N1 - LIS: A3 CA2: 1204 CA: TTE

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - TAGA '99 keräsi toukokuun alussa noin 250 tutkimuslaitosten, laitevalmistajien ja painolaitosten edustajaa Vancouveriin Kanadaan esittelemään uusia tutkimustuloksiaja innovaatioita. Konferenssissa voidaan sanoa olleen kaksi pääteemaa, joista toinen oli työvirratja tuotannon hallintaja toinen väri ja värinhallinta. Yhden työvirta-session puheenjohtaja toiminut Stig Nordqvist Göteborg Postenista muisteli ensimmäistä osallistumistaan TAGA-konferenssin työvirta-sessioon. Tällöin vain kourallinen kuulijoita oli valinnut kyseisen session ja valtaosa perinteistä painamista käsittelevän istunnon. Nyt kuulijakunta oli jakautunut huomattavasti tasaisemmin näiden kahden istunnon kesken. Yhteenvetona tuotannon hallinnan alueesta voidaan todeta, että kiinnostuksen lisääntymisen ohella myös mahdollisuudet tuotannon automatisointiin ja CIM:in (computer integrated manufacturing; tietokoneintegroitu valmistus) ovat oleellisesti parantuneet standardien syntymisen ja tietotekniikan halventumisen myötä.

AB - TAGA '99 keräsi toukokuun alussa noin 250 tutkimuslaitosten, laitevalmistajien ja painolaitosten edustajaa Vancouveriin Kanadaan esittelemään uusia tutkimustuloksiaja innovaatioita. Konferenssissa voidaan sanoa olleen kaksi pääteemaa, joista toinen oli työvirratja tuotannon hallintaja toinen väri ja värinhallinta. Yhden työvirta-session puheenjohtaja toiminut Stig Nordqvist Göteborg Postenista muisteli ensimmäistä osallistumistaan TAGA-konferenssin työvirta-sessioon. Tällöin vain kourallinen kuulijoita oli valinnut kyseisen session ja valtaosa perinteistä painamista käsittelevän istunnon. Nyt kuulijakunta oli jakautunut huomattavasti tasaisemmin näiden kahden istunnon kesken. Yhteenvetona tuotannon hallinnan alueesta voidaan todeta, että kiinnostuksen lisääntymisen ohella myös mahdollisuudet tuotannon automatisointiin ja CIM:in (computer integrated manufacturing; tietokoneintegroitu valmistus) ovat oleellisesti parantuneet standardien syntymisen ja tietotekniikan halventumisen myötä.

M3 - Article

SP - 3

EP - 6

JO - GT-lehti

JF - GT-lehti

SN - 1456-1662

IS - 3

ER -