Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti

Research output: Contribution to conferenceConference articleProfessional

Abstract

Moniteknisyys asettaa lisähaasteen tuotekehitykselle, koska suunnittelu edellyttää tuotteesta riippuen osaamista useilta tekniikan osa-alueilta. Työkoneiden tapauksessa suunnittelijoiden on lisäksi tunnettava koneen työprosessi, käyttöolosuhteet ja koneeseen liittyvät turvallisuusmääräykset. Tehtävän moniulotteisuuden takia suunnittelu joudutaan yleensä hajauttamaan eri tiimeihin, mikä lisää tarvetta tehokkaille viestintäratkaisuille. Moniteknisten tuotteiden tuotekehitystä hankaloittaa myös se tosiasia, että useita teknologioita sisältävien tuotteiden prototypointi on huomattavan kallista ja riskialtista. Todellisten prototyyppien rakentamista tuotekehityksen aikana on minimoitava, mutta se olisi tehtävä vaarantamatta tiimien suunnittelutyön ja osajärjestelmien yhteensopivuutta. Virtuaalisten prototyyppien avulla voidaan helpottaa moniteknisen ja hajautetun tuotekehitysprojektin hallintaa sekä varmistaa osajärjestelmien yhteensopivuus ennen todellisten prototyyppien rakentamista.
Original languageFinnish
Publication statusPublished - 2011
MoE publication typeNot Eligible
EventTyökoneiden tuotetiedon hallinta - Hermian Auditorio, Tampere, Finland
Duration: 30 Mar 2011 → …

Seminar

SeminarTyökoneiden tuotetiedon hallinta
CountryFinland
CityTampere
Period30/03/11 → …

Keywords

  • Multitechnological
  • virtual design

Cite this

Ahola, J. M. (2011). Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti. Paper presented at Työkoneiden tuotetiedon hallinta, Tampere, Finland.
Ahola, Jari M. / Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti. Paper presented at Työkoneiden tuotetiedon hallinta, Tampere, Finland.
@conference{6d6733994d43435f905f8a50a340a06b,
title = "Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti",
abstract = "Moniteknisyys asettaa lis{\"a}haasteen tuotekehitykselle, koska suunnittelu edellytt{\"a}{\"a} tuotteesta riippuen osaamista useilta tekniikan osa-alueilta. Ty{\"o}koneiden tapauksessa suunnittelijoiden on lis{\"a}ksi tunnettava koneen ty{\"o}prosessi, k{\"a}ytt{\"o}olosuhteet ja koneeseen liittyv{\"a}t turvallisuusm{\"a}{\"a}r{\"a}ykset. Teht{\"a}v{\"a}n moniulotteisuuden takia suunnittelu joudutaan yleens{\"a} hajauttamaan eri tiimeihin, mik{\"a} lis{\"a}{\"a} tarvetta tehokkaille viestint{\"a}ratkaisuille. Moniteknisten tuotteiden tuotekehityst{\"a} hankaloittaa my{\"o}s se tosiasia, ett{\"a} useita teknologioita sis{\"a}lt{\"a}vien tuotteiden prototypointi on huomattavan kallista ja riskialtista. Todellisten prototyyppien rakentamista tuotekehityksen aikana on minimoitava, mutta se olisi teht{\"a}v{\"a} vaarantamatta tiimien suunnitteluty{\"o}n ja osaj{\"a}rjestelmien yhteensopivuutta. Virtuaalisten prototyyppien avulla voidaan helpottaa moniteknisen ja hajautetun tuotekehitysprojektin hallintaa sek{\"a} varmistaa osaj{\"a}rjestelmien yhteensopivuus ennen todellisten prototyyppien rakentamista.",
keywords = "Multitechnological, virtual design",
author = "Ahola, {Jari M.}",
note = "Julkaisematon esitelm{\"a} saatavissa tekij{\"a}lt{\"a} elektronisessa muodossa. Project code: 33899; null ; Conference date: 30-03-2011",
year = "2011",
language = "Finnish",

}

Ahola, JM 2011, 'Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti' Paper presented at Työkoneiden tuotetiedon hallinta, Tampere, Finland, 30/03/11, .

Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti. / Ahola, Jari M.

2011. Paper presented at Työkoneiden tuotetiedon hallinta, Tampere, Finland.

Research output: Contribution to conferenceConference articleProfessional

TY - CONF

T1 - Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti

AU - Ahola, Jari M.

N1 - Julkaisematon esitelmä saatavissa tekijältä elektronisessa muodossa. Project code: 33899

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Moniteknisyys asettaa lisähaasteen tuotekehitykselle, koska suunnittelu edellyttää tuotteesta riippuen osaamista useilta tekniikan osa-alueilta. Työkoneiden tapauksessa suunnittelijoiden on lisäksi tunnettava koneen työprosessi, käyttöolosuhteet ja koneeseen liittyvät turvallisuusmääräykset. Tehtävän moniulotteisuuden takia suunnittelu joudutaan yleensä hajauttamaan eri tiimeihin, mikä lisää tarvetta tehokkaille viestintäratkaisuille. Moniteknisten tuotteiden tuotekehitystä hankaloittaa myös se tosiasia, että useita teknologioita sisältävien tuotteiden prototypointi on huomattavan kallista ja riskialtista. Todellisten prototyyppien rakentamista tuotekehityksen aikana on minimoitava, mutta se olisi tehtävä vaarantamatta tiimien suunnittelutyön ja osajärjestelmien yhteensopivuutta. Virtuaalisten prototyyppien avulla voidaan helpottaa moniteknisen ja hajautetun tuotekehitysprojektin hallintaa sekä varmistaa osajärjestelmien yhteensopivuus ennen todellisten prototyyppien rakentamista.

AB - Moniteknisyys asettaa lisähaasteen tuotekehitykselle, koska suunnittelu edellyttää tuotteesta riippuen osaamista useilta tekniikan osa-alueilta. Työkoneiden tapauksessa suunnittelijoiden on lisäksi tunnettava koneen työprosessi, käyttöolosuhteet ja koneeseen liittyvät turvallisuusmääräykset. Tehtävän moniulotteisuuden takia suunnittelu joudutaan yleensä hajauttamaan eri tiimeihin, mikä lisää tarvetta tehokkaille viestintäratkaisuille. Moniteknisten tuotteiden tuotekehitystä hankaloittaa myös se tosiasia, että useita teknologioita sisältävien tuotteiden prototypointi on huomattavan kallista ja riskialtista. Todellisten prototyyppien rakentamista tuotekehityksen aikana on minimoitava, mutta se olisi tehtävä vaarantamatta tiimien suunnittelutyön ja osajärjestelmien yhteensopivuutta. Virtuaalisten prototyyppien avulla voidaan helpottaa moniteknisen ja hajautetun tuotekehitysprojektin hallintaa sekä varmistaa osajärjestelmien yhteensopivuus ennen todellisten prototyyppien rakentamista.

KW - Multitechnological

KW - virtual design

M3 - Conference article

ER -

Ahola JM. Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti. 2011. Paper presented at Työkoneiden tuotetiedon hallinta, Tampere, Finland.