Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti

  Research output: Contribution to conferenceConference articleProfessional

  Abstract

  Moniteknisyys asettaa lisähaasteen tuotekehitykselle, koska suunnittelu edellyttää tuotteesta riippuen osaamista useilta tekniikan osa-alueilta. Työkoneiden tapauksessa suunnittelijoiden on lisäksi tunnettava koneen työprosessi, käyttöolosuhteet ja koneeseen liittyvät turvallisuusmääräykset. Tehtävän moniulotteisuuden takia suunnittelu joudutaan yleensä hajauttamaan eri tiimeihin, mikä lisää tarvetta tehokkaille viestintäratkaisuille. Moniteknisten tuotteiden tuotekehitystä hankaloittaa myös se tosiasia, että useita teknologioita sisältävien tuotteiden prototypointi on huomattavan kallista ja riskialtista. Todellisten prototyyppien rakentamista tuotekehityksen aikana on minimoitava, mutta se olisi tehtävä vaarantamatta tiimien suunnittelutyön ja osajärjestelmien yhteensopivuutta. Virtuaalisten prototyyppien avulla voidaan helpottaa moniteknisen ja hajautetun tuotekehitysprojektin hallintaa sekä varmistaa osajärjestelmien yhteensopivuus ennen todellisten prototyyppien rakentamista.
  Original languageFinnish
  Publication statusPublished - 2011
  MoE publication typeNot Eligible
  EventTyökoneiden tuotetiedon hallinta - Hermian Auditorio, Tampere, Finland
  Duration: 30 Mar 2011 → …

  Seminar

  SeminarTyökoneiden tuotetiedon hallinta
  CountryFinland
  CityTampere
  Period30/03/11 → …

  Keywords

  • Multitechnological
  • virtual design

  Cite this

  Ahola, J. M. (2011). Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti. Paper presented at Työkoneiden tuotetiedon hallinta, Tampere, Finland.
  Ahola, Jari M. / Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti. Paper presented at Työkoneiden tuotetiedon hallinta, Tampere, Finland.
  @conference{6d6733994d43435f905f8a50a340a06b,
  title = "Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti",
  abstract = "Moniteknisyys asettaa lis{\"a}haasteen tuotekehitykselle, koska suunnittelu edellytt{\"a}{\"a} tuotteesta riippuen osaamista useilta tekniikan osa-alueilta. Ty{\"o}koneiden tapauksessa suunnittelijoiden on lis{\"a}ksi tunnettava koneen ty{\"o}prosessi, k{\"a}ytt{\"o}olosuhteet ja koneeseen liittyv{\"a}t turvallisuusm{\"a}{\"a}r{\"a}ykset. Teht{\"a}v{\"a}n moniulotteisuuden takia suunnittelu joudutaan yleens{\"a} hajauttamaan eri tiimeihin, mik{\"a} lis{\"a}{\"a} tarvetta tehokkaille viestint{\"a}ratkaisuille. Moniteknisten tuotteiden tuotekehityst{\"a} hankaloittaa my{\"o}s se tosiasia, ett{\"a} useita teknologioita sis{\"a}lt{\"a}vien tuotteiden prototypointi on huomattavan kallista ja riskialtista. Todellisten prototyyppien rakentamista tuotekehityksen aikana on minimoitava, mutta se olisi teht{\"a}v{\"a} vaarantamatta tiimien suunnitteluty{\"o}n ja osaj{\"a}rjestelmien yhteensopivuutta. Virtuaalisten prototyyppien avulla voidaan helpottaa moniteknisen ja hajautetun tuotekehitysprojektin hallintaa sek{\"a} varmistaa osaj{\"a}rjestelmien yhteensopivuus ennen todellisten prototyyppien rakentamista.",
  keywords = "Multitechnological, virtual design",
  author = "Ahola, {Jari M.}",
  note = "Julkaisematon esitelm{\"a} saatavissa tekij{\"a}lt{\"a} elektronisessa muodossa. Project code: 33899; null ; Conference date: 30-03-2011",
  year = "2011",
  language = "Finnish",

  }

  Ahola, JM 2011, 'Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti', Paper presented at Työkoneiden tuotetiedon hallinta, Tampere, Finland, 30/03/11.

  Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti. / Ahola, Jari M.

  2011. Paper presented at Työkoneiden tuotetiedon hallinta, Tampere, Finland.

  Research output: Contribution to conferenceConference articleProfessional

  TY - CONF

  T1 - Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti

  AU - Ahola, Jari M.

  N1 - Julkaisematon esitelmä saatavissa tekijältä elektronisessa muodossa. Project code: 33899

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Moniteknisyys asettaa lisähaasteen tuotekehitykselle, koska suunnittelu edellyttää tuotteesta riippuen osaamista useilta tekniikan osa-alueilta. Työkoneiden tapauksessa suunnittelijoiden on lisäksi tunnettava koneen työprosessi, käyttöolosuhteet ja koneeseen liittyvät turvallisuusmääräykset. Tehtävän moniulotteisuuden takia suunnittelu joudutaan yleensä hajauttamaan eri tiimeihin, mikä lisää tarvetta tehokkaille viestintäratkaisuille. Moniteknisten tuotteiden tuotekehitystä hankaloittaa myös se tosiasia, että useita teknologioita sisältävien tuotteiden prototypointi on huomattavan kallista ja riskialtista. Todellisten prototyyppien rakentamista tuotekehityksen aikana on minimoitava, mutta se olisi tehtävä vaarantamatta tiimien suunnittelutyön ja osajärjestelmien yhteensopivuutta. Virtuaalisten prototyyppien avulla voidaan helpottaa moniteknisen ja hajautetun tuotekehitysprojektin hallintaa sekä varmistaa osajärjestelmien yhteensopivuus ennen todellisten prototyyppien rakentamista.

  AB - Moniteknisyys asettaa lisähaasteen tuotekehitykselle, koska suunnittelu edellyttää tuotteesta riippuen osaamista useilta tekniikan osa-alueilta. Työkoneiden tapauksessa suunnittelijoiden on lisäksi tunnettava koneen työprosessi, käyttöolosuhteet ja koneeseen liittyvät turvallisuusmääräykset. Tehtävän moniulotteisuuden takia suunnittelu joudutaan yleensä hajauttamaan eri tiimeihin, mikä lisää tarvetta tehokkaille viestintäratkaisuille. Moniteknisten tuotteiden tuotekehitystä hankaloittaa myös se tosiasia, että useita teknologioita sisältävien tuotteiden prototypointi on huomattavan kallista ja riskialtista. Todellisten prototyyppien rakentamista tuotekehityksen aikana on minimoitava, mutta se olisi tehtävä vaarantamatta tiimien suunnittelutyön ja osajärjestelmien yhteensopivuutta. Virtuaalisten prototyyppien avulla voidaan helpottaa moniteknisen ja hajautetun tuotekehitysprojektin hallintaa sekä varmistaa osajärjestelmien yhteensopivuus ennen todellisten prototyyppien rakentamista.

  KW - Multitechnological

  KW - virtual design

  M3 - Conference article

  ER -

  Ahola JM. Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti. 2011. Paper presented at Työkoneiden tuotetiedon hallinta, Tampere, Finland.