MORT - organisaation turvallisuusanalyysi: Kaavio ja kysymykset

Heikki Salo, Jouko Suokas

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Organisaation turvallisuusanalyysissa käytetty MORT-menetelmä (Management Oversight and Risk Tree) on kehitetty yrityksen organisaation turvallisuutta heikentävien epäkohtien tutkimiseen. MORTmentelmää voidaan käyttää myös onnettomuuden tai tapaturman syiden selvittämiseen. Eri toiminnoissa esiintyvien tapaturma- ja onnettomuusriskien taustalla piileviä organisaation ja toiminnan ohjauksen puutteita etsitään MORT-kaavion ja siihen liittyvien avainkysymysten avulla. Tavoitteena on kehittää yrityksen toimintojen suunnittelu ja organisointi sellaiseksi, että yllättävät ja vaaralliset tilanteet voidaan poistaa mahdollisimman vähiin. Koska kaikkia häiriöitä ei voida täysin poistaa, laaditaan jäljelle jääneitä häiriötilanteita varten selkeät toimiohjeet ja -suunnitelmat tilanteiden turvallista hallitsemista varten.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages138
ISBN (Print)951-38-1926-4
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number278
ISSN0358-5085

Fingerprint

safety assessment

Keywords

  • organization
  • safety analysis accidents

Cite this

Salo, H., & Suokas, J. (1984). MORT - organisaation turvallisuusanalyysi: Kaavio ja kysymykset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 278
Salo, Heikki ; Suokas, Jouko. / MORT - organisaation turvallisuusanalyysi : Kaavio ja kysymykset. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 138 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 278).
@book{f60117d6ce1a4fca93c7b6abeed2b252,
title = "MORT - organisaation turvallisuusanalyysi: Kaavio ja kysymykset",
abstract = "Organisaation turvallisuusanalyysissa k{\"a}ytetty MORT-menetelm{\"a} (Management Oversight and Risk Tree) on kehitetty yrityksen organisaation turvallisuutta heikent{\"a}vien ep{\"a}kohtien tutkimiseen. MORTmentelm{\"a}{\"a} voidaan k{\"a}ytt{\"a}{\"a} my{\"o}s onnettomuuden tai tapaturman syiden selvitt{\"a}miseen. Eri toiminnoissa esiintyvien tapaturma- ja onnettomuusriskien taustalla piilevi{\"a} organisaation ja toiminnan ohjauksen puutteita etsit{\"a}{\"a}n MORT-kaavion ja siihen liittyvien avainkysymysten avulla. Tavoitteena on kehitt{\"a}{\"a} yrityksen toimintojen suunnittelu ja organisointi sellaiseksi, ett{\"a} yll{\"a}tt{\"a}v{\"a}t ja vaaralliset tilanteet voidaan poistaa mahdollisimman v{\"a}hiin. Koska kaikkia h{\"a}iri{\"o}it{\"a} ei voida t{\"a}ysin poistaa, laaditaan j{\"a}ljelle j{\"a}{\"a}neit{\"a} h{\"a}iri{\"o}tilanteita varten selke{\"a}t toimiohjeet ja -suunnitelmat tilanteiden turvallista hallitsemista varten.",
keywords = "organization, safety analysis accidents",
author = "Heikki Salo and Jouko Suokas",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1926-4",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "278",
address = "Finland",

}

Salo, H & Suokas, J 1984, MORT - organisaation turvallisuusanalyysi: Kaavio ja kysymykset. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 278, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

MORT - organisaation turvallisuusanalyysi : Kaavio ja kysymykset. / Salo, Heikki; Suokas, Jouko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 138 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 278).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - MORT - organisaation turvallisuusanalyysi

T2 - Kaavio ja kysymykset

AU - Salo, Heikki

AU - Suokas, Jouko

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Organisaation turvallisuusanalyysissa käytetty MORT-menetelmä (Management Oversight and Risk Tree) on kehitetty yrityksen organisaation turvallisuutta heikentävien epäkohtien tutkimiseen. MORTmentelmää voidaan käyttää myös onnettomuuden tai tapaturman syiden selvittämiseen. Eri toiminnoissa esiintyvien tapaturma- ja onnettomuusriskien taustalla piileviä organisaation ja toiminnan ohjauksen puutteita etsitään MORT-kaavion ja siihen liittyvien avainkysymysten avulla. Tavoitteena on kehittää yrityksen toimintojen suunnittelu ja organisointi sellaiseksi, että yllättävät ja vaaralliset tilanteet voidaan poistaa mahdollisimman vähiin. Koska kaikkia häiriöitä ei voida täysin poistaa, laaditaan jäljelle jääneitä häiriötilanteita varten selkeät toimiohjeet ja -suunnitelmat tilanteiden turvallista hallitsemista varten.

AB - Organisaation turvallisuusanalyysissa käytetty MORT-menetelmä (Management Oversight and Risk Tree) on kehitetty yrityksen organisaation turvallisuutta heikentävien epäkohtien tutkimiseen. MORTmentelmää voidaan käyttää myös onnettomuuden tai tapaturman syiden selvittämiseen. Eri toiminnoissa esiintyvien tapaturma- ja onnettomuusriskien taustalla piileviä organisaation ja toiminnan ohjauksen puutteita etsitään MORT-kaavion ja siihen liittyvien avainkysymysten avulla. Tavoitteena on kehittää yrityksen toimintojen suunnittelu ja organisointi sellaiseksi, että yllättävät ja vaaralliset tilanteet voidaan poistaa mahdollisimman vähiin. Koska kaikkia häiriöitä ei voida täysin poistaa, laaditaan jäljelle jääneitä häiriötilanteita varten selkeät toimiohjeet ja -suunnitelmat tilanteiden turvallista hallitsemista varten.

KW - organization

KW - safety analysis accidents

M3 - Report

SN - 951-38-1926-4

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - MORT - organisaation turvallisuusanalyysi

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Salo H, Suokas J. MORT - organisaation turvallisuusanalyysi: Kaavio ja kysymykset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 138 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 278).