SSM-peilien kiinnitys

Translated title of the contribution: Mounting of SSMs

Juha Pohjonen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Julkaisussa kerrotaan yksityiskohtaisesti kokemuksista SSM-peilien, second surface mirrors, kiinnittämisestä avaruusinstrumentin pintaan ja tarkastellaan niitä valmisteluja ja työvaiheita, joita joudutaan läpikäymään, ennen kuin valmis peilipinta voidaan kiinnittää instrumenttiin. Tekniikka on Suomessa uusi ja ensimmäistä kertaa käytössä SOHO-satelliittiin tulevassa suomalaisvalmisteissa ERNE-ilmaisinyksikön jäähdytyssiivessä. SSM-peilit ovat helppo ja luotettava osa, kun suunnitellaan avaruusinstrumentin lämpökontrollia. SSM-peilien absorbtiokerroin as on hyvin pieni verrattuna korkeaan en-kertoimeen. Täten peilit heijastavat auringosta tulevaa lämpösäteilyä ja samanaikaisesti säteilevät avaruuteen instrumentissa syntynyttä lämpöä. Näin voidaan saattaa instrumentti toimimaan halutussa lämpötasapainopisteessä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages22
ISBN (Print)951-38-4335-1
Publication statusPublished - 1993
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

NameVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
PublisherVTT
No.1442
ISSN (Print)1235-0605
ISSN (Electronic)1455-0865

Keywords

 • artificial satellites
 • reflectors
 • mirrors
 • heat shielding
 • spacecraft shielding
 • heat transmissions
 • thermal radiation
 • temperature control
 • joining
 • gluing
 • assembling
 • fitting
 • SOHO
 • ERNE

Cite this

Pohjonen, J. (1993). SSM-peilien kiinnitys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1442
Pohjonen, Juha. / SSM-peilien kiinnitys. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1993. 22 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1442).
@book{8508e690d0054ee7bdbb2e24c56b0c1b,
title = "SSM-peilien kiinnitys",
abstract = "Julkaisussa kerrotaan yksityiskohtaisesti kokemuksista SSM-peilien, second surface mirrors, kiinnitt{\"a}misest{\"a} avaruusinstrumentin pintaan ja tarkastellaan niit{\"a} valmisteluja ja ty{\"o}vaiheita, joita joudutaan l{\"a}pik{\"a}ym{\"a}{\"a}n, ennen kuin valmis peilipinta voidaan kiinnitt{\"a}{\"a} instrumenttiin. Tekniikka on Suomessa uusi ja ensimm{\"a}ist{\"a} kertaa k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} SOHO-satelliittiin tulevassa suomalaisvalmisteissa ERNE-ilmaisinyksik{\"o}n j{\"a}{\"a}hdytyssiivess{\"a}. SSM-peilit ovat helppo ja luotettava osa, kun suunnitellaan avaruusinstrumentin l{\"a}mp{\"o}kontrollia. SSM-peilien absorbtiokerroin as on hyvin pieni verrattuna korkeaan en-kertoimeen. T{\"a}ten peilit heijastavat auringosta tulevaa l{\"a}mp{\"o}s{\"a}teily{\"a} ja samanaikaisesti s{\"a}teilev{\"a}t avaruuteen instrumentissa syntynytt{\"a} l{\"a}mp{\"o}{\"a}. N{\"a}in voidaan saattaa instrumentti toimimaan halutussa l{\"a}mp{\"o}tasapainopisteess{\"a}.",
keywords = "artificial satellites, reflectors, mirrors, heat shielding, spacecraft shielding, heat transmissions, thermal radiation, temperature control, joining, gluing, assembling, fitting, SOHO, ERNE",
author = "Juha Pohjonen",
year = "1993",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4335-1",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1442",
address = "Finland",

}

Pohjonen, J 1993, SSM-peilien kiinnitys. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1442, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

SSM-peilien kiinnitys. / Pohjonen, Juha.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1993. 22 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1442).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - SSM-peilien kiinnitys

AU - Pohjonen, Juha

PY - 1993

Y1 - 1993

N2 - Julkaisussa kerrotaan yksityiskohtaisesti kokemuksista SSM-peilien, second surface mirrors, kiinnittämisestä avaruusinstrumentin pintaan ja tarkastellaan niitä valmisteluja ja työvaiheita, joita joudutaan läpikäymään, ennen kuin valmis peilipinta voidaan kiinnittää instrumenttiin. Tekniikka on Suomessa uusi ja ensimmäistä kertaa käytössä SOHO-satelliittiin tulevassa suomalaisvalmisteissa ERNE-ilmaisinyksikön jäähdytyssiivessä. SSM-peilit ovat helppo ja luotettava osa, kun suunnitellaan avaruusinstrumentin lämpökontrollia. SSM-peilien absorbtiokerroin as on hyvin pieni verrattuna korkeaan en-kertoimeen. Täten peilit heijastavat auringosta tulevaa lämpösäteilyä ja samanaikaisesti säteilevät avaruuteen instrumentissa syntynyttä lämpöä. Näin voidaan saattaa instrumentti toimimaan halutussa lämpötasapainopisteessä.

AB - Julkaisussa kerrotaan yksityiskohtaisesti kokemuksista SSM-peilien, second surface mirrors, kiinnittämisestä avaruusinstrumentin pintaan ja tarkastellaan niitä valmisteluja ja työvaiheita, joita joudutaan läpikäymään, ennen kuin valmis peilipinta voidaan kiinnittää instrumenttiin. Tekniikka on Suomessa uusi ja ensimmäistä kertaa käytössä SOHO-satelliittiin tulevassa suomalaisvalmisteissa ERNE-ilmaisinyksikön jäähdytyssiivessä. SSM-peilit ovat helppo ja luotettava osa, kun suunnitellaan avaruusinstrumentin lämpökontrollia. SSM-peilien absorbtiokerroin as on hyvin pieni verrattuna korkeaan en-kertoimeen. Täten peilit heijastavat auringosta tulevaa lämpösäteilyä ja samanaikaisesti säteilevät avaruuteen instrumentissa syntynyttä lämpöä. Näin voidaan saattaa instrumentti toimimaan halutussa lämpötasapainopisteessä.

KW - artificial satellites

KW - reflectors

KW - mirrors

KW - heat shielding

KW - spacecraft shielding

KW - heat transmissions

KW - thermal radiation

KW - temperature control

KW - joining

KW - gluing

KW - assembling

KW - fitting

KW - SOHO

KW - ERNE

M3 - Report

SN - 951-38-4335-1

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - SSM-peilien kiinnitys

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Pohjonen J. SSM-peilien kiinnitys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1993. 22 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1442).