Multikomp-projekti: komponenttipohjaisen videon hallinta

Eija Ruotsalainen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

VTT Tietotekniikassa on tutkittu digitaalisen videon käsittelyä metatiedon avulla. Multikomp-projektissa kehitettiin menetelmiä videon metatiedon hankkimiseen ja käyttöön sekä rakennettiin koejärjestelmä, jossa käytettiin testiaineistona YLE:n TV1:n uutislähetyksiä. Kehitetyillä menetelmillä on runsaasti käyttömahdollisuuksia mm. digitaali TV:n ohjelmien käsittelyssä, videon arkistoinnissa ja käytettäessä videota pienillä kaistanleveyksillä sekä verkkojulkaisuissa.
Original languageFinnish
Pages (from-to)10-11
JournalGT-lehti
Issue number1
Publication statusPublished - 2000
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Ruotsalainen, Eija. / Multikomp-projekti: komponenttipohjaisen videon hallinta. In: GT-lehti. 2000 ; No. 1. pp. 10-11.
@article{7b968dbbc0ec43aa96bf889b439a220d,
title = "Multikomp-projekti: komponenttipohjaisen videon hallinta",
abstract = "VTT Tietotekniikassa on tutkittu digitaalisen videon k{\"a}sittely{\"a} metatiedon avulla. Multikomp-projektissa kehitettiin menetelmi{\"a} videon metatiedon hankkimiseen ja k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n sek{\"a} rakennettiin koej{\"a}rjestelm{\"a}, jossa k{\"a}ytettiin testiaineistona YLE:n TV1:n uutisl{\"a}hetyksi{\"a}. Kehitetyill{\"a} menetelmill{\"a} on runsaasti k{\"a}ytt{\"o}mahdollisuuksia mm. digitaali TV:n ohjelmien k{\"a}sittelyss{\"a}, videon arkistoinnissa ja k{\"a}ytett{\"a}ess{\"a} videota pienill{\"a} kaistanleveyksill{\"a} sek{\"a} verkkojulkaisuissa.",
author = "Eija Ruotsalainen",
year = "2000",
language = "Finnish",
pages = "10--11",
journal = "GT-lehti",
issn = "1456-1662",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1",

}

Ruotsalainen, E 2000, 'Multikomp-projekti: komponenttipohjaisen videon hallinta', GT-lehti, no. 1, pp. 10-11.

Multikomp-projekti: komponenttipohjaisen videon hallinta. / Ruotsalainen, Eija.

In: GT-lehti, No. 1, 2000, p. 10-11.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Multikomp-projekti: komponenttipohjaisen videon hallinta

AU - Ruotsalainen, Eija

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - VTT Tietotekniikassa on tutkittu digitaalisen videon käsittelyä metatiedon avulla. Multikomp-projektissa kehitettiin menetelmiä videon metatiedon hankkimiseen ja käyttöön sekä rakennettiin koejärjestelmä, jossa käytettiin testiaineistona YLE:n TV1:n uutislähetyksiä. Kehitetyillä menetelmillä on runsaasti käyttömahdollisuuksia mm. digitaali TV:n ohjelmien käsittelyssä, videon arkistoinnissa ja käytettäessä videota pienillä kaistanleveyksillä sekä verkkojulkaisuissa.

AB - VTT Tietotekniikassa on tutkittu digitaalisen videon käsittelyä metatiedon avulla. Multikomp-projektissa kehitettiin menetelmiä videon metatiedon hankkimiseen ja käyttöön sekä rakennettiin koejärjestelmä, jossa käytettiin testiaineistona YLE:n TV1:n uutislähetyksiä. Kehitetyillä menetelmillä on runsaasti käyttömahdollisuuksia mm. digitaali TV:n ohjelmien käsittelyssä, videon arkistoinnissa ja käytettäessä videota pienillä kaistanleveyksillä sekä verkkojulkaisuissa.

M3 - Article

SP - 10

EP - 11

JO - GT-lehti

JF - GT-lehti

SN - 1456-1662

IS - 1

ER -