Muovien liimaus

Marja Ojala

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisu on kirjallisuustyö ja siinä käsitellään muovien liimauksen teoriaa, erilaisia ennen liimausta vaadittavia pintakäsittelymenetelmiä sekä eri liimatyyppejä. Varsinkin polyolefiinien sekä flooramuovien liimaamisessa on oleellista pinnan esikäsittely ja siksi niihin on kiinnitetty erikoista huomiota. Tiukennettujen työympäristövaatimusten johdosta ollaan siirtymässä liuotinpohjaisista liimoista vesidispersioliimoihin ja tämä on vaikuttanut uusien liimojen ja liimausmenetelmien syntymiseen. Lisäksi on esitetty eri muovilaaduille sopivien liimojen valintaan liittyviä seikkoja.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages41
ISBN (Print)951-38-1311-8
Publication statusPublished - 1981
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number41
ISSN0358-5085

Keywords

  • plastics
  • polymers
  • glue
  • gluing

Cite this

Ojala, M. (1981). Muovien liimaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 41
Ojala, Marja. / Muovien liimaus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 41 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 41).
@book{b5c855c8e2aa41cb90a28398916b2d38,
title = "Muovien liimaus",
abstract = "Julkaisu on kirjallisuusty{\"o} ja siin{\"a} k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n muovien liimauksen teoriaa, erilaisia ennen liimausta vaadittavia pintak{\"a}sittelymenetelmi{\"a} sek{\"a} eri liimatyyppej{\"a}. Varsinkin polyolefiinien sek{\"a} flooramuovien liimaamisessa on oleellista pinnan esik{\"a}sittely ja siksi niihin on kiinnitetty erikoista huomiota. Tiukennettujen ty{\"o}ymp{\"a}rist{\"o}vaatimusten johdosta ollaan siirtym{\"a}ss{\"a} liuotinpohjaisista liimoista vesidispersioliimoihin ja t{\"a}m{\"a} on vaikuttanut uusien liimojen ja liimausmenetelmien syntymiseen. Lis{\"a}ksi on esitetty eri muovilaaduille sopivien liimojen valintaan liittyvi{\"a} seikkoja.",
keywords = "plastics, polymers, glue, gluing",
author = "Marja Ojala",
year = "1981",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1311-8",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "41",
address = "Finland",

}

Ojala, M 1981, Muovien liimaus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 41, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Muovien liimaus. / Ojala, Marja.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 41 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 41).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Muovien liimaus

AU - Ojala, Marja

PY - 1981

Y1 - 1981

N2 - Julkaisu on kirjallisuustyö ja siinä käsitellään muovien liimauksen teoriaa, erilaisia ennen liimausta vaadittavia pintakäsittelymenetelmiä sekä eri liimatyyppejä. Varsinkin polyolefiinien sekä flooramuovien liimaamisessa on oleellista pinnan esikäsittely ja siksi niihin on kiinnitetty erikoista huomiota. Tiukennettujen työympäristövaatimusten johdosta ollaan siirtymässä liuotinpohjaisista liimoista vesidispersioliimoihin ja tämä on vaikuttanut uusien liimojen ja liimausmenetelmien syntymiseen. Lisäksi on esitetty eri muovilaaduille sopivien liimojen valintaan liittyviä seikkoja.

AB - Julkaisu on kirjallisuustyö ja siinä käsitellään muovien liimauksen teoriaa, erilaisia ennen liimausta vaadittavia pintakäsittelymenetelmiä sekä eri liimatyyppejä. Varsinkin polyolefiinien sekä flooramuovien liimaamisessa on oleellista pinnan esikäsittely ja siksi niihin on kiinnitetty erikoista huomiota. Tiukennettujen työympäristövaatimusten johdosta ollaan siirtymässä liuotinpohjaisista liimoista vesidispersioliimoihin ja tämä on vaikuttanut uusien liimojen ja liimausmenetelmien syntymiseen. Lisäksi on esitetty eri muovilaaduille sopivien liimojen valintaan liittyviä seikkoja.

KW - plastics

KW - polymers

KW - glue

KW - gluing

M3 - Report

SN - 951-38-1311-8

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Muovien liimaus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Ojala M. Muovien liimaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 41 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 41).