Muovit elintarviketeollisuuden koneiden laakereina ja liukupintoina

Thea Sipiläinen-Malm, Irma Salovaara, Seppo Mikkonen

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Muoveja voidaan käyttää laakereina ja liukupintoina kohteissa, joissa ei sallita tavanomaista öljy- tai rasvavoitelua. Tällaisia kohteita on mm. elintarviketeollisuuden koneissa. Koneenosista ei saa irrota tai liueta elintarvikkeisiin ihmisille haitallisia aineita. Julkaisussa käsitellään lainsäädäntöä, joka kohdistuu muovien käyttöön elintarviketeollisuuden koneissa ja laitteissa, sekä Suomen tutkimuskäytäntöä. Lisäksi kerrotaan alan ulkomaisista suosituksista ja määräyksistä. Myös muutamien hyvin kulutusta kestävien muovilaatujen käyttökelpoisuutta on tutkittu.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages27
  ISBN (Print)951-38-2290-7
  Publication statusPublished - 1985
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
  Number448
  ISSN0358-5085

  Fingerprint

  food industry
  plastics

  Keywords

  • plastics
  • food processing
  • machinery
  • bearings
  • sliding

  Cite this

  Sipiläinen-Malm, T., Salovaara, I., & Mikkonen, S. (1985). Muovit elintarviketeollisuuden koneiden laakereina ja liukupintoina. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 448
  Sipiläinen-Malm, Thea ; Salovaara, Irma ; Mikkonen, Seppo. / Muovit elintarviketeollisuuden koneiden laakereina ja liukupintoina. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 27 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 448).
  @book{24dae30e63b8497fb8f368f11f57c8fc,
  title = "Muovit elintarviketeollisuuden koneiden laakereina ja liukupintoina",
  abstract = "Muoveja voidaan k{\"a}ytt{\"a}{\"a} laakereina ja liukupintoina kohteissa, joissa ei sallita tavanomaista {\"o}ljy- tai rasvavoitelua. T{\"a}llaisia kohteita on mm. elintarviketeollisuuden koneissa. Koneenosista ei saa irrota tai liueta elintarvikkeisiin ihmisille haitallisia aineita. Julkaisussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n lains{\"a}{\"a}d{\"a}nt{\"o}{\"a}, joka kohdistuu muovien k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n elintarviketeollisuuden koneissa ja laitteissa, sek{\"a} Suomen tutkimusk{\"a}yt{\"a}nt{\"o}{\"a}. Lis{\"a}ksi kerrotaan alan ulkomaisista suosituksista ja m{\"a}{\"a}r{\"a}yksist{\"a}. My{\"o}s muutamien hyvin kulutusta kest{\"a}vien muovilaatujen k{\"a}ytt{\"o}kelpoisuutta on tutkittu.",
  keywords = "plastics, food processing, machinery, bearings, sliding",
  author = "Thea Sipil{\"a}inen-Malm and Irma Salovaara and Seppo Mikkonen",
  year = "1985",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-2290-7",
  series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "448",
  address = "Finland",

  }

  Sipiläinen-Malm, T, Salovaara, I & Mikkonen, S 1985, Muovit elintarviketeollisuuden koneiden laakereina ja liukupintoina. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 448, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Muovit elintarviketeollisuuden koneiden laakereina ja liukupintoina. / Sipiläinen-Malm, Thea; Salovaara, Irma; Mikkonen, Seppo.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 27 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 448).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Muovit elintarviketeollisuuden koneiden laakereina ja liukupintoina

  AU - Sipiläinen-Malm, Thea

  AU - Salovaara, Irma

  AU - Mikkonen, Seppo

  PY - 1985

  Y1 - 1985

  N2 - Muoveja voidaan käyttää laakereina ja liukupintoina kohteissa, joissa ei sallita tavanomaista öljy- tai rasvavoitelua. Tällaisia kohteita on mm. elintarviketeollisuuden koneissa. Koneenosista ei saa irrota tai liueta elintarvikkeisiin ihmisille haitallisia aineita. Julkaisussa käsitellään lainsäädäntöä, joka kohdistuu muovien käyttöön elintarviketeollisuuden koneissa ja laitteissa, sekä Suomen tutkimuskäytäntöä. Lisäksi kerrotaan alan ulkomaisista suosituksista ja määräyksistä. Myös muutamien hyvin kulutusta kestävien muovilaatujen käyttökelpoisuutta on tutkittu.

  AB - Muoveja voidaan käyttää laakereina ja liukupintoina kohteissa, joissa ei sallita tavanomaista öljy- tai rasvavoitelua. Tällaisia kohteita on mm. elintarviketeollisuuden koneissa. Koneenosista ei saa irrota tai liueta elintarvikkeisiin ihmisille haitallisia aineita. Julkaisussa käsitellään lainsäädäntöä, joka kohdistuu muovien käyttöön elintarviketeollisuuden koneissa ja laitteissa, sekä Suomen tutkimuskäytäntöä. Lisäksi kerrotaan alan ulkomaisista suosituksista ja määräyksistä. Myös muutamien hyvin kulutusta kestävien muovilaatujen käyttökelpoisuutta on tutkittu.

  KW - plastics

  KW - food processing

  KW - machinery

  KW - bearings

  KW - sliding

  M3 - Report

  SN - 951-38-2290-7

  T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

  BT - Muovit elintarviketeollisuuden koneiden laakereina ja liukupintoina

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Sipiläinen-Malm T, Salovaara I, Mikkonen S. Muovit elintarviketeollisuuden koneiden laakereina ja liukupintoina. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 27 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 448).