Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2

Heli Talja, Kim Wallin

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Julkaisu kattaa elastis-plastisen murtumismekaniikan kokeellis-laskennallisen vertailuohjelman jälkimmäisen osan. Neljällä eri koesauvatyypillä (CT, RCT, ASTM-3P ja Charpy-V) sekä kahdella materiaalilla (ruostumaton teräs AISI 304 sekä ferriittinen paineastiateräs A533B) mitattuja murtumisparametriarvoja verrataan elementtimenetelmällä laskettuihin. Vertailtavia suureita ovat voima-avaumariippuvuus, J-integraali, särön kärjen avauma delta, J-delta-riippuvuus ja plastisen vyöhykkeen laajuus. Saadut tulokset osoittavat, että kaksidimensioisilla laskentamalleilla kyetään määrittämään tasomaisen rakenteen murtumismekaanisille parametreille ala- ja yläarviot tasojännitys- ja tasovenymätilassa. Täydellinen yhteensopivuus kokeellisten ja laskennallisten tulosten välillä on sen sijaan mahdollinen yleensä vain kolmidimensioisia laskentamalleja käytettäessä.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages108
  ISBN (Print)951-38-2220-6
  Publication statusPublished - 1984
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
  Number329
  ISSN0358-5077

  Fingerprint

  Mechanics
  Plastics

  Keywords

  • fracture properties
  • elastic properties
  • plastic properties
  • analyzing

  Cite this

  Talja, H., & Wallin, K. (1984). Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 329
  Talja, Heli ; Wallin, Kim. / Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 108 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 329).
  @book{7da5cd44d0774a10a0e18edb8a95cda1,
  title = "Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2",
  abstract = "Julkaisu kattaa elastis-plastisen murtumismekaniikan kokeellis-laskennallisen vertailuohjelman j{\"a}lkimm{\"a}isen osan. Nelj{\"a}ll{\"a} eri koesauvatyypill{\"a} (CT, RCT, ASTM-3P ja Charpy-V) sek{\"a} kahdella materiaalilla (ruostumaton ter{\"a}s AISI 304 sek{\"a} ferriittinen paineastiater{\"a}s A533B) mitattuja murtumisparametriarvoja verrataan elementtimenetelm{\"a}ll{\"a} laskettuihin. Vertailtavia suureita ovat voima-avaumariippuvuus, J-integraali, s{\"a}r{\"o}n k{\"a}rjen avauma delta, J-delta-riippuvuus ja plastisen vy{\"o}hykkeen laajuus. Saadut tulokset osoittavat, ett{\"a} kaksidimensioisilla laskentamalleilla kyet{\"a}{\"a}n m{\"a}{\"a}ritt{\"a}m{\"a}{\"a}n tasomaisen rakenteen murtumismekaanisille parametreille ala- ja yl{\"a}arviot tasoj{\"a}nnitys- ja tasovenym{\"a}tilassa. T{\"a}ydellinen yhteensopivuus kokeellisten ja laskennallisten tulosten v{\"a}lill{\"a} on sen sijaan mahdollinen yleens{\"a} vain kolmidimensioisia laskentamalleja k{\"a}ytett{\"a}ess{\"a}.",
  keywords = "fracture properties, elastic properties, plastic properties, analyzing",
  author = "Heli Talja and Kim Wallin",
  year = "1984",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-2220-6",
  series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "329",
  address = "Finland",

  }

  Talja, H & Wallin, K 1984, Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 329, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2. / Talja, Heli; Wallin, Kim.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 108 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 329).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2

  AU - Talja, Heli

  AU - Wallin, Kim

  PY - 1984

  Y1 - 1984

  N2 - Julkaisu kattaa elastis-plastisen murtumismekaniikan kokeellis-laskennallisen vertailuohjelman jälkimmäisen osan. Neljällä eri koesauvatyypillä (CT, RCT, ASTM-3P ja Charpy-V) sekä kahdella materiaalilla (ruostumaton teräs AISI 304 sekä ferriittinen paineastiateräs A533B) mitattuja murtumisparametriarvoja verrataan elementtimenetelmällä laskettuihin. Vertailtavia suureita ovat voima-avaumariippuvuus, J-integraali, särön kärjen avauma delta, J-delta-riippuvuus ja plastisen vyöhykkeen laajuus. Saadut tulokset osoittavat, että kaksidimensioisilla laskentamalleilla kyetään määrittämään tasomaisen rakenteen murtumismekaanisille parametreille ala- ja yläarviot tasojännitys- ja tasovenymätilassa. Täydellinen yhteensopivuus kokeellisten ja laskennallisten tulosten välillä on sen sijaan mahdollinen yleensä vain kolmidimensioisia laskentamalleja käytettäessä.

  AB - Julkaisu kattaa elastis-plastisen murtumismekaniikan kokeellis-laskennallisen vertailuohjelman jälkimmäisen osan. Neljällä eri koesauvatyypillä (CT, RCT, ASTM-3P ja Charpy-V) sekä kahdella materiaalilla (ruostumaton teräs AISI 304 sekä ferriittinen paineastiateräs A533B) mitattuja murtumisparametriarvoja verrataan elementtimenetelmällä laskettuihin. Vertailtavia suureita ovat voima-avaumariippuvuus, J-integraali, särön kärjen avauma delta, J-delta-riippuvuus ja plastisen vyöhykkeen laajuus. Saadut tulokset osoittavat, että kaksidimensioisilla laskentamalleilla kyetään määrittämään tasomaisen rakenteen murtumismekaanisille parametreille ala- ja yläarviot tasojännitys- ja tasovenymätilassa. Täydellinen yhteensopivuus kokeellisten ja laskennallisten tulosten välillä on sen sijaan mahdollinen yleensä vain kolmidimensioisia laskentamalleja käytettäessä.

  KW - fracture properties

  KW - elastic properties

  KW - plastic properties

  KW - analyzing

  M3 - Report

  SN - 951-38-2220-6

  T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

  BT - Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Talja H, Wallin K. Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 108 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 329).