Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2

Heli Talja, Kim Wallin

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Julkaisu kattaa elastis-plastisen murtumismekaniikan kokeellis-laskennallisen vertailuohjelman jälkimmäisen osan. Neljällä eri koesauvatyypillä (CT, RCT, ASTM-3P ja Charpy-V) sekä kahdella materiaalilla (ruostumaton teräs AISI 304 sekä ferriittinen paineastiateräs A533B) mitattuja murtumisparametriarvoja verrataan elementtimenetelmällä laskettuihin. Vertailtavia suureita ovat voima-avaumariippuvuus, J-integraali, särön kärjen avauma delta, J-delta-riippuvuus ja plastisen vyöhykkeen laajuus. Saadut tulokset osoittavat, että kaksidimensioisilla laskentamalleilla kyetään määrittämään tasomaisen rakenteen murtumismekaanisille parametreille ala- ja yläarviot tasojännitys- ja tasovenymätilassa. Täydellinen yhteensopivuus kokeellisten ja laskennallisten tulosten välillä on sen sijaan mahdollinen yleensä vain kolmidimensioisia laskentamalleja käytettäessä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages108
ISBN (Print)951-38-2220-6
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameTutkimuksia / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
Volume329

Fingerprint

Mechanics
Plastics

Keywords

  • fracture properties
  • elastic properties
  • plastic properties
  • analyzing

Cite this

Talja, H., & Wallin, K. (1984). Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 329
Talja, Heli ; Wallin, Kim. / Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 108 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 329).
@book{7da5cd44d0774a10a0e18edb8a95cda1,
title = "Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2",
abstract = "Julkaisu kattaa elastis-plastisen murtumismekaniikan kokeellis-laskennallisen vertailuohjelman j{\"a}lkimm{\"a}isen osan. Nelj{\"a}ll{\"a} eri koesauvatyypill{\"a} (CT, RCT, ASTM-3P ja Charpy-V) sek{\"a} kahdella materiaalilla (ruostumaton ter{\"a}s AISI 304 sek{\"a} ferriittinen paineastiater{\"a}s A533B) mitattuja murtumisparametriarvoja verrataan elementtimenetelm{\"a}ll{\"a} laskettuihin. Vertailtavia suureita ovat voima-avaumariippuvuus, J-integraali, s{\"a}r{\"o}n k{\"a}rjen avauma delta, J-delta-riippuvuus ja plastisen vy{\"o}hykkeen laajuus. Saadut tulokset osoittavat, ett{\"a} kaksidimensioisilla laskentamalleilla kyet{\"a}{\"a}n m{\"a}{\"a}ritt{\"a}m{\"a}{\"a}n tasomaisen rakenteen murtumismekaanisille parametreille ala- ja yl{\"a}arviot tasoj{\"a}nnitys- ja tasovenym{\"a}tilassa. T{\"a}ydellinen yhteensopivuus kokeellisten ja laskennallisten tulosten v{\"a}lill{\"a} on sen sijaan mahdollinen yleens{\"a} vain kolmidimensioisia laskentamalleja k{\"a}ytett{\"a}ess{\"a}.",
keywords = "fracture properties, elastic properties, plastic properties, analyzing",
author = "Heli Talja and Kim Wallin",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2220-6",
series = "Tutkimuksia / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Talja, H & Wallin, K 1984, Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 329, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2. / Talja, Heli; Wallin, Kim.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 108 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 329).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2

AU - Talja, Heli

AU - Wallin, Kim

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Julkaisu kattaa elastis-plastisen murtumismekaniikan kokeellis-laskennallisen vertailuohjelman jälkimmäisen osan. Neljällä eri koesauvatyypillä (CT, RCT, ASTM-3P ja Charpy-V) sekä kahdella materiaalilla (ruostumaton teräs AISI 304 sekä ferriittinen paineastiateräs A533B) mitattuja murtumisparametriarvoja verrataan elementtimenetelmällä laskettuihin. Vertailtavia suureita ovat voima-avaumariippuvuus, J-integraali, särön kärjen avauma delta, J-delta-riippuvuus ja plastisen vyöhykkeen laajuus. Saadut tulokset osoittavat, että kaksidimensioisilla laskentamalleilla kyetään määrittämään tasomaisen rakenteen murtumismekaanisille parametreille ala- ja yläarviot tasojännitys- ja tasovenymätilassa. Täydellinen yhteensopivuus kokeellisten ja laskennallisten tulosten välillä on sen sijaan mahdollinen yleensä vain kolmidimensioisia laskentamalleja käytettäessä.

AB - Julkaisu kattaa elastis-plastisen murtumismekaniikan kokeellis-laskennallisen vertailuohjelman jälkimmäisen osan. Neljällä eri koesauvatyypillä (CT, RCT, ASTM-3P ja Charpy-V) sekä kahdella materiaalilla (ruostumaton teräs AISI 304 sekä ferriittinen paineastiateräs A533B) mitattuja murtumisparametriarvoja verrataan elementtimenetelmällä laskettuihin. Vertailtavia suureita ovat voima-avaumariippuvuus, J-integraali, särön kärjen avauma delta, J-delta-riippuvuus ja plastisen vyöhykkeen laajuus. Saadut tulokset osoittavat, että kaksidimensioisilla laskentamalleilla kyetään määrittämään tasomaisen rakenteen murtumismekaanisille parametreille ala- ja yläarviot tasojännitys- ja tasovenymätilassa. Täydellinen yhteensopivuus kokeellisten ja laskennallisten tulosten välillä on sen sijaan mahdollinen yleensä vain kolmidimensioisia laskentamalleja käytettäessä.

KW - fracture properties

KW - elastic properties

KW - plastic properties

KW - analyzing

M3 - Report

SN - 951-38-2220-6

T3 - Tutkimuksia / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Talja H, Wallin K. Murtumismekaniikkakoesauvojen elastis-plastinen analyysi. Osa 2. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 108 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 329).