Muurattujen rakenteiden mitoitusmenetelmät

Markku Laine, Pekka Sipari

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisua voidaan käyttää perustana laadittaessa uusia rajatilamenetelmän mukaisia muurattujen tiili- ja kalkkihiekkakivirakenteiden mitoitusmenetelmiä ja -ohjeita. Ensin esitetään lyhyesti rajatilamenetelmän pääperiaatteet sekä eri maissa muuratulle rakenteelle käytettäviä osavarmuuskertoimia. Sitten selvitetään kirjallisuuden ja uusimpien tutkimusten pohjalta muuratun rakenteen ominaisuuksia sekä rakenteen toimintaa eri rasitusten alaisena. Myös eri maiden normeissa ja kansainvälisessä normiehdotuksessa esitettyjä mitoitusmenetelmiä ja -periaatteita selostetaan ja vertaillaan. Pääpaino on kantavissa, puristetuista ja laattoina toimivissa rakenteissa. Lopuksi on alkuosan pohjalta laadittu ehdotus muurattujen rakenteiden mitoitusmenetelmäksi.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages96
ISBN (Print)951-38-1995-7
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number265
ISSN0358-5077

Keywords

  • masonry
  • brick structures
  • standars
  • design
  • instructions

Cite this

Laine, M., & Sipari, P. (1984). Muurattujen rakenteiden mitoitusmenetelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 265
Laine, Markku ; Sipari, Pekka. / Muurattujen rakenteiden mitoitusmenetelmät. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 96 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 265).
@book{29e294fd1af74cf9882b060688d81839,
title = "Muurattujen rakenteiden mitoitusmenetelm{\"a}t",
abstract = "Julkaisua voidaan k{\"a}ytt{\"a}{\"a} perustana laadittaessa uusia rajatilamenetelm{\"a}n mukaisia muurattujen tiili- ja kalkkihiekkakivirakenteiden mitoitusmenetelmi{\"a} ja -ohjeita. Ensin esitet{\"a}{\"a}n lyhyesti rajatilamenetelm{\"a}n p{\"a}{\"a}periaatteet sek{\"a} eri maissa muuratulle rakenteelle k{\"a}ytett{\"a}vi{\"a} osavarmuuskertoimia. Sitten selvitet{\"a}{\"a}n kirjallisuuden ja uusimpien tutkimusten pohjalta muuratun rakenteen ominaisuuksia sek{\"a} rakenteen toimintaa eri rasitusten alaisena. My{\"o}s eri maiden normeissa ja kansainv{\"a}lisess{\"a} normiehdotuksessa esitettyj{\"a} mitoitusmenetelmi{\"a} ja -periaatteita selostetaan ja vertaillaan. P{\"a}{\"a}paino on kantavissa, puristetuista ja laattoina toimivissa rakenteissa. Lopuksi on alkuosan pohjalta laadittu ehdotus muurattujen rakenteiden mitoitusmenetelm{\"a}ksi.",
keywords = "masonry, brick structures, standars, design, instructions",
author = "Markku Laine and Pekka Sipari",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1995-7",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "265",
address = "Finland",

}

Laine, M & Sipari, P 1984, Muurattujen rakenteiden mitoitusmenetelmät. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 265, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Muurattujen rakenteiden mitoitusmenetelmät. / Laine, Markku; Sipari, Pekka.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 96 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 265).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Muurattujen rakenteiden mitoitusmenetelmät

AU - Laine, Markku

AU - Sipari, Pekka

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Julkaisua voidaan käyttää perustana laadittaessa uusia rajatilamenetelmän mukaisia muurattujen tiili- ja kalkkihiekkakivirakenteiden mitoitusmenetelmiä ja -ohjeita. Ensin esitetään lyhyesti rajatilamenetelmän pääperiaatteet sekä eri maissa muuratulle rakenteelle käytettäviä osavarmuuskertoimia. Sitten selvitetään kirjallisuuden ja uusimpien tutkimusten pohjalta muuratun rakenteen ominaisuuksia sekä rakenteen toimintaa eri rasitusten alaisena. Myös eri maiden normeissa ja kansainvälisessä normiehdotuksessa esitettyjä mitoitusmenetelmiä ja -periaatteita selostetaan ja vertaillaan. Pääpaino on kantavissa, puristetuista ja laattoina toimivissa rakenteissa. Lopuksi on alkuosan pohjalta laadittu ehdotus muurattujen rakenteiden mitoitusmenetelmäksi.

AB - Julkaisua voidaan käyttää perustana laadittaessa uusia rajatilamenetelmän mukaisia muurattujen tiili- ja kalkkihiekkakivirakenteiden mitoitusmenetelmiä ja -ohjeita. Ensin esitetään lyhyesti rajatilamenetelmän pääperiaatteet sekä eri maissa muuratulle rakenteelle käytettäviä osavarmuuskertoimia. Sitten selvitetään kirjallisuuden ja uusimpien tutkimusten pohjalta muuratun rakenteen ominaisuuksia sekä rakenteen toimintaa eri rasitusten alaisena. Myös eri maiden normeissa ja kansainvälisessä normiehdotuksessa esitettyjä mitoitusmenetelmiä ja -periaatteita selostetaan ja vertaillaan. Pääpaino on kantavissa, puristetuista ja laattoina toimivissa rakenteissa. Lopuksi on alkuosan pohjalta laadittu ehdotus muurattujen rakenteiden mitoitusmenetelmäksi.

KW - masonry

KW - brick structures

KW - standars

KW - design

KW - instructions

M3 - Report

SN - 951-38-1995-7

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Muurattujen rakenteiden mitoitusmenetelmät

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Laine M, Sipari P. Muurattujen rakenteiden mitoitusmenetelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 96 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 265).