Muutosjoustavuus: Organisaation resilienssin tukeminen

Mika Nieminen, Heli Talja, Jukka-Pekka Heikkilä, Merja Airola, Kaupo Viitanen, Joona Tuovinen

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Kirja pyrkii avaamaan näkökulmia siihen, miten organisaatioiden toimintaa ohjataan ja kehitetään muuttuvissa ja epävarmuutta lisäävissä olosuhteissa. Kirjassa keskustellaan ilmiöistä ja tapahtumista joita jokainen yritys ja organisaatio kohtaavat yhä monimutkaisemmaksi muuttuvassa globaalissa yritys- ja toimintaympäristössä. Väitämme, että muuttuva toimintaympäristö edellyttää uudenlaisia systeemisyyttä korostavia hahmotustapoja ja että tällaisessa ympäristössä menestyksekkäät tavat toimia ja reagoida poikkeavat perinteisesti totutuista. Johtamisessa tulisi pyrkiä tukemaan työntekijöiden itseorganisoitumista ja uusien luovien ratkaisujen etsimistä. Näkökulma korostaa vuorovaikutuksen merkitystä johtamisessa. Väitämme, että muutoskykyinen ja joustava organisaatio on dialoginen ja sitä luonnehtii myös yhteisöllinen päätöksentekokyky.
  Original languageFinnish
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages91
  ISBN (Electronic)978-951-38-8600-4
  ISBN (Print)978-951-38-8601-1
  Publication statusPublished - 2017
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesVTT Technology
  Number318
  ISSN2242-1211

  Keywords

  • resilience
  • complexity
  • organization
  • change
  • flexibility
  • dialogue

  Cite this

  Nieminen, M., Talja, H., Heikkilä, J-P., Airola, M., Viitanen, K., & Tuovinen, J. (2017). Muutosjoustavuus: Organisaation resilienssin tukeminen. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Technology, No. 318
  Nieminen, Mika ; Talja, Heli ; Heikkilä, Jukka-Pekka ; Airola, Merja ; Viitanen, Kaupo ; Tuovinen, Joona. / Muutosjoustavuus : Organisaation resilienssin tukeminen. VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 91 p. (VTT Technology; No. 318).
  @book{26aa65315a0344b9b57af910fd11355e,
  title = "Muutosjoustavuus: Organisaation resilienssin tukeminen",
  abstract = "Kirja pyrkii avaamaan n{\"a}k{\"o}kulmia siihen, miten organisaatioiden toimintaa ohjataan ja kehitet{\"a}{\"a}n muuttuvissa ja ep{\"a}varmuutta lis{\"a}{\"a}viss{\"a} olosuhteissa. Kirjassa keskustellaan ilmi{\"o}ist{\"a} ja tapahtumista joita jokainen yritys ja organisaatio kohtaavat yh{\"a} monimutkaisemmaksi muuttuvassa globaalissa yritys- ja toimintaymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a}. V{\"a}it{\"a}mme, ett{\"a} muuttuva toimintaymp{\"a}rist{\"o} edellytt{\"a}{\"a} uudenlaisia systeemisyytt{\"a} korostavia hahmotustapoja ja ett{\"a} t{\"a}llaisessa ymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a} menestyksekk{\"a}{\"a}t tavat toimia ja reagoida poikkeavat perinteisesti totutuista. Johtamisessa tulisi pyrki{\"a} tukemaan ty{\"o}ntekij{\"o}iden itseorganisoitumista ja uusien luovien ratkaisujen etsimist{\"a}. N{\"a}k{\"o}kulma korostaa vuorovaikutuksen merkityst{\"a} johtamisessa. V{\"a}it{\"a}mme, ett{\"a} muutoskykyinen ja joustava organisaatio on dialoginen ja sit{\"a} luonnehtii my{\"o}s yhteis{\"o}llinen p{\"a}{\"a}t{\"o}ksentekokyky.",
  keywords = "resilience, complexity, organization, change, flexibility, dialogue",
  author = "Mika Nieminen and Heli Talja and Jukka-Pekka Heikkil{\"a} and Merja Airola and Kaupo Viitanen and Joona Tuovinen",
  year = "2017",
  language = "Finnish",
  isbn = "978-951-38-8601-1",
  series = "VTT Technology",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "318",
  address = "Finland",

  }

  Nieminen, M, Talja, H, Heikkilä, J-P, Airola, M, Viitanen, K & Tuovinen, J 2017, Muutosjoustavuus: Organisaation resilienssin tukeminen. VTT Technology, no. 318, VTT Technical Research Centre of Finland.

  Muutosjoustavuus : Organisaation resilienssin tukeminen. / Nieminen, Mika; Talja, Heli; Heikkilä, Jukka-Pekka; Airola, Merja; Viitanen, Kaupo; Tuovinen, Joona.

  VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 91 p. (VTT Technology; No. 318).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Muutosjoustavuus

  T2 - Organisaation resilienssin tukeminen

  AU - Nieminen, Mika

  AU - Talja, Heli

  AU - Heikkilä, Jukka-Pekka

  AU - Airola, Merja

  AU - Viitanen, Kaupo

  AU - Tuovinen, Joona

  PY - 2017

  Y1 - 2017

  N2 - Kirja pyrkii avaamaan näkökulmia siihen, miten organisaatioiden toimintaa ohjataan ja kehitetään muuttuvissa ja epävarmuutta lisäävissä olosuhteissa. Kirjassa keskustellaan ilmiöistä ja tapahtumista joita jokainen yritys ja organisaatio kohtaavat yhä monimutkaisemmaksi muuttuvassa globaalissa yritys- ja toimintaympäristössä. Väitämme, että muuttuva toimintaympäristö edellyttää uudenlaisia systeemisyyttä korostavia hahmotustapoja ja että tällaisessa ympäristössä menestyksekkäät tavat toimia ja reagoida poikkeavat perinteisesti totutuista. Johtamisessa tulisi pyrkiä tukemaan työntekijöiden itseorganisoitumista ja uusien luovien ratkaisujen etsimistä. Näkökulma korostaa vuorovaikutuksen merkitystä johtamisessa. Väitämme, että muutoskykyinen ja joustava organisaatio on dialoginen ja sitä luonnehtii myös yhteisöllinen päätöksentekokyky.

  AB - Kirja pyrkii avaamaan näkökulmia siihen, miten organisaatioiden toimintaa ohjataan ja kehitetään muuttuvissa ja epävarmuutta lisäävissä olosuhteissa. Kirjassa keskustellaan ilmiöistä ja tapahtumista joita jokainen yritys ja organisaatio kohtaavat yhä monimutkaisemmaksi muuttuvassa globaalissa yritys- ja toimintaympäristössä. Väitämme, että muuttuva toimintaympäristö edellyttää uudenlaisia systeemisyyttä korostavia hahmotustapoja ja että tällaisessa ympäristössä menestyksekkäät tavat toimia ja reagoida poikkeavat perinteisesti totutuista. Johtamisessa tulisi pyrkiä tukemaan työntekijöiden itseorganisoitumista ja uusien luovien ratkaisujen etsimistä. Näkökulma korostaa vuorovaikutuksen merkitystä johtamisessa. Väitämme, että muutoskykyinen ja joustava organisaatio on dialoginen ja sitä luonnehtii myös yhteisöllinen päätöksentekokyky.

  KW - resilience

  KW - complexity

  KW - organization

  KW - change

  KW - flexibility

  KW - dialogue

  M3 - Report

  SN - 978-951-38-8601-1

  T3 - VTT Technology

  BT - Muutosjoustavuus

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  ER -

  Nieminen M, Talja H, Heikkilä J-P, Airola M, Viitanen K, Tuovinen J. Muutosjoustavuus: Organisaation resilienssin tukeminen. VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 91 p. (VTT Technology; No. 318).