Muutosjoustavuus: Organisaation resilienssin tukeminen

Mika Nieminen, Heli Talja, Jukka-Pekka Heikkilä, Merja Airola, Kaupo Viitanen, Joona Tuovinen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Kirja pyrkii avaamaan näkökulmia siihen, miten organisaatioiden toimintaa ohjataan ja kehitetään muuttuvissa ja epävarmuutta lisäävissä olosuhteissa. Kirjassa keskustellaan ilmiöistä ja tapahtumista joita jokainen yritys ja organisaatio kohtaavat yhä monimutkaisemmaksi muuttuvassa globaalissa yritys- ja toimintaympäristössä. Väitämme, että muuttuva toimintaympäristö edellyttää uudenlaisia systeemisyyttä korostavia hahmotustapoja ja että tällaisessa ympäristössä menestyksekkäät tavat toimia ja reagoida poikkeavat perinteisesti totutuista. Johtamisessa tulisi pyrkiä tukemaan työntekijöiden itseorganisoitumista ja uusien luovien ratkaisujen etsimistä. Näkökulma korostaa vuorovaikutuksen merkitystä johtamisessa. Väitämme, että muutoskykyinen ja joustava organisaatio on dialoginen ja sitä luonnehtii myös yhteisöllinen päätöksentekokyky.
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages91
ISBN (Electronic)978-951-38-8600-4
ISBN (Print)978-951-38-8601-1
Publication statusPublished - 2017
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Technology
Number318
ISSN2242-1211

Keywords

  • resilience
  • complexity
  • organization
  • change
  • flexibility
  • dialogue

Cite this

Nieminen, M., Talja, H., Heikkilä, J-P., Airola, M., Viitanen, K., & Tuovinen, J. (2017). Muutosjoustavuus: Organisaation resilienssin tukeminen. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Technology, No. 318
Nieminen, Mika ; Talja, Heli ; Heikkilä, Jukka-Pekka ; Airola, Merja ; Viitanen, Kaupo ; Tuovinen, Joona. / Muutosjoustavuus : Organisaation resilienssin tukeminen. VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 91 p. (VTT Technology; No. 318).
@book{26aa65315a0344b9b57af910fd11355e,
title = "Muutosjoustavuus: Organisaation resilienssin tukeminen",
abstract = "Kirja pyrkii avaamaan n{\"a}k{\"o}kulmia siihen, miten organisaatioiden toimintaa ohjataan ja kehitet{\"a}{\"a}n muuttuvissa ja ep{\"a}varmuutta lis{\"a}{\"a}viss{\"a} olosuhteissa. Kirjassa keskustellaan ilmi{\"o}ist{\"a} ja tapahtumista joita jokainen yritys ja organisaatio kohtaavat yh{\"a} monimutkaisemmaksi muuttuvassa globaalissa yritys- ja toimintaymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a}. V{\"a}it{\"a}mme, ett{\"a} muuttuva toimintaymp{\"a}rist{\"o} edellytt{\"a}{\"a} uudenlaisia systeemisyytt{\"a} korostavia hahmotustapoja ja ett{\"a} t{\"a}llaisessa ymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a} menestyksekk{\"a}{\"a}t tavat toimia ja reagoida poikkeavat perinteisesti totutuista. Johtamisessa tulisi pyrki{\"a} tukemaan ty{\"o}ntekij{\"o}iden itseorganisoitumista ja uusien luovien ratkaisujen etsimist{\"a}. N{\"a}k{\"o}kulma korostaa vuorovaikutuksen merkityst{\"a} johtamisessa. V{\"a}it{\"a}mme, ett{\"a} muutoskykyinen ja joustava organisaatio on dialoginen ja sit{\"a} luonnehtii my{\"o}s yhteis{\"o}llinen p{\"a}{\"a}t{\"o}ksentekokyky.",
keywords = "resilience, complexity, organization, change, flexibility, dialogue",
author = "Mika Nieminen and Heli Talja and Jukka-Pekka Heikkil{\"a} and Merja Airola and Kaupo Viitanen and Joona Tuovinen",
year = "2017",
language = "Finnish",
isbn = "978-951-38-8601-1",
series = "VTT Technology",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "318",
address = "Finland",

}

Nieminen, M, Talja, H, Heikkilä, J-P, Airola, M, Viitanen, K & Tuovinen, J 2017, Muutosjoustavuus: Organisaation resilienssin tukeminen. VTT Technology, no. 318, VTT Technical Research Centre of Finland.

Muutosjoustavuus : Organisaation resilienssin tukeminen. / Nieminen, Mika; Talja, Heli; Heikkilä, Jukka-Pekka; Airola, Merja; Viitanen, Kaupo; Tuovinen, Joona.

VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 91 p. (VTT Technology; No. 318).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Muutosjoustavuus

T2 - Organisaation resilienssin tukeminen

AU - Nieminen, Mika

AU - Talja, Heli

AU - Heikkilä, Jukka-Pekka

AU - Airola, Merja

AU - Viitanen, Kaupo

AU - Tuovinen, Joona

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Kirja pyrkii avaamaan näkökulmia siihen, miten organisaatioiden toimintaa ohjataan ja kehitetään muuttuvissa ja epävarmuutta lisäävissä olosuhteissa. Kirjassa keskustellaan ilmiöistä ja tapahtumista joita jokainen yritys ja organisaatio kohtaavat yhä monimutkaisemmaksi muuttuvassa globaalissa yritys- ja toimintaympäristössä. Väitämme, että muuttuva toimintaympäristö edellyttää uudenlaisia systeemisyyttä korostavia hahmotustapoja ja että tällaisessa ympäristössä menestyksekkäät tavat toimia ja reagoida poikkeavat perinteisesti totutuista. Johtamisessa tulisi pyrkiä tukemaan työntekijöiden itseorganisoitumista ja uusien luovien ratkaisujen etsimistä. Näkökulma korostaa vuorovaikutuksen merkitystä johtamisessa. Väitämme, että muutoskykyinen ja joustava organisaatio on dialoginen ja sitä luonnehtii myös yhteisöllinen päätöksentekokyky.

AB - Kirja pyrkii avaamaan näkökulmia siihen, miten organisaatioiden toimintaa ohjataan ja kehitetään muuttuvissa ja epävarmuutta lisäävissä olosuhteissa. Kirjassa keskustellaan ilmiöistä ja tapahtumista joita jokainen yritys ja organisaatio kohtaavat yhä monimutkaisemmaksi muuttuvassa globaalissa yritys- ja toimintaympäristössä. Väitämme, että muuttuva toimintaympäristö edellyttää uudenlaisia systeemisyyttä korostavia hahmotustapoja ja että tällaisessa ympäristössä menestyksekkäät tavat toimia ja reagoida poikkeavat perinteisesti totutuista. Johtamisessa tulisi pyrkiä tukemaan työntekijöiden itseorganisoitumista ja uusien luovien ratkaisujen etsimistä. Näkökulma korostaa vuorovaikutuksen merkitystä johtamisessa. Väitämme, että muutoskykyinen ja joustava organisaatio on dialoginen ja sitä luonnehtii myös yhteisöllinen päätöksentekokyky.

KW - resilience

KW - complexity

KW - organization

KW - change

KW - flexibility

KW - dialogue

M3 - Report

SN - 978-951-38-8601-1

T3 - VTT Technology

BT - Muutosjoustavuus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Nieminen M, Talja H, Heikkilä J-P, Airola M, Viitanen K, Tuovinen J. Muutosjoustavuus: Organisaation resilienssin tukeminen. VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 91 p. (VTT Technology; No. 318).