Myy energiaa, älä motteja: Polttopuun energiasisällön määrittäminen

Ari Erkkilä, Eija Alakangas

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Pilke-erän energiasisältö kilowattitunteina (kWh) riippuu pääosin pilkkeiden kosteudesta, mikä vaikuttaa myös poltossa syntyviin päästöihin ja käytettävyyteen. Kun tunnetaan polttopuun kosteus ja massa, sen energiasisältö voidaan laskea. Kuiva-ainekiloa kohti suomalaisilla puulajeilla on lähes sama lämpöarvo. Käsittely-yksiköissä oleville pilke-erille ja irtopilkkeelle on eri tavat määrittää energiasisältö.
Original languageFinnish
Number of pages2
Publication statusPublished - 2013
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Cite this

@book{0d2567c2c52b49feb014f3b2e5877f6d,
title = "Myy energiaa, {\"a}l{\"a} motteja: Polttopuun energiasis{\"a}ll{\"o}n m{\"a}{\"a}ritt{\"a}minen",
abstract = "Pilke-er{\"a}n energiasis{\"a}lt{\"o} kilowattitunteina (kWh) riippuu p{\"a}{\"a}osin pilkkeiden kosteudesta, mik{\"a} vaikuttaa my{\"o}s poltossa syntyviin p{\"a}{\"a}st{\"o}ihin ja k{\"a}ytett{\"a}vyyteen. Kun tunnetaan polttopuun kosteus ja massa, sen energiasis{\"a}lt{\"o} voidaan laskea. Kuiva-ainekiloa kohti suomalaisilla puulajeilla on l{\"a}hes sama l{\"a}mp{\"o}arvo. K{\"a}sittely-yksik{\"o}iss{\"a} oleville pilke-erille ja irtopilkkeelle on eri tavat m{\"a}{\"a}ritt{\"a}{\"a} energiasis{\"a}lt{\"o}.",
author = "Ari Erkkil{\"a} and Eija Alakangas",
year = "2013",
language = "Finnish",

}

Myy energiaa, älä motteja : Polttopuun energiasisällön määrittäminen. / Erkkilä, Ari; Alakangas, Eija.

2013. 2 p.

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Myy energiaa, älä motteja

T2 - Polttopuun energiasisällön määrittäminen

AU - Erkkilä, Ari

AU - Alakangas, Eija

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Pilke-erän energiasisältö kilowattitunteina (kWh) riippuu pääosin pilkkeiden kosteudesta, mikä vaikuttaa myös poltossa syntyviin päästöihin ja käytettävyyteen. Kun tunnetaan polttopuun kosteus ja massa, sen energiasisältö voidaan laskea. Kuiva-ainekiloa kohti suomalaisilla puulajeilla on lähes sama lämpöarvo. Käsittely-yksiköissä oleville pilke-erille ja irtopilkkeelle on eri tavat määrittää energiasisältö.

AB - Pilke-erän energiasisältö kilowattitunteina (kWh) riippuu pääosin pilkkeiden kosteudesta, mikä vaikuttaa myös poltossa syntyviin päästöihin ja käytettävyyteen. Kun tunnetaan polttopuun kosteus ja massa, sen energiasisältö voidaan laskea. Kuiva-ainekiloa kohti suomalaisilla puulajeilla on lähes sama lämpöarvo. Käsittely-yksiköissä oleville pilke-erille ja irtopilkkeelle on eri tavat määrittää energiasisältö.

M3 - Report

BT - Myy energiaa, älä motteja

ER -