Näkökohtia riskitietoisten menetelmien soveltamisesta ydinvoimaloiden määräaikaistarkastuksiin

Matti Sarkimo

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Raportissa on tarkasteltu riskitietoisen lähestymistavan soveltamista ydinvoimaloiden räaikaistarkastuksiin eurooppalaisesta näkökulmasta katsottuna. Laajimmin on käsitelty ENIQ:n (European Network for Inspection Qualification) perustaman työryhmän toimintaa. Sen lisäksi on luotu lyhyet katsaukset Euroopan viranomaisten muodostaman työryhmän (NRWG), eräiden projektien ja pilot-hankkeiden tavoitteisiin ja saavutettuihin tuloksiin riskitietoisten tarkastusten kehittämisessä. Omana osana on raportissa käsitelty pätevöinnin ja riskitietoisten tarkastusten välistä suhdetta. Tähän yhteyteen on liitetty tilastollista tulosaineistoa, joka on kertynyt määräaikaistarkastuksiin liittyvissä pätevöintikokeissa. Kyseiset pätevöinnit ovat henkilöpätevöintejä, jotka järjestetään sokkokokeina ydinvoimaloiden austeniittisia hitsejä tarkastaville ultraäänitarkastajille.
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
PublisherSäteilyturvakeskus
Number of pages18
ISBN (Print)951-712-645-X
Publication statusPublished - 2003
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesSTUK-YTO-TR
Number194
ISSN0785-9325

Keywords

  • määräaikaistarkastus
  • riskitietoinen tarkastus
  • ultraäänitarkastus
  • RI-ISI

Cite this

Sarkimo, M. (2003). Näkökohtia riskitietoisten menetelmien soveltamisesta ydinvoimaloiden määräaikaistarkastuksiin. Helsinki: Säteilyturvakeskus. STUK-YTO-TR, No. 194
Sarkimo, Matti. / Näkökohtia riskitietoisten menetelmien soveltamisesta ydinvoimaloiden määräaikaistarkastuksiin. Helsinki : Säteilyturvakeskus, 2003. 18 p. (STUK-YTO-TR; No. 194).
@book{aa3de560c465406788c70f086567b949,
title = "N{\"a}k{\"o}kohtia riskitietoisten menetelmien soveltamisesta ydinvoimaloiden m{\"a}{\"a}r{\"a}aikaistarkastuksiin",
abstract = "Raportissa on tarkasteltu riskitietoisen l{\"a}hestymistavan soveltamista ydinvoimaloiden r{\"a}aikaistarkastuksiin eurooppalaisesta n{\"a}k{\"o}kulmasta katsottuna. Laajimmin on k{\"a}sitelty ENIQ:n (European Network for Inspection Qualification) perustaman ty{\"o}ryhm{\"a}n toimintaa. Sen lis{\"a}ksi on luotu lyhyet katsaukset Euroopan viranomaisten muodostaman ty{\"o}ryhm{\"a}n (NRWG), er{\"a}iden projektien ja pilot-hankkeiden tavoitteisiin ja saavutettuihin tuloksiin riskitietoisten tarkastusten kehitt{\"a}misess{\"a}. Omana osana on raportissa k{\"a}sitelty p{\"a}tev{\"o}innin ja riskitietoisten tarkastusten v{\"a}list{\"a} suhdetta. T{\"a}h{\"a}n yhteyteen on liitetty tilastollista tulosaineistoa, joka on kertynyt m{\"a}{\"a}r{\"a}aikaistarkastuksiin liittyviss{\"a} p{\"a}tev{\"o}intikokeissa. Kyseiset p{\"a}tev{\"o}innit ovat henkil{\"o}p{\"a}tev{\"o}intej{\"a}, jotka j{\"a}rjestet{\"a}{\"a}n sokkokokeina ydinvoimaloiden austeniittisia hitsej{\"a} tarkastaville ultra{\"a}{\"a}nitarkastajille.",
keywords = "m{\"a}{\"a}r{\"a}aikaistarkastus, riskitietoinen tarkastus, ultra{\"a}{\"a}nitarkastus, RI-ISI",
author = "Matti Sarkimo",
year = "2003",
language = "Finnish",
isbn = "951-712-645-X",
series = "STUK-YTO-TR",
publisher = "S{\"a}teilyturvakeskus",
number = "194",
address = "Finland",

}

Sarkimo, M 2003, Näkökohtia riskitietoisten menetelmien soveltamisesta ydinvoimaloiden määräaikaistarkastuksiin. STUK-YTO-TR, no. 194, Säteilyturvakeskus, Helsinki.

Näkökohtia riskitietoisten menetelmien soveltamisesta ydinvoimaloiden määräaikaistarkastuksiin. / Sarkimo, Matti.

Helsinki : Säteilyturvakeskus, 2003. 18 p. (STUK-YTO-TR; No. 194).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Näkökohtia riskitietoisten menetelmien soveltamisesta ydinvoimaloiden määräaikaistarkastuksiin

AU - Sarkimo, Matti

PY - 2003

Y1 - 2003

N2 - Raportissa on tarkasteltu riskitietoisen lähestymistavan soveltamista ydinvoimaloiden räaikaistarkastuksiin eurooppalaisesta näkökulmasta katsottuna. Laajimmin on käsitelty ENIQ:n (European Network for Inspection Qualification) perustaman työryhmän toimintaa. Sen lisäksi on luotu lyhyet katsaukset Euroopan viranomaisten muodostaman työryhmän (NRWG), eräiden projektien ja pilot-hankkeiden tavoitteisiin ja saavutettuihin tuloksiin riskitietoisten tarkastusten kehittämisessä. Omana osana on raportissa käsitelty pätevöinnin ja riskitietoisten tarkastusten välistä suhdetta. Tähän yhteyteen on liitetty tilastollista tulosaineistoa, joka on kertynyt määräaikaistarkastuksiin liittyvissä pätevöintikokeissa. Kyseiset pätevöinnit ovat henkilöpätevöintejä, jotka järjestetään sokkokokeina ydinvoimaloiden austeniittisia hitsejä tarkastaville ultraäänitarkastajille.

AB - Raportissa on tarkasteltu riskitietoisen lähestymistavan soveltamista ydinvoimaloiden räaikaistarkastuksiin eurooppalaisesta näkökulmasta katsottuna. Laajimmin on käsitelty ENIQ:n (European Network for Inspection Qualification) perustaman työryhmän toimintaa. Sen lisäksi on luotu lyhyet katsaukset Euroopan viranomaisten muodostaman työryhmän (NRWG), eräiden projektien ja pilot-hankkeiden tavoitteisiin ja saavutettuihin tuloksiin riskitietoisten tarkastusten kehittämisessä. Omana osana on raportissa käsitelty pätevöinnin ja riskitietoisten tarkastusten välistä suhdetta. Tähän yhteyteen on liitetty tilastollista tulosaineistoa, joka on kertynyt määräaikaistarkastuksiin liittyvissä pätevöintikokeissa. Kyseiset pätevöinnit ovat henkilöpätevöintejä, jotka järjestetään sokkokokeina ydinvoimaloiden austeniittisia hitsejä tarkastaville ultraäänitarkastajille.

KW - määräaikaistarkastus

KW - riskitietoinen tarkastus

KW - ultraäänitarkastus

KW - RI-ISI

M3 - Report

SN - 951-712-645-X

T3 - STUK-YTO-TR

BT - Näkökohtia riskitietoisten menetelmien soveltamisesta ydinvoimaloiden määräaikaistarkastuksiin

PB - Säteilyturvakeskus

CY - Helsinki

ER -

Sarkimo M. Näkökohtia riskitietoisten menetelmien soveltamisesta ydinvoimaloiden määräaikaistarkastuksiin. Helsinki: Säteilyturvakeskus, 2003. 18 p. (STUK-YTO-TR; No. 194).