Näkökulmia digitalisaation vaikutuksiin − Delfoi-tutkimus

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Digitalisaatio muokkaa merkittävästi yksityisen ja julkisen sektorin toimintaa. Tässä tutkimuksessa keskityimme siihen, millaisia kasvumahdollisuuksia digitalisaatio tuo suomalaisille yrityksille ja mitä olisi huomattava näitä tavoitellessa. Käytimme Delfoi-menetelmää, jossa asiantuntijat arvioivat digitalisaatiota koskevia väittämiä. Merkittävimpiä suomalaisiin yrityksiin vaikuttavina teknologioina nousivat esiin anturiteknologiat, robotisointi, tekoäly ja digitaaliset alustat. Digitalisaation vaikutukset työpaikkojen luomiseen ovat hyvin positiivisia, mutta nykyiset toimintamallit ovat monesti esteenä. Osa vastaajista arvioi, että uudet työpaikat eivät välttämättä sijaitse Suomessa.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)44-50
  JournalTalous ja Yhteiskunta
  Volume46
  Issue number4
  Publication statusPublished - 11 Dec 2018
  MoE publication typeNot Eligible

  Cite this

  @article{aed2981ba9bd441697a89705e11f0c7c,
  title = "N{\"a}k{\"o}kulmia digitalisaation vaikutuksiin − Delfoi-tutkimus",
  abstract = "Digitalisaatio muokkaa merkitt{\"a}v{\"a}sti yksityisen ja julkisen sektorin toimintaa. T{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa keskityimme siihen, millaisia kasvumahdollisuuksia digitalisaatio tuo suomalaisille yrityksille ja mit{\"a} olisi huomattava n{\"a}it{\"a} tavoitellessa. K{\"a}ytimme Delfoi-menetelm{\"a}{\"a}, jossa asiantuntijat arvioivat digitalisaatiota koskevia v{\"a}itt{\"a}mi{\"a}. Merkitt{\"a}vimpi{\"a} suomalaisiin yrityksiin vaikuttavina teknologioina nousivat esiin anturiteknologiat, robotisointi, teko{\"a}ly ja digitaaliset alustat. Digitalisaation vaikutukset ty{\"o}paikkojen luomiseen ovat hyvin positiivisia, mutta nykyiset toimintamallit ovat monesti esteen{\"a}. Osa vastaajista arvioi, ett{\"a} uudet ty{\"o}paikat eiv{\"a}t v{\"a}ltt{\"a}m{\"a}tt{\"a} sijaitse Suomessa.",
  author = "Helena Kortelainen and Teuvo Uusitalo and Jyri Hanski and Asta B{\"a}ck and Jukka-Pekka Bergman",
  year = "2018",
  month = "12",
  day = "11",
  language = "Finnish",
  volume = "46",
  pages = "44--50",
  journal = "Talous ja Yhteiskunta",
  issn = "1236-7206",
  number = "4",

  }

  Näkökulmia digitalisaation vaikutuksiin − Delfoi-tutkimus. / Kortelainen, Helena; Uusitalo, Teuvo; Hanski, Jyri; Bäck, Asta; Bergman, Jukka-Pekka.

  In: Talous ja Yhteiskunta, Vol. 46, No. 4, 11.12.2018, p. 44-50.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Näkökulmia digitalisaation vaikutuksiin − Delfoi-tutkimus

  AU - Kortelainen, Helena

  AU - Uusitalo, Teuvo

  AU - Hanski, Jyri

  AU - Bäck, Asta

  AU - Bergman, Jukka-Pekka

  PY - 2018/12/11

  Y1 - 2018/12/11

  N2 - Digitalisaatio muokkaa merkittävästi yksityisen ja julkisen sektorin toimintaa. Tässä tutkimuksessa keskityimme siihen, millaisia kasvumahdollisuuksia digitalisaatio tuo suomalaisille yrityksille ja mitä olisi huomattava näitä tavoitellessa. Käytimme Delfoi-menetelmää, jossa asiantuntijat arvioivat digitalisaatiota koskevia väittämiä. Merkittävimpiä suomalaisiin yrityksiin vaikuttavina teknologioina nousivat esiin anturiteknologiat, robotisointi, tekoäly ja digitaaliset alustat. Digitalisaation vaikutukset työpaikkojen luomiseen ovat hyvin positiivisia, mutta nykyiset toimintamallit ovat monesti esteenä. Osa vastaajista arvioi, että uudet työpaikat eivät välttämättä sijaitse Suomessa.

  AB - Digitalisaatio muokkaa merkittävästi yksityisen ja julkisen sektorin toimintaa. Tässä tutkimuksessa keskityimme siihen, millaisia kasvumahdollisuuksia digitalisaatio tuo suomalaisille yrityksille ja mitä olisi huomattava näitä tavoitellessa. Käytimme Delfoi-menetelmää, jossa asiantuntijat arvioivat digitalisaatiota koskevia väittämiä. Merkittävimpiä suomalaisiin yrityksiin vaikuttavina teknologioina nousivat esiin anturiteknologiat, robotisointi, tekoäly ja digitaaliset alustat. Digitalisaation vaikutukset työpaikkojen luomiseen ovat hyvin positiivisia, mutta nykyiset toimintamallit ovat monesti esteenä. Osa vastaajista arvioi, että uudet työpaikat eivät välttämättä sijaitse Suomessa.

  M3 - Article

  VL - 46

  SP - 44

  EP - 50

  JO - Talous ja Yhteiskunta

  JF - Talous ja Yhteiskunta

  SN - 1236-7206

  IS - 4

  ER -