Näkökulmia digitalisaation vaikutuksiin − Delfoi-tutkimus

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Digitalisaatio muokkaa merkittävästi yksityisen ja julkisen sektorin toimintaa. Tässä tutkimuksessa keskityimme siihen, millaisia kasvumahdollisuuksia digitalisaatio tuo suomalaisille yrityksille ja mitä olisi huomattava näitä tavoitellessa. Käytimme Delfoi-menetelmää, jossa asiantuntijat arvioivat digitalisaatiota koskevia väittämiä. Merkittävimpiä suomalaisiin yrityksiin vaikuttavina teknologioina nousivat esiin anturiteknologiat, robotisointi, tekoäly ja digitaaliset alustat. Digitalisaation vaikutukset työpaikkojen luomiseen ovat hyvin positiivisia, mutta nykyiset toimintamallit ovat monesti esteenä. Osa vastaajista arvioi, että uudet työpaikat eivät välttämättä sijaitse Suomessa.
Original languageFinnish
Pages (from-to)44-50
JournalTalous ja Yhteiskunta
Volume46
Issue number4
Publication statusPublished - 11 Dec 2018
MoE publication typeNot Eligible

Cite this

@article{aed2981ba9bd441697a89705e11f0c7c,
title = "N{\"a}k{\"o}kulmia digitalisaation vaikutuksiin − Delfoi-tutkimus",
abstract = "Digitalisaatio muokkaa merkitt{\"a}v{\"a}sti yksityisen ja julkisen sektorin toimintaa. T{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa keskityimme siihen, millaisia kasvumahdollisuuksia digitalisaatio tuo suomalaisille yrityksille ja mit{\"a} olisi huomattava n{\"a}it{\"a} tavoitellessa. K{\"a}ytimme Delfoi-menetelm{\"a}{\"a}, jossa asiantuntijat arvioivat digitalisaatiota koskevia v{\"a}itt{\"a}mi{\"a}. Merkitt{\"a}vimpi{\"a} suomalaisiin yrityksiin vaikuttavina teknologioina nousivat esiin anturiteknologiat, robotisointi, teko{\"a}ly ja digitaaliset alustat. Digitalisaation vaikutukset ty{\"o}paikkojen luomiseen ovat hyvin positiivisia, mutta nykyiset toimintamallit ovat monesti esteen{\"a}. Osa vastaajista arvioi, ett{\"a} uudet ty{\"o}paikat eiv{\"a}t v{\"a}ltt{\"a}m{\"a}tt{\"a} sijaitse Suomessa.",
author = "Helena Kortelainen and Teuvo Uusitalo and Jyri Hanski and Asta B{\"a}ck and Jukka-Pekka Bergman",
year = "2018",
month = "12",
day = "11",
language = "Finnish",
volume = "46",
pages = "44--50",
journal = "Talous ja Yhteiskunta",
issn = "1236-7206",
number = "4",

}

Näkökulmia digitalisaation vaikutuksiin − Delfoi-tutkimus. / Kortelainen, Helena; Uusitalo, Teuvo; Hanski, Jyri; Bäck, Asta; Bergman, Jukka-Pekka.

In: Talous ja Yhteiskunta, Vol. 46, No. 4, 11.12.2018, p. 44-50.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Näkökulmia digitalisaation vaikutuksiin − Delfoi-tutkimus

AU - Kortelainen, Helena

AU - Uusitalo, Teuvo

AU - Hanski, Jyri

AU - Bäck, Asta

AU - Bergman, Jukka-Pekka

PY - 2018/12/11

Y1 - 2018/12/11

N2 - Digitalisaatio muokkaa merkittävästi yksityisen ja julkisen sektorin toimintaa. Tässä tutkimuksessa keskityimme siihen, millaisia kasvumahdollisuuksia digitalisaatio tuo suomalaisille yrityksille ja mitä olisi huomattava näitä tavoitellessa. Käytimme Delfoi-menetelmää, jossa asiantuntijat arvioivat digitalisaatiota koskevia väittämiä. Merkittävimpiä suomalaisiin yrityksiin vaikuttavina teknologioina nousivat esiin anturiteknologiat, robotisointi, tekoäly ja digitaaliset alustat. Digitalisaation vaikutukset työpaikkojen luomiseen ovat hyvin positiivisia, mutta nykyiset toimintamallit ovat monesti esteenä. Osa vastaajista arvioi, että uudet työpaikat eivät välttämättä sijaitse Suomessa.

AB - Digitalisaatio muokkaa merkittävästi yksityisen ja julkisen sektorin toimintaa. Tässä tutkimuksessa keskityimme siihen, millaisia kasvumahdollisuuksia digitalisaatio tuo suomalaisille yrityksille ja mitä olisi huomattava näitä tavoitellessa. Käytimme Delfoi-menetelmää, jossa asiantuntijat arvioivat digitalisaatiota koskevia väittämiä. Merkittävimpiä suomalaisiin yrityksiin vaikuttavina teknologioina nousivat esiin anturiteknologiat, robotisointi, tekoäly ja digitaaliset alustat. Digitalisaation vaikutukset työpaikkojen luomiseen ovat hyvin positiivisia, mutta nykyiset toimintamallit ovat monesti esteenä. Osa vastaajista arvioi, että uudet työpaikat eivät välttämättä sijaitse Suomessa.

M3 - Article

VL - 46

SP - 44

EP - 50

JO - Talous ja Yhteiskunta

JF - Talous ja Yhteiskunta

SN - 1236-7206

IS - 4

ER -