Nanopolymeerit jäljittelevät biologista liikettä

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Nanomodifioitujen sähköaktiivisten polymeerien avulla voidaan kehittää entistä parempia mm. biomimetiikkaan kykeneviä toimilaitteita. Aktuaattorimateriaaleista voidaan myös tehdä bio-yhteensopivia elävän kudoksen kanssa niin, että niitä voidaan käyttää lääketieteessä ja implanteissa. Uuden taipuvan aktuaattorikonseptin avulla on mahdollista aikaansaada suuria liikkeitä sähkökentän ohjaamana.
Original languageFinnish
Article number19
JournalKemia-Kemi
Issue number4
Publication statusPublished - 2006
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{c8bd6d0f6d4e4382b0cf388a4b5bd39e,
title = "Nanopolymeerit j{\"a}ljittelev{\"a}t biologista liikett{\"a}",
abstract = "Nanomodifioitujen s{\"a}hk{\"o}aktiivisten polymeerien avulla voidaan kehitt{\"a}{\"a} entist{\"a} parempia mm. biomimetiikkaan kykenevi{\"a} toimilaitteita. Aktuaattorimateriaaleista voidaan my{\"o}s tehd{\"a} bio-yhteensopivia el{\"a}v{\"a}n kudoksen kanssa niin, ett{\"a} niit{\"a} voidaan k{\"a}ytt{\"a}{\"a} l{\"a}{\"a}ketieteess{\"a} ja implanteissa. Uuden taipuvan aktuaattorikonseptin avulla on mahdollista aikaansaada suuria liikkeit{\"a} s{\"a}hk{\"o}kent{\"a}n ohjaamana.",
author = "Mika Paajanen",
note = "Project code: 345 C5SU00888",
year = "2006",
language = "Finnish",
journal = "Kemia-Kemi",
issn = "0355-1628",
number = "4",

}

Nanopolymeerit jäljittelevät biologista liikettä. / Paajanen, Mika.

In: Kemia-Kemi, No. 4, 19, 2006.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Nanopolymeerit jäljittelevät biologista liikettä

AU - Paajanen, Mika

N1 - Project code: 345 C5SU00888

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Nanomodifioitujen sähköaktiivisten polymeerien avulla voidaan kehittää entistä parempia mm. biomimetiikkaan kykeneviä toimilaitteita. Aktuaattorimateriaaleista voidaan myös tehdä bio-yhteensopivia elävän kudoksen kanssa niin, että niitä voidaan käyttää lääketieteessä ja implanteissa. Uuden taipuvan aktuaattorikonseptin avulla on mahdollista aikaansaada suuria liikkeitä sähkökentän ohjaamana.

AB - Nanomodifioitujen sähköaktiivisten polymeerien avulla voidaan kehittää entistä parempia mm. biomimetiikkaan kykeneviä toimilaitteita. Aktuaattorimateriaaleista voidaan myös tehdä bio-yhteensopivia elävän kudoksen kanssa niin, että niitä voidaan käyttää lääketieteessä ja implanteissa. Uuden taipuvan aktuaattorikonseptin avulla on mahdollista aikaansaada suuria liikkeitä sähkökentän ohjaamana.

M3 - Article

JO - Kemia-Kemi

JF - Kemia-Kemi

SN - 0355-1628

IS - 4

M1 - 19

ER -