Nanosellukalvo: Metsäteollisuuden uusin menestystarina?

Jari Vartiainen, Henna Sundqvist, Tekla Tammelin, Panu Lahtinen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Paperin ja muovikalvon ominaispiirteet yhdistävässä nanosellukalvossa on markkinapotentiaalia. Kalvot ovat lujia, sileitä, mittapysyviä ja kestäviä, ja niitä voidaan muokata eri käyttötarkoituksiin. Uudella materiaalilla ei välttämättä korvata öljypohjaisia materiaaleja, vaan luodaan ominaisuuksiltaan uudentyyppisiä tuotteita. VTT:n uudessa hankkeessa kartoitetaan nanosellukalvon hyödynnettävyyttä painetun elektroniikan, diagnostiikan ja pakkausteknologian tuotteissa.
Original languageFinnish
Pages (from-to)22-24
Number of pages2
JournalGT-lehti
Issue number4
Publication statusPublished - 2012
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Vartiainen, Jari ; Sundqvist, Henna ; Tammelin, Tekla ; Lahtinen, Panu. / Nanosellukalvo : Metsäteollisuuden uusin menestystarina?. In: GT-lehti. 2012 ; No. 4. pp. 22-24.
@article{29a9a3f854da4de7a028d1dd0d371fb2,
title = "Nanosellukalvo: Mets{\"a}teollisuuden uusin menestystarina?",
abstract = "Paperin ja muovikalvon ominaispiirteet yhdist{\"a}v{\"a}ss{\"a} nanosellukalvossa on markkinapotentiaalia. Kalvot ovat lujia, sileit{\"a}, mittapysyvi{\"a} ja kest{\"a}vi{\"a}, ja niit{\"a} voidaan muokata eri k{\"a}ytt{\"o}tarkoituksiin. Uudella materiaalilla ei v{\"a}ltt{\"a}m{\"a}tt{\"a} korvata {\"o}ljypohjaisia materiaaleja, vaan luodaan ominaisuuksiltaan uudentyyppisi{\"a} tuotteita. VTT:n uudessa hankkeessa kartoitetaan nanosellukalvon hy{\"o}dynnett{\"a}vyytt{\"a} painetun elektroniikan, diagnostiikan ja pakkausteknologian tuotteissa.",
author = "Jari Vartiainen and Henna Sundqvist and Tekla Tammelin and Panu Lahtinen",
note = "CA2: TK511",
year = "2012",
language = "Finnish",
pages = "22--24",
journal = "GT-lehti",
issn = "1456-1662",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "4",

}

Nanosellukalvo : Metsäteollisuuden uusin menestystarina? / Vartiainen, Jari; Sundqvist, Henna; Tammelin, Tekla; Lahtinen, Panu.

In: GT-lehti, No. 4, 2012, p. 22-24.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Nanosellukalvo

T2 - Metsäteollisuuden uusin menestystarina?

AU - Vartiainen, Jari

AU - Sundqvist, Henna

AU - Tammelin, Tekla

AU - Lahtinen, Panu

N1 - CA2: TK511

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Paperin ja muovikalvon ominaispiirteet yhdistävässä nanosellukalvossa on markkinapotentiaalia. Kalvot ovat lujia, sileitä, mittapysyviä ja kestäviä, ja niitä voidaan muokata eri käyttötarkoituksiin. Uudella materiaalilla ei välttämättä korvata öljypohjaisia materiaaleja, vaan luodaan ominaisuuksiltaan uudentyyppisiä tuotteita. VTT:n uudessa hankkeessa kartoitetaan nanosellukalvon hyödynnettävyyttä painetun elektroniikan, diagnostiikan ja pakkausteknologian tuotteissa.

AB - Paperin ja muovikalvon ominaispiirteet yhdistävässä nanosellukalvossa on markkinapotentiaalia. Kalvot ovat lujia, sileitä, mittapysyviä ja kestäviä, ja niitä voidaan muokata eri käyttötarkoituksiin. Uudella materiaalilla ei välttämättä korvata öljypohjaisia materiaaleja, vaan luodaan ominaisuuksiltaan uudentyyppisiä tuotteita. VTT:n uudessa hankkeessa kartoitetaan nanosellukalvon hyödynnettävyyttä painetun elektroniikan, diagnostiikan ja pakkausteknologian tuotteissa.

M3 - Article

SP - 22

EP - 24

JO - GT-lehti

JF - GT-lehti

SN - 1456-1662

IS - 4

ER -