Luonnonkiviteollisuuden markkinat

Translated title of the contribution: Natural stone industry markets

Markku Riihimäki, Erkki Lehtinen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tiivistelmä Kiviteollisuusliitto ry ja Tekes ovat yhdessä valmistelleet KIVI-teknologia- ja kehittämisohjelman, jonka tavoitteena on kehittää luonnonkiviteollisuutta sen kaikilla osa-alueilla. Ohjelman tavoitteena on kaksinkertaistaa kiviteollisuuden liikevaihto ja lisätä kivituotteiden vienti miljardiin markkaan vuoden 2005 loppuun mennessä. Lisäksi on tarkoitus luoda alalle pysyvää tutkimustoimintaa sekä tehdä Suomen kiviteollisuudesta alan tieto- ja informaatioteknologian johtava hyödyntäjä. VTT Rakennustekniikan tehtävänä oli selvittää luonnonkiviteollisuuden tuotteiden (kivituotteiden) tuotannon arvoa ja tuotteiden käyttöä Suomessa sekä ulkomaankauppaa. Tutkimuksessa selvitettiin myös joidenkin kivituotteiden käyttökohteita ja markkinaosuuksia kilpaileviin tuotteisiin nähden sekä arvioitiin kivituotteiden tulevan strategian kehityslinjoja. Tutkimuksessa tehtiin kyselyt kivitoimialan yrityksille ja kivituotteiden potentiaalisille asiakasryhmille. Niiden avulla selvitettiin muun muassa kivitoimialan näkymiä ja odotuksia yritysten ja asiakkaiden näkökulmasta. Lisäksi selvitettiin asiakkaiden asenteita kivituotteita kohtaan. Tutkimus muodostaa lähtötilanneselvityksen KIVI-teknologia- ja kehittämisohjelman määrällisille tavoitteille. Siinä luotiin seurantamittarit ja järjestelmä, joiden avulla voidaan seurata kiviteollisuuden volyyminkehitystä ja ohjelman vaikuttavuutta tarkemmin. Vaikuttavuuden seurantamittareiksi määriteltiin kivitoimialan keskeiset tuotantoa ja ulkomaankauppaa kuvaavat tunnusluvut. KIVI-teknologia- ja kehittämisohjelman määrällisiä tavoitteita ja luotuja mittareita seurataan vuosittain. Julkaisu antaa poikkileikkauksen Suomen luonnonkiviteollisuudesta, tuotteista ja tuoteryhmistä. Siinä tuodaan esille eri tuotteiden ja tuoteryhmien osuus koko kivitoimialasta, joten Tiedotteeseen tutustuminen auttaa hahmottamaan koko luonnonkiviteollisuuden kenttää.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages97
ISBN (Electronic)951-38-5747-6
ISBN (Print)951-38-5746-8
Publication statusPublished - 2000
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number2054
ISSN1235-0605

Fingerprint

markets
industry

Keywords

  • natural stone
  • markets
  • building materials
  • production
  • export
  • Finland
  • construction industry

Cite this

Riihimäki, M., & Lehtinen, E. (2000). Luonnonkiviteollisuuden markkinat. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 2054
Riihimäki, Markku ; Lehtinen, Erkki. / Luonnonkiviteollisuuden markkinat. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 97 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2054).
@book{7e3e603372844ea8984d2411e3cd58f0,
title = "Luonnonkiviteollisuuden markkinat",
abstract = "Tiivistelm{\"a} Kiviteollisuusliitto ry ja Tekes ovat yhdess{\"a} valmistelleet KIVI-teknologia- ja kehitt{\"a}misohjelman, jonka tavoitteena on kehitt{\"a}{\"a} luonnonkiviteollisuutta sen kaikilla osa-alueilla. Ohjelman tavoitteena on kaksinkertaistaa kiviteollisuuden liikevaihto ja lis{\"a}t{\"a} kivituotteiden vienti miljardiin markkaan vuoden 2005 loppuun menness{\"a}. Lis{\"a}ksi on tarkoitus luoda alalle pysyv{\"a}{\"a} tutkimustoimintaa sek{\"a} tehd{\"a} Suomen kiviteollisuudesta alan tieto- ja informaatioteknologian johtava hy{\"o}dynt{\"a}j{\"a}. VTT Rakennustekniikan teht{\"a}v{\"a}n{\"a} oli selvitt{\"a}{\"a} luonnonkiviteollisuuden tuotteiden (kivituotteiden) tuotannon arvoa ja tuotteiden k{\"a}ytt{\"o}{\"a} Suomessa sek{\"a} ulkomaankauppaa. Tutkimuksessa selvitettiin my{\"o}s joidenkin kivituotteiden k{\"a}ytt{\"o}kohteita ja markkinaosuuksia kilpaileviin tuotteisiin n{\"a}hden sek{\"a} arvioitiin kivituotteiden tulevan strategian kehityslinjoja. Tutkimuksessa tehtiin kyselyt kivitoimialan yrityksille ja kivituotteiden potentiaalisille asiakasryhmille. Niiden avulla selvitettiin muun muassa kivitoimialan n{\"a}kymi{\"a} ja odotuksia yritysten ja asiakkaiden n{\"a}k{\"o}kulmasta. Lis{\"a}ksi selvitettiin asiakkaiden asenteita kivituotteita kohtaan. Tutkimus muodostaa l{\"a}ht{\"o}tilanneselvityksen KIVI-teknologia- ja kehitt{\"a}misohjelman m{\"a}{\"a}r{\"a}llisille tavoitteille. Siin{\"a} luotiin seurantamittarit ja j{\"a}rjestelm{\"a}, joiden avulla voidaan seurata kiviteollisuuden volyyminkehityst{\"a} ja ohjelman vaikuttavuutta tarkemmin. Vaikuttavuuden seurantamittareiksi m{\"a}{\"a}riteltiin kivitoimialan keskeiset tuotantoa ja ulkomaankauppaa kuvaavat tunnusluvut. KIVI-teknologia- ja kehitt{\"a}misohjelman m{\"a}{\"a}r{\"a}llisi{\"a} tavoitteita ja luotuja mittareita seurataan vuosittain. Julkaisu antaa poikkileikkauksen Suomen luonnonkiviteollisuudesta, tuotteista ja tuoteryhmist{\"a}. Siin{\"a} tuodaan esille eri tuotteiden ja tuoteryhmien osuus koko kivitoimialasta, joten Tiedotteeseen tutustuminen auttaa hahmottamaan koko luonnonkiviteollisuuden kentt{\"a}{\"a}.",
keywords = "natural stone, markets, building materials, production, export, Finland, construction industry",
author = "Markku Riihim{\"a}ki and Erkki Lehtinen",
note = "Project code: R0SU00019",
year = "2000",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5746-8",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "2054",
address = "Finland",

}

Riihimäki, M & Lehtinen, E 2000, Luonnonkiviteollisuuden markkinat. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 2054, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Luonnonkiviteollisuuden markkinat. / Riihimäki, Markku; Lehtinen, Erkki.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 97 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2054).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Luonnonkiviteollisuuden markkinat

AU - Riihimäki, Markku

AU - Lehtinen, Erkki

N1 - Project code: R0SU00019

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - Tiivistelmä Kiviteollisuusliitto ry ja Tekes ovat yhdessä valmistelleet KIVI-teknologia- ja kehittämisohjelman, jonka tavoitteena on kehittää luonnonkiviteollisuutta sen kaikilla osa-alueilla. Ohjelman tavoitteena on kaksinkertaistaa kiviteollisuuden liikevaihto ja lisätä kivituotteiden vienti miljardiin markkaan vuoden 2005 loppuun mennessä. Lisäksi on tarkoitus luoda alalle pysyvää tutkimustoimintaa sekä tehdä Suomen kiviteollisuudesta alan tieto- ja informaatioteknologian johtava hyödyntäjä. VTT Rakennustekniikan tehtävänä oli selvittää luonnonkiviteollisuuden tuotteiden (kivituotteiden) tuotannon arvoa ja tuotteiden käyttöä Suomessa sekä ulkomaankauppaa. Tutkimuksessa selvitettiin myös joidenkin kivituotteiden käyttökohteita ja markkinaosuuksia kilpaileviin tuotteisiin nähden sekä arvioitiin kivituotteiden tulevan strategian kehityslinjoja. Tutkimuksessa tehtiin kyselyt kivitoimialan yrityksille ja kivituotteiden potentiaalisille asiakasryhmille. Niiden avulla selvitettiin muun muassa kivitoimialan näkymiä ja odotuksia yritysten ja asiakkaiden näkökulmasta. Lisäksi selvitettiin asiakkaiden asenteita kivituotteita kohtaan. Tutkimus muodostaa lähtötilanneselvityksen KIVI-teknologia- ja kehittämisohjelman määrällisille tavoitteille. Siinä luotiin seurantamittarit ja järjestelmä, joiden avulla voidaan seurata kiviteollisuuden volyyminkehitystä ja ohjelman vaikuttavuutta tarkemmin. Vaikuttavuuden seurantamittareiksi määriteltiin kivitoimialan keskeiset tuotantoa ja ulkomaankauppaa kuvaavat tunnusluvut. KIVI-teknologia- ja kehittämisohjelman määrällisiä tavoitteita ja luotuja mittareita seurataan vuosittain. Julkaisu antaa poikkileikkauksen Suomen luonnonkiviteollisuudesta, tuotteista ja tuoteryhmistä. Siinä tuodaan esille eri tuotteiden ja tuoteryhmien osuus koko kivitoimialasta, joten Tiedotteeseen tutustuminen auttaa hahmottamaan koko luonnonkiviteollisuuden kenttää.

AB - Tiivistelmä Kiviteollisuusliitto ry ja Tekes ovat yhdessä valmistelleet KIVI-teknologia- ja kehittämisohjelman, jonka tavoitteena on kehittää luonnonkiviteollisuutta sen kaikilla osa-alueilla. Ohjelman tavoitteena on kaksinkertaistaa kiviteollisuuden liikevaihto ja lisätä kivituotteiden vienti miljardiin markkaan vuoden 2005 loppuun mennessä. Lisäksi on tarkoitus luoda alalle pysyvää tutkimustoimintaa sekä tehdä Suomen kiviteollisuudesta alan tieto- ja informaatioteknologian johtava hyödyntäjä. VTT Rakennustekniikan tehtävänä oli selvittää luonnonkiviteollisuuden tuotteiden (kivituotteiden) tuotannon arvoa ja tuotteiden käyttöä Suomessa sekä ulkomaankauppaa. Tutkimuksessa selvitettiin myös joidenkin kivituotteiden käyttökohteita ja markkinaosuuksia kilpaileviin tuotteisiin nähden sekä arvioitiin kivituotteiden tulevan strategian kehityslinjoja. Tutkimuksessa tehtiin kyselyt kivitoimialan yrityksille ja kivituotteiden potentiaalisille asiakasryhmille. Niiden avulla selvitettiin muun muassa kivitoimialan näkymiä ja odotuksia yritysten ja asiakkaiden näkökulmasta. Lisäksi selvitettiin asiakkaiden asenteita kivituotteita kohtaan. Tutkimus muodostaa lähtötilanneselvityksen KIVI-teknologia- ja kehittämisohjelman määrällisille tavoitteille. Siinä luotiin seurantamittarit ja järjestelmä, joiden avulla voidaan seurata kiviteollisuuden volyyminkehitystä ja ohjelman vaikuttavuutta tarkemmin. Vaikuttavuuden seurantamittareiksi määriteltiin kivitoimialan keskeiset tuotantoa ja ulkomaankauppaa kuvaavat tunnusluvut. KIVI-teknologia- ja kehittämisohjelman määrällisiä tavoitteita ja luotuja mittareita seurataan vuosittain. Julkaisu antaa poikkileikkauksen Suomen luonnonkiviteollisuudesta, tuotteista ja tuoteryhmistä. Siinä tuodaan esille eri tuotteiden ja tuoteryhmien osuus koko kivitoimialasta, joten Tiedotteeseen tutustuminen auttaa hahmottamaan koko luonnonkiviteollisuuden kenttää.

KW - natural stone

KW - markets

KW - building materials

KW - production

KW - export

KW - Finland

KW - construction industry

M3 - Report

SN - 951-38-5746-8

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Luonnonkiviteollisuuden markkinat

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Riihimäki M, Lehtinen E. Luonnonkiviteollisuuden markkinat. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 97 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2054).