Nauhahiomakoneen suojaaminen

Juha Korhonen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Kirjallisuustutkimuksessa selvitettiin nauhahiomakoneessa esiintyvät vaarakohdat, joiden mukaan voidaan suunnitella nauhahiomakoneiden suojaaminen. Hiomakoneilla sattuneista tapaturmista 45 % on työkappaleen aiheuttamia viilto- ja leikkuuhaavoja. Penkkihiomakoneilla sattuneiden tapaturmien syynä on usein väärä työasento. Penkkihiomakoneella tulisi työskennellä seisoen, jalat lievästi harallaan ja toinen jalka jonkin verran edessä. Hionnanaikana syntyy terveydelle haitallista hiontapölyä, joten nauhahiomakone on varustettava tehokkaalla kohdepoistojärjestelmällä.Yleisohjeena voidaan sanoa, että ilmavirran nopeuden on oltava imuaukon raossa vähintään 1,2-kertainen nauhan kehännopeuteen verrattuna. Koteloinnin ja kohdepoistojärjestelmän lisäksi suojalaitteiden suunnittelussa on kiinnitettävä huomiota tukipöydän etäisyyteen nauhasta ja nauhan tukirullien nielujen suojaamiseen.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages56
ISBN (Print)951-38-1852-7
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number260
ISSN0358-5085

Cite this

Korhonen, J. (1983). Nauhahiomakoneen suojaaminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 260
Korhonen, Juha. / Nauhahiomakoneen suojaaminen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 56 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 260).
@book{5caaf41dbfab4b1faec098fe57c331b1,
title = "Nauhahiomakoneen suojaaminen",
abstract = "Kirjallisuustutkimuksessa selvitettiin nauhahiomakoneessa esiintyv{\"a}t vaarakohdat, joiden mukaan voidaan suunnitella nauhahiomakoneiden suojaaminen. Hiomakoneilla sattuneista tapaturmista 45 {\%} on ty{\"o}kappaleen aiheuttamia viilto- ja leikkuuhaavoja. Penkkihiomakoneilla sattuneiden tapaturmien syyn{\"a} on usein v{\"a}{\"a}r{\"a} ty{\"o}asento. Penkkihiomakoneella tulisi ty{\"o}skennell{\"a} seisoen, jalat liev{\"a}sti harallaan ja toinen jalka jonkin verran edess{\"a}. Hionnanaikana syntyy terveydelle haitallista hiontap{\"o}ly{\"a}, joten nauhahiomakone on varustettava tehokkaalla kohdepoistoj{\"a}rjestelm{\"a}ll{\"a}.Yleisohjeena voidaan sanoa, ett{\"a} ilmavirran nopeuden on oltava imuaukon raossa v{\"a}hint{\"a}{\"a}n 1,2-kertainen nauhan keh{\"a}nnopeuteen verrattuna. Koteloinnin ja kohdepoistoj{\"a}rjestelm{\"a}n lis{\"a}ksi suojalaitteiden suunnittelussa on kiinnitett{\"a}v{\"a} huomiota tukip{\"o}yd{\"a}n et{\"a}isyyteen nauhasta ja nauhan tukirullien nielujen suojaamiseen.",
author = "Juha Korhonen",
year = "1983",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1852-7",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "260",
address = "Finland",

}

Korhonen, J 1983, Nauhahiomakoneen suojaaminen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 260, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Nauhahiomakoneen suojaaminen. / Korhonen, Juha.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 56 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 260).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Nauhahiomakoneen suojaaminen

AU - Korhonen, Juha

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - Kirjallisuustutkimuksessa selvitettiin nauhahiomakoneessa esiintyvät vaarakohdat, joiden mukaan voidaan suunnitella nauhahiomakoneiden suojaaminen. Hiomakoneilla sattuneista tapaturmista 45 % on työkappaleen aiheuttamia viilto- ja leikkuuhaavoja. Penkkihiomakoneilla sattuneiden tapaturmien syynä on usein väärä työasento. Penkkihiomakoneella tulisi työskennellä seisoen, jalat lievästi harallaan ja toinen jalka jonkin verran edessä. Hionnanaikana syntyy terveydelle haitallista hiontapölyä, joten nauhahiomakone on varustettava tehokkaalla kohdepoistojärjestelmällä.Yleisohjeena voidaan sanoa, että ilmavirran nopeuden on oltava imuaukon raossa vähintään 1,2-kertainen nauhan kehännopeuteen verrattuna. Koteloinnin ja kohdepoistojärjestelmän lisäksi suojalaitteiden suunnittelussa on kiinnitettävä huomiota tukipöydän etäisyyteen nauhasta ja nauhan tukirullien nielujen suojaamiseen.

AB - Kirjallisuustutkimuksessa selvitettiin nauhahiomakoneessa esiintyvät vaarakohdat, joiden mukaan voidaan suunnitella nauhahiomakoneiden suojaaminen. Hiomakoneilla sattuneista tapaturmista 45 % on työkappaleen aiheuttamia viilto- ja leikkuuhaavoja. Penkkihiomakoneilla sattuneiden tapaturmien syynä on usein väärä työasento. Penkkihiomakoneella tulisi työskennellä seisoen, jalat lievästi harallaan ja toinen jalka jonkin verran edessä. Hionnanaikana syntyy terveydelle haitallista hiontapölyä, joten nauhahiomakone on varustettava tehokkaalla kohdepoistojärjestelmällä.Yleisohjeena voidaan sanoa, että ilmavirran nopeuden on oltava imuaukon raossa vähintään 1,2-kertainen nauhan kehännopeuteen verrattuna. Koteloinnin ja kohdepoistojärjestelmän lisäksi suojalaitteiden suunnittelussa on kiinnitettävä huomiota tukipöydän etäisyyteen nauhasta ja nauhan tukirullien nielujen suojaamiseen.

M3 - Report

SN - 951-38-1852-7

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Nauhahiomakoneen suojaaminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Korhonen J. Nauhahiomakoneen suojaaminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 56 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 260).