Nestekaasun kuljetukset

Risto Lautkaski, Jari Puttonen, Heikki Raiko, Matti Vuorio, Jorma Fieandt

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa on selvitetty nestekaasun bulkkikuljetusten reitit ja vuotuiset kuljetusmäärät Suomessa. Sekä rautatie- ja maantiekuljetusten aikana että kuljetussäiliöiden täytön ja purkauksen yhteydessä esiintyvän vuodon todennäköisyys arvioidaan. Vuodon synnyttämän syttymiskykyisen kaasupilven koko ja syttymisen seuraukset on arvioitu. Kuljetuksen aikana syttyvän kaasupilven onnettomuusriski on arvioitu pienemmäksi kuin yhdeksi kuolintapaukseksi viidessäkymmenessä vuodessa. Tutkimuksessa annetaan suosituksia kuljetusturvallisuuden lisäämiseksi sekä toimintaohjeita nestekaasuonnettomuuksien varalta.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages211
ISBN (Print)951-38-1266-9
Publication statusPublished - 1981
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number6
ISSN0358-5077

Keywords

  • liquefied petroleum gases
  • transportation

Cite this

Lautkaski, R., Puttonen, J., Raiko, H., Vuorio, M., & Fieandt, J. (1981). Nestekaasun kuljetukset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 6
Lautkaski, Risto ; Puttonen, Jari ; Raiko, Heikki ; Vuorio, Matti ; Fieandt, Jorma. / Nestekaasun kuljetukset. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 211 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 6).
@book{dd68f88dd6384ed49b9d9e5e0eca1115,
title = "Nestekaasun kuljetukset",
abstract = "Tutkimuksessa on selvitetty nestekaasun bulkkikuljetusten reitit ja vuotuiset kuljetusm{\"a}{\"a}r{\"a}t Suomessa. Sek{\"a} rautatie- ja maantiekuljetusten aikana ett{\"a} kuljetuss{\"a}ili{\"o}iden t{\"a}yt{\"o}n ja purkauksen yhteydess{\"a} esiintyv{\"a}n vuodon todenn{\"a}k{\"o}isyys arvioidaan. Vuodon synnytt{\"a}m{\"a}n syttymiskykyisen kaasupilven koko ja syttymisen seuraukset on arvioitu. Kuljetuksen aikana syttyv{\"a}n kaasupilven onnettomuusriski on arvioitu pienemm{\"a}ksi kuin yhdeksi kuolintapaukseksi viidess{\"a}kymmeness{\"a} vuodessa. Tutkimuksessa annetaan suosituksia kuljetusturvallisuuden lis{\"a}{\"a}miseksi sek{\"a} toimintaohjeita nestekaasuonnettomuuksien varalta.",
keywords = "liquefied petroleum gases, transportation",
author = "Risto Lautkaski and Jari Puttonen and Heikki Raiko and Matti Vuorio and Jorma Fieandt",
year = "1981",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1266-9",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "6",
address = "Finland",

}

Lautkaski, R, Puttonen, J, Raiko, H, Vuorio, M & Fieandt, J 1981, Nestekaasun kuljetukset. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 6, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Nestekaasun kuljetukset. / Lautkaski, Risto; Puttonen, Jari; Raiko, Heikki; Vuorio, Matti; Fieandt, Jorma.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 211 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 6).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Nestekaasun kuljetukset

AU - Lautkaski, Risto

AU - Puttonen, Jari

AU - Raiko, Heikki

AU - Vuorio, Matti

AU - Fieandt, Jorma

PY - 1981

Y1 - 1981

N2 - Tutkimuksessa on selvitetty nestekaasun bulkkikuljetusten reitit ja vuotuiset kuljetusmäärät Suomessa. Sekä rautatie- ja maantiekuljetusten aikana että kuljetussäiliöiden täytön ja purkauksen yhteydessä esiintyvän vuodon todennäköisyys arvioidaan. Vuodon synnyttämän syttymiskykyisen kaasupilven koko ja syttymisen seuraukset on arvioitu. Kuljetuksen aikana syttyvän kaasupilven onnettomuusriski on arvioitu pienemmäksi kuin yhdeksi kuolintapaukseksi viidessäkymmenessä vuodessa. Tutkimuksessa annetaan suosituksia kuljetusturvallisuuden lisäämiseksi sekä toimintaohjeita nestekaasuonnettomuuksien varalta.

AB - Tutkimuksessa on selvitetty nestekaasun bulkkikuljetusten reitit ja vuotuiset kuljetusmäärät Suomessa. Sekä rautatie- ja maantiekuljetusten aikana että kuljetussäiliöiden täytön ja purkauksen yhteydessä esiintyvän vuodon todennäköisyys arvioidaan. Vuodon synnyttämän syttymiskykyisen kaasupilven koko ja syttymisen seuraukset on arvioitu. Kuljetuksen aikana syttyvän kaasupilven onnettomuusriski on arvioitu pienemmäksi kuin yhdeksi kuolintapaukseksi viidessäkymmenessä vuodessa. Tutkimuksessa annetaan suosituksia kuljetusturvallisuuden lisäämiseksi sekä toimintaohjeita nestekaasuonnettomuuksien varalta.

KW - liquefied petroleum gases

KW - transportation

M3 - Report

SN - 951-38-1266-9

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Nestekaasun kuljetukset

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Lautkaski R, Puttonen J, Raiko H, Vuorio M, Fieandt J. Nestekaasun kuljetukset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 211 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 6).