NettiNysse ansaitsee jatkoaikaa

Research output: Contribution to journalArticleGeneral public

Abstract

Kun perinteiset palvelumuodot katoavat ja palvelut siirtyvät yhä enemmän verkkoon, uhka monen ikäihmisen putoamisesta palvelujen ulkopuolelle on todellinen. Tutkijat puhuvat siitä, että ikääntyneiden ja teknologian välille on syntymässä yhä levenevä kuilu, digital divide, jos ero kyvyissä hyödyntää uusia palveluja kasvaa. Käyttäjiltä vaaditaan verkkolukutaitoa ja kykyä nopeaan sähköiseen viestintään, jotta he pysyvät yhteiskunnan kehityksessä mukana ja pystyvät hyödyntämään erilaisia palveluja. Yksilön kannalta on merkittävää, että se, jolla näitä taitoja ei ole, on vaarassa jäädä palvelujen ulkopuolelle. Tämä uhkakuva ei koske ainoastaan tämän päivän ikääntyviä, vaan teknologian nopean kehityksen vuoksi myös tulevaisuuden ikääntyvien teknologiataitojen päivittäminen täytyy asettaa kriittisen keskustelun kohteeksi.
Original languageFinnish
JournalAamulehti
Issue number8.11.2013
Publication statusPublished - 2013
MoE publication typeE1 Popularised article, newspaper article

Cite this

@article{96c09219939146d4a5a6a65a714d9ff7,
title = "NettiNysse ansaitsee jatkoaikaa",
abstract = "Kun perinteiset palvelumuodot katoavat ja palvelut siirtyv{\"a}t yh{\"a} enemm{\"a}n verkkoon, uhka monen ik{\"a}ihmisen putoamisesta palvelujen ulkopuolelle on todellinen. Tutkijat puhuvat siit{\"a}, ett{\"a} ik{\"a}{\"a}ntyneiden ja teknologian v{\"a}lille on syntym{\"a}ss{\"a} yh{\"a} levenev{\"a} kuilu, digital divide, jos ero kyvyiss{\"a} hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} uusia palveluja kasvaa. K{\"a}ytt{\"a}jilt{\"a} vaaditaan verkkolukutaitoa ja kyky{\"a} nopeaan s{\"a}hk{\"o}iseen viestint{\"a}{\"a}n, jotta he pysyv{\"a}t yhteiskunnan kehityksess{\"a} mukana ja pystyv{\"a}t hy{\"o}dynt{\"a}m{\"a}{\"a}n erilaisia palveluja. Yksil{\"o}n kannalta on merkitt{\"a}v{\"a}{\"a}, ett{\"a} se, jolla n{\"a}it{\"a} taitoja ei ole, on vaarassa j{\"a}{\"a}d{\"a} palvelujen ulkopuolelle. T{\"a}m{\"a} uhkakuva ei koske ainoastaan t{\"a}m{\"a}n p{\"a}iv{\"a}n ik{\"a}{\"a}ntyvi{\"a}, vaan teknologian nopean kehityksen vuoksi my{\"o}s tulevaisuuden ik{\"a}{\"a}ntyvien teknologiataitojen p{\"a}ivitt{\"a}minen t{\"a}ytyy asettaa kriittisen keskustelun kohteeksi.",
author = "Jaana Leikas",
year = "2013",
language = "Finnish",
journal = "Aamulehti",
issn = "0355-6913",
number = "8.11.2013",

}

NettiNysse ansaitsee jatkoaikaa. / Leikas, Jaana.

In: Aamulehti, No. 8.11.2013, 2013.

Research output: Contribution to journalArticleGeneral public

TY - JOUR

T1 - NettiNysse ansaitsee jatkoaikaa

AU - Leikas, Jaana

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Kun perinteiset palvelumuodot katoavat ja palvelut siirtyvät yhä enemmän verkkoon, uhka monen ikäihmisen putoamisesta palvelujen ulkopuolelle on todellinen. Tutkijat puhuvat siitä, että ikääntyneiden ja teknologian välille on syntymässä yhä levenevä kuilu, digital divide, jos ero kyvyissä hyödyntää uusia palveluja kasvaa. Käyttäjiltä vaaditaan verkkolukutaitoa ja kykyä nopeaan sähköiseen viestintään, jotta he pysyvät yhteiskunnan kehityksessä mukana ja pystyvät hyödyntämään erilaisia palveluja. Yksilön kannalta on merkittävää, että se, jolla näitä taitoja ei ole, on vaarassa jäädä palvelujen ulkopuolelle. Tämä uhkakuva ei koske ainoastaan tämän päivän ikääntyviä, vaan teknologian nopean kehityksen vuoksi myös tulevaisuuden ikääntyvien teknologiataitojen päivittäminen täytyy asettaa kriittisen keskustelun kohteeksi.

AB - Kun perinteiset palvelumuodot katoavat ja palvelut siirtyvät yhä enemmän verkkoon, uhka monen ikäihmisen putoamisesta palvelujen ulkopuolelle on todellinen. Tutkijat puhuvat siitä, että ikääntyneiden ja teknologian välille on syntymässä yhä levenevä kuilu, digital divide, jos ero kyvyissä hyödyntää uusia palveluja kasvaa. Käyttäjiltä vaaditaan verkkolukutaitoa ja kykyä nopeaan sähköiseen viestintään, jotta he pysyvät yhteiskunnan kehityksessä mukana ja pystyvät hyödyntämään erilaisia palveluja. Yksilön kannalta on merkittävää, että se, jolla näitä taitoja ei ole, on vaarassa jäädä palvelujen ulkopuolelle. Tämä uhkakuva ei koske ainoastaan tämän päivän ikääntyviä, vaan teknologian nopean kehityksen vuoksi myös tulevaisuuden ikääntyvien teknologiataitojen päivittäminen täytyy asettaa kriittisen keskustelun kohteeksi.

M3 - Article

JO - Aamulehti

JF - Aamulehti

SN - 0355-6913

IS - 8.11.2013

ER -