Neutronikaappaushoitoa kehitetään BNCT-asemalla

Iiro Auterinen, Leena Kankaanranta

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Boorineutronikaappaushoitojen potilaskokeet on aloitettu toukokuussa 1999 FiR 1 -tutkimusreaktorin BNCT-asemalla. Toiminta tapahtuu Säteilyturvakeskuksen (STUK) NC-Hoito Oy:lle myöntämällä turvallisuusluvalla. Kohteena on pahanlaatuinen, primaari tai uusiutunut aivokasvain, glioblastoma multiforme. Hoidon parametrien lisäksi kehitetään menetelmiä ja standardeja säteilyannosten määrittämiseksi. VTT:n BNCT-säteilytysasemaa varten kehittämä ja valmistama neutronihidastinaine menestyy maailmanmarkkinoilla.
Original languageFinnish
Pages (from-to)27-30
JournalATS Ydintekniikka
Issue number2
Publication statusPublished - 2001
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Auterinen, Iiro ; Kankaanranta, Leena. / Neutronikaappaushoitoa kehitetään BNCT-asemalla. In: ATS Ydintekniikka. 2001 ; No. 2. pp. 27-30.
@article{ec7e50ee4c7e43b7941d095cb197bb03,
title = "Neutronikaappaushoitoa kehitet{\"a}{\"a}n BNCT-asemalla",
abstract = "Boorineutronikaappaushoitojen potilaskokeet on aloitettu toukokuussa 1999 FiR 1 -tutkimusreaktorin BNCT-asemalla. Toiminta tapahtuu S{\"a}teilyturvakeskuksen (STUK) NC-Hoito Oy:lle my{\"o}nt{\"a}m{\"a}ll{\"a} turvallisuusluvalla. Kohteena on pahanlaatuinen, primaari tai uusiutunut aivokasvain, glioblastoma multiforme. Hoidon parametrien lis{\"a}ksi kehitet{\"a}{\"a}n menetelmi{\"a} ja standardeja s{\"a}teilyannosten m{\"a}{\"a}ritt{\"a}miseksi. VTT:n BNCT-s{\"a}teilytysasemaa varten kehitt{\"a}m{\"a} ja valmistama neutronihidastinaine menestyy maailmanmarkkinoilla.",
author = "Iiro Auterinen and Leena Kankaanranta",
year = "2001",
language = "Finnish",
pages = "27--30",
journal = "ATS Ydintekniikka",
issn = "0356-0473",
publisher = "Finnish Nuclear Society",
number = "2",

}

Neutronikaappaushoitoa kehitetään BNCT-asemalla. / Auterinen, Iiro; Kankaanranta, Leena.

In: ATS Ydintekniikka, No. 2, 2001, p. 27-30.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Neutronikaappaushoitoa kehitetään BNCT-asemalla

AU - Auterinen, Iiro

AU - Kankaanranta, Leena

PY - 2001

Y1 - 2001

N2 - Boorineutronikaappaushoitojen potilaskokeet on aloitettu toukokuussa 1999 FiR 1 -tutkimusreaktorin BNCT-asemalla. Toiminta tapahtuu Säteilyturvakeskuksen (STUK) NC-Hoito Oy:lle myöntämällä turvallisuusluvalla. Kohteena on pahanlaatuinen, primaari tai uusiutunut aivokasvain, glioblastoma multiforme. Hoidon parametrien lisäksi kehitetään menetelmiä ja standardeja säteilyannosten määrittämiseksi. VTT:n BNCT-säteilytysasemaa varten kehittämä ja valmistama neutronihidastinaine menestyy maailmanmarkkinoilla.

AB - Boorineutronikaappaushoitojen potilaskokeet on aloitettu toukokuussa 1999 FiR 1 -tutkimusreaktorin BNCT-asemalla. Toiminta tapahtuu Säteilyturvakeskuksen (STUK) NC-Hoito Oy:lle myöntämällä turvallisuusluvalla. Kohteena on pahanlaatuinen, primaari tai uusiutunut aivokasvain, glioblastoma multiforme. Hoidon parametrien lisäksi kehitetään menetelmiä ja standardeja säteilyannosten määrittämiseksi. VTT:n BNCT-säteilytysasemaa varten kehittämä ja valmistama neutronihidastinaine menestyy maailmanmarkkinoilla.

M3 - Article

SP - 27

EP - 30

JO - ATS Ydintekniikka

JF - ATS Ydintekniikka

SN - 0356-0473

IS - 2

ER -