Uutta kivihiilitekniikkaa. Osa 1. Kivihiilen rakennetutkimus, luokitteluehdotus ja puhdistus

Translated title of the contribution: New coal technology. Part 1. Petrography, classification proposal and deep-cleaning of coal

Martti Äijälä, Antero Moilanen, Eeva Panula

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Petrografia on tulossa uudeksi kivihiilen ominaisuuksien määritysmenetelmäksi. Menetelmällä voidaan määrittää kivihiilestä ominaisuuksia, jotka selittävät osaltaan kivihiilen käyttäytymistä eri prosesseissa. Menetelmää on aiemminkin käytetty kivihiilen koksauksessa. Se tarjoaa mm. mahdollisuuden arvioida laitteistojen sopivuutta uudenlaisen kivihiilen polttoon. Petrografian käytöstä ja soveltuvuudesta kivihiilen käyttäytymisen arviointiin on hankittu tietoa. Petrografialla on myös keskeinen rooli kivihiilelle tekeillä olevassa uudessa luokittelussa. Kivihiilen puhdistusmenetelmä pohjautuu toisaalta kivihiililaatujen huononemisesta johtuvien käyttövaikeuksien lisääntymiseen, toisaalta ympäristövaikutusten, lähinnä rikkipäästöjen, vähentämistarpeeseen. Puhdistuksessa on liittymäkohtia myös kivihiilitekniikkaan ja keskitettyyn kivihiilipölyn valmistukseen. Rikinpidätyksessä menetelmän kanssa kilpailevat lähinnä savukaasujen pesu ja voimakkaasti kehittyvä leijukerrostekniikka. International Energy Agencyn (IEA) kivihiilen tutkimus on osin järjestetty pysyvinä projekteina NCB (IEA Services) Ltd:n kautta, osin maiden välisinä määräaikaisina projekteina, joissa IEA:lla on vain kokoava rooli. NCB Ltd:iin kuuluu myös Technical Information Service.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages52
ISBN (Print)951-38-2085-8
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number332
ISSN0358-5085

Fingerprint

Information Services
Coal
Technology

Keywords

  • coal
  • petrography
  • classifications
  • cleaning
  • coal preparation

Cite this

Äijälä, M., Moilanen, A., & Panula, E. (1984). Uutta kivihiilitekniikkaa. Osa 1. Kivihiilen rakennetutkimus, luokitteluehdotus ja puhdistus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 332
Äijälä, Martti ; Moilanen, Antero ; Panula, Eeva. / Uutta kivihiilitekniikkaa. Osa 1. Kivihiilen rakennetutkimus, luokitteluehdotus ja puhdistus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 52 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 332).
@book{5371d4a77fe54cfbb6b67bb164997676,
title = "Uutta kivihiilitekniikkaa. Osa 1. Kivihiilen rakennetutkimus, luokitteluehdotus ja puhdistus",
abstract = "Petrografia on tulossa uudeksi kivihiilen ominaisuuksien m{\"a}{\"a}ritysmenetelm{\"a}ksi. Menetelm{\"a}ll{\"a} voidaan m{\"a}{\"a}ritt{\"a}{\"a} kivihiilest{\"a} ominaisuuksia, jotka selitt{\"a}v{\"a}t osaltaan kivihiilen k{\"a}ytt{\"a}ytymist{\"a} eri prosesseissa. Menetelm{\"a}{\"a} on aiemminkin k{\"a}ytetty kivihiilen koksauksessa. Se tarjoaa mm. mahdollisuuden arvioida laitteistojen sopivuutta uudenlaisen kivihiilen polttoon. Petrografian k{\"a}yt{\"o}st{\"a} ja soveltuvuudesta kivihiilen k{\"a}ytt{\"a}ytymisen arviointiin on hankittu tietoa. Petrografialla on my{\"o}s keskeinen rooli kivihiilelle tekeill{\"a} olevassa uudessa luokittelussa. Kivihiilen puhdistusmenetelm{\"a} pohjautuu toisaalta kivihiililaatujen huononemisesta johtuvien k{\"a}ytt{\"o}vaikeuksien lis{\"a}{\"a}ntymiseen, toisaalta ymp{\"a}rist{\"o}vaikutusten, l{\"a}hinn{\"a} rikkip{\"a}{\"a}st{\"o}jen, v{\"a}hent{\"a}mistarpeeseen. Puhdistuksessa on liittym{\"a}kohtia my{\"o}s kivihiilitekniikkaan ja keskitettyyn kivihiilip{\"o}lyn valmistukseen. Rikinpid{\"a}tyksess{\"a} menetelm{\"a}n kanssa kilpailevat l{\"a}hinn{\"a} savukaasujen pesu ja voimakkaasti kehittyv{\"a} leijukerrostekniikka. International Energy Agencyn (IEA) kivihiilen tutkimus on osin j{\"a}rjestetty pysyvin{\"a} projekteina NCB (IEA Services) Ltd:n kautta, osin maiden v{\"a}lisin{\"a} m{\"a}{\"a}r{\"a}aikaisina projekteina, joissa IEA:lla on vain kokoava rooli. NCB Ltd:iin kuuluu my{\"o}s Technical Information Service.",
keywords = "coal, petrography, classifications, cleaning, coal preparation",
author = "Martti {\"A}ij{\"a}l{\"a} and Antero Moilanen and Eeva Panula",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2085-8",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "332",
address = "Finland",

}

Äijälä, M, Moilanen, A & Panula, E 1984, Uutta kivihiilitekniikkaa. Osa 1. Kivihiilen rakennetutkimus, luokitteluehdotus ja puhdistus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 332, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Uutta kivihiilitekniikkaa. Osa 1. Kivihiilen rakennetutkimus, luokitteluehdotus ja puhdistus. / Äijälä, Martti; Moilanen, Antero; Panula, Eeva.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 52 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 332).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Uutta kivihiilitekniikkaa. Osa 1. Kivihiilen rakennetutkimus, luokitteluehdotus ja puhdistus

AU - Äijälä, Martti

AU - Moilanen, Antero

AU - Panula, Eeva

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Petrografia on tulossa uudeksi kivihiilen ominaisuuksien määritysmenetelmäksi. Menetelmällä voidaan määrittää kivihiilestä ominaisuuksia, jotka selittävät osaltaan kivihiilen käyttäytymistä eri prosesseissa. Menetelmää on aiemminkin käytetty kivihiilen koksauksessa. Se tarjoaa mm. mahdollisuuden arvioida laitteistojen sopivuutta uudenlaisen kivihiilen polttoon. Petrografian käytöstä ja soveltuvuudesta kivihiilen käyttäytymisen arviointiin on hankittu tietoa. Petrografialla on myös keskeinen rooli kivihiilelle tekeillä olevassa uudessa luokittelussa. Kivihiilen puhdistusmenetelmä pohjautuu toisaalta kivihiililaatujen huononemisesta johtuvien käyttövaikeuksien lisääntymiseen, toisaalta ympäristövaikutusten, lähinnä rikkipäästöjen, vähentämistarpeeseen. Puhdistuksessa on liittymäkohtia myös kivihiilitekniikkaan ja keskitettyyn kivihiilipölyn valmistukseen. Rikinpidätyksessä menetelmän kanssa kilpailevat lähinnä savukaasujen pesu ja voimakkaasti kehittyvä leijukerrostekniikka. International Energy Agencyn (IEA) kivihiilen tutkimus on osin järjestetty pysyvinä projekteina NCB (IEA Services) Ltd:n kautta, osin maiden välisinä määräaikaisina projekteina, joissa IEA:lla on vain kokoava rooli. NCB Ltd:iin kuuluu myös Technical Information Service.

AB - Petrografia on tulossa uudeksi kivihiilen ominaisuuksien määritysmenetelmäksi. Menetelmällä voidaan määrittää kivihiilestä ominaisuuksia, jotka selittävät osaltaan kivihiilen käyttäytymistä eri prosesseissa. Menetelmää on aiemminkin käytetty kivihiilen koksauksessa. Se tarjoaa mm. mahdollisuuden arvioida laitteistojen sopivuutta uudenlaisen kivihiilen polttoon. Petrografian käytöstä ja soveltuvuudesta kivihiilen käyttäytymisen arviointiin on hankittu tietoa. Petrografialla on myös keskeinen rooli kivihiilelle tekeillä olevassa uudessa luokittelussa. Kivihiilen puhdistusmenetelmä pohjautuu toisaalta kivihiililaatujen huononemisesta johtuvien käyttövaikeuksien lisääntymiseen, toisaalta ympäristövaikutusten, lähinnä rikkipäästöjen, vähentämistarpeeseen. Puhdistuksessa on liittymäkohtia myös kivihiilitekniikkaan ja keskitettyyn kivihiilipölyn valmistukseen. Rikinpidätyksessä menetelmän kanssa kilpailevat lähinnä savukaasujen pesu ja voimakkaasti kehittyvä leijukerrostekniikka. International Energy Agencyn (IEA) kivihiilen tutkimus on osin järjestetty pysyvinä projekteina NCB (IEA Services) Ltd:n kautta, osin maiden välisinä määräaikaisina projekteina, joissa IEA:lla on vain kokoava rooli. NCB Ltd:iin kuuluu myös Technical Information Service.

KW - coal

KW - petrography

KW - classifications

KW - cleaning

KW - coal preparation

M3 - Report

SN - 951-38-2085-8

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Uutta kivihiilitekniikkaa. Osa 1. Kivihiilen rakennetutkimus, luokitteluehdotus ja puhdistus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Äijälä M, Moilanen A, Panula E. Uutta kivihiilitekniikkaa. Osa 1. Kivihiilen rakennetutkimus, luokitteluehdotus ja puhdistus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 52 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 332).