Arvonluonnin uudet muodot ja verkostot

Translated title of the contribution: New models for value creation and business networks

Tiina Apilo, Henri Hytönen, Katri Valkokari

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Tulevaisuuden kilpailuetu syntyy johtamisesta, joka kykenee nykyistä strategista johtamista laajemmin muodostamaan ja jakamaan organisaation toimintaa ohjaavan dynaamisen vision. Menestymisen edellyttämä jatkuva uudistuminen on mahdollista vain sitoutuneen henkilöstön ja verkostokumppanien kanssa. Yritysjohtajien täytyy oppia tunnistamaan, ymmärtämään ja hyödyntämään lukuisia vastakohtaisuuksia ja näiden välistä kytkeytyneisyyttä. Teknologiaintensiivisyys johtaa siihen, ettei monikaan yritys voi hallita kaikkea itse. Lisäksi uudet liiketoimintamallit romuttavat vanhojen toimialojen ja teknologioiden rajoja eivätkä myöskään kunnioita yritysrajoja. Tulevaisuudessa osaamisen pirstaloituneisuus korostuu - kaikki viisaus ei siis ole yhden yrityksen sisällä. Toisaalta yrityksen sisällä on paljon tietoa ja osaamista, jota ei saada käyttöön, koska vuorovaikutusta toimintojen välillä ei ole riittävästi. Hierarkkisesta, kaikkea kontrolloivasta johtamistyylistä ja organisaatiorakenteesta on päästävä eroon. Sijalle tarvitaan kannustavia ja merkityksellisen vision ohjaamia organisaatioita, jotka hahmottavat jatkuvasti omaa rooliaan peilaamalla ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia organisaation kyvykkyyksiin. Rajapinnat ylittäville radikaaleille innovaatioille luodaan pohja organisaation sisäisen avoimuuden rakentamisen avulla.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages100
ISBN (Electronic)978-951-38-7304-2
ISBN (Print)978-951-38-7303-5
Publication statusPublished - 2009
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

NameVTT Tiedotteita - Research Notes
PublisherVTT
No.2490
ISSN (Print)1235-0605
ISSN (Electronic)1455-0865

Keywords

  • business
  • strategy
  • innovation
  • networks

Cite this

Apilo, T., Hytönen, H., & Valkokari, K. (2009). Arvonluonnin uudet muodot ja verkostot. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Research Notes, No. 2490
Apilo, Tiina ; Hytönen, Henri ; Valkokari, Katri. / Arvonluonnin uudet muodot ja verkostot. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2009. 100 p. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2490).
@book{c9a1b0c8cbbe4299a76721c881abeb21,
title = "Arvonluonnin uudet muodot ja verkostot",
abstract = "Tulevaisuuden kilpailuetu syntyy johtamisesta, joka kykenee nykyist{\"a} strategista johtamista laajemmin muodostamaan ja jakamaan organisaation toimintaa ohjaavan dynaamisen vision. Menestymisen edellytt{\"a}m{\"a} jatkuva uudistuminen on mahdollista vain sitoutuneen henkil{\"o}st{\"o}n ja verkostokumppanien kanssa. Yritysjohtajien t{\"a}ytyy oppia tunnistamaan, ymm{\"a}rt{\"a}m{\"a}{\"a}n ja hy{\"o}dynt{\"a}m{\"a}{\"a}n lukuisia vastakohtaisuuksia ja n{\"a}iden v{\"a}list{\"a} kytkeytyneisyytt{\"a}. Teknologiaintensiivisyys johtaa siihen, ettei monikaan yritys voi hallita kaikkea itse. Lis{\"a}ksi uudet liiketoimintamallit romuttavat vanhojen toimialojen ja teknologioiden rajoja eiv{\"a}tk{\"a} my{\"o}sk{\"a}{\"a}n kunnioita yritysrajoja. Tulevaisuudessa osaamisen pirstaloituneisuus korostuu - kaikki viisaus ei siis ole yhden yrityksen sis{\"a}ll{\"a}. Toisaalta yrityksen sis{\"a}ll{\"a} on paljon tietoa ja osaamista, jota ei saada k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n, koska vuorovaikutusta toimintojen v{\"a}lill{\"a} ei ole riitt{\"a}v{\"a}sti. Hierarkkisesta, kaikkea kontrolloivasta johtamistyylist{\"a} ja organisaatiorakenteesta on p{\"a}{\"a}st{\"a}v{\"a} eroon. Sijalle tarvitaan kannustavia ja merkityksellisen vision ohjaamia organisaatioita, jotka hahmottavat jatkuvasti omaa rooliaan peilaamalla ymp{\"a}rist{\"o}n tarjoamia mahdollisuuksia organisaation kyvykkyyksiin. Rajapinnat ylitt{\"a}ville radikaaleille innovaatioille luodaan pohja organisaation sis{\"a}isen avoimuuden rakentamisen avulla.",
keywords = "business, strategy, innovation, networks",
author = "Tiina Apilo and Henri Hyt{\"o}nen and Katri Valkokari",
note = "Project code: 33951",
year = "2009",
language = "Finnish",
isbn = "978-951-38-7303-5",
series = "VTT Tiedotteita - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "2490",
address = "Finland",

}

Apilo, T, Hytönen, H & Valkokari, K 2009, Arvonluonnin uudet muodot ja verkostot. VTT Tiedotteita - Research Notes, no. 2490, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Arvonluonnin uudet muodot ja verkostot. / Apilo, Tiina; Hytönen, Henri; Valkokari, Katri.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2009. 100 p. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2490).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Arvonluonnin uudet muodot ja verkostot

AU - Apilo, Tiina

AU - Hytönen, Henri

AU - Valkokari, Katri

N1 - Project code: 33951

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Tulevaisuuden kilpailuetu syntyy johtamisesta, joka kykenee nykyistä strategista johtamista laajemmin muodostamaan ja jakamaan organisaation toimintaa ohjaavan dynaamisen vision. Menestymisen edellyttämä jatkuva uudistuminen on mahdollista vain sitoutuneen henkilöstön ja verkostokumppanien kanssa. Yritysjohtajien täytyy oppia tunnistamaan, ymmärtämään ja hyödyntämään lukuisia vastakohtaisuuksia ja näiden välistä kytkeytyneisyyttä. Teknologiaintensiivisyys johtaa siihen, ettei monikaan yritys voi hallita kaikkea itse. Lisäksi uudet liiketoimintamallit romuttavat vanhojen toimialojen ja teknologioiden rajoja eivätkä myöskään kunnioita yritysrajoja. Tulevaisuudessa osaamisen pirstaloituneisuus korostuu - kaikki viisaus ei siis ole yhden yrityksen sisällä. Toisaalta yrityksen sisällä on paljon tietoa ja osaamista, jota ei saada käyttöön, koska vuorovaikutusta toimintojen välillä ei ole riittävästi. Hierarkkisesta, kaikkea kontrolloivasta johtamistyylistä ja organisaatiorakenteesta on päästävä eroon. Sijalle tarvitaan kannustavia ja merkityksellisen vision ohjaamia organisaatioita, jotka hahmottavat jatkuvasti omaa rooliaan peilaamalla ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia organisaation kyvykkyyksiin. Rajapinnat ylittäville radikaaleille innovaatioille luodaan pohja organisaation sisäisen avoimuuden rakentamisen avulla.

AB - Tulevaisuuden kilpailuetu syntyy johtamisesta, joka kykenee nykyistä strategista johtamista laajemmin muodostamaan ja jakamaan organisaation toimintaa ohjaavan dynaamisen vision. Menestymisen edellyttämä jatkuva uudistuminen on mahdollista vain sitoutuneen henkilöstön ja verkostokumppanien kanssa. Yritysjohtajien täytyy oppia tunnistamaan, ymmärtämään ja hyödyntämään lukuisia vastakohtaisuuksia ja näiden välistä kytkeytyneisyyttä. Teknologiaintensiivisyys johtaa siihen, ettei monikaan yritys voi hallita kaikkea itse. Lisäksi uudet liiketoimintamallit romuttavat vanhojen toimialojen ja teknologioiden rajoja eivätkä myöskään kunnioita yritysrajoja. Tulevaisuudessa osaamisen pirstaloituneisuus korostuu - kaikki viisaus ei siis ole yhden yrityksen sisällä. Toisaalta yrityksen sisällä on paljon tietoa ja osaamista, jota ei saada käyttöön, koska vuorovaikutusta toimintojen välillä ei ole riittävästi. Hierarkkisesta, kaikkea kontrolloivasta johtamistyylistä ja organisaatiorakenteesta on päästävä eroon. Sijalle tarvitaan kannustavia ja merkityksellisen vision ohjaamia organisaatioita, jotka hahmottavat jatkuvasti omaa rooliaan peilaamalla ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia organisaation kyvykkyyksiin. Rajapinnat ylittäville radikaaleille innovaatioille luodaan pohja organisaation sisäisen avoimuuden rakentamisen avulla.

KW - business

KW - strategy

KW - innovation

KW - networks

M3 - Report

SN - 978-951-38-7303-5

T3 - VTT Tiedotteita - Research Notes

BT - Arvonluonnin uudet muodot ja verkostot

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Apilo T, Hytönen H, Valkokari K. Arvonluonnin uudet muodot ja verkostot. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2009. 100 p. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2490).