Ohjeet ruiskubetonoinnin suoritusta ja laadunvalvontaa varten

VTT

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Ohjeet käsittelevät ruiskubetonia ja niiden tarkoituksena on edistää ruiskubetonoinnin työselitysten, työtekniikan ja laadunvalvonnan yhdenmukaistamista. Ohjeet on tehty lähinnä kuivamenetelmän käyttöä silmälläpitäen. Ne sisältävät ohjeita ja määräyksiä ruiskubetonista ja ruiskubetonoinnin suorituksesta. Ohjeissa on esitetty myös suositus ruiskubetonin laadunvalvonnasta ja kelpoisuuden määrityksestä. Ohjeista on toistaiseksi poistettu ulosvetokoe laadunvalvontakokeena, koska kyseistä menetelmää on tarkoitus saatujen kokemusten perusteella korjata ja tarkistaa eikä ole katsottu tarpeelliseksi pitää menetelmää käytössä entisessä muodossaan. Ohjeet on tarkoitettu ruiskubetonitöiden suunnittelijoille, rakennuttajille, urakoitsijoille ja työn valvontaa suorittaville viranomaisille.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages24
Publication statusPublished - 1972
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto
Number20
ISSN0355-3442

Fingerprint

quality control

Cite this

VTT (1972). Ohjeet ruiskubetonoinnin suoritusta ja laadunvalvontaa varten. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto, No. 20
VTT. / Ohjeet ruiskubetonoinnin suoritusta ja laadunvalvontaa varten. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1972. 24 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto; No. 20).
@book{a4a57320c64d48429eab71430581689b,
title = "Ohjeet ruiskubetonoinnin suoritusta ja laadunvalvontaa varten",
abstract = "Ohjeet k{\"a}sittelev{\"a}t ruiskubetonia ja niiden tarkoituksena on edist{\"a}{\"a} ruiskubetonoinnin ty{\"o}selitysten, ty{\"o}tekniikan ja laadunvalvonnan yhdenmukaistamista. Ohjeet on tehty l{\"a}hinn{\"a} kuivamenetelm{\"a}n k{\"a}ytt{\"o}{\"a} silm{\"a}ll{\"a}pit{\"a}en. Ne sis{\"a}lt{\"a}v{\"a}t ohjeita ja m{\"a}{\"a}r{\"a}yksi{\"a} ruiskubetonista ja ruiskubetonoinnin suorituksesta. Ohjeissa on esitetty my{\"o}s suositus ruiskubetonin laadunvalvonnasta ja kelpoisuuden m{\"a}{\"a}rityksest{\"a}. Ohjeista on toistaiseksi poistettu ulosvetokoe laadunvalvontakokeena, koska kyseist{\"a} menetelm{\"a}{\"a} on tarkoitus saatujen kokemusten perusteella korjata ja tarkistaa eik{\"a} ole katsottu tarpeelliseksi pit{\"a}{\"a} menetelm{\"a}{\"a} k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} entisess{\"a} muodossaan. Ohjeet on tarkoitettu ruiskubetonit{\"o}iden suunnittelijoille, rakennuttajille, urakoitsijoille ja ty{\"o}n valvontaa suorittaville viranomaisille.",
author = "VTT",
year = "1972",
language = "Finnish",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "20",
address = "Finland",

}

VTT 1972, Ohjeet ruiskubetonoinnin suoritusta ja laadunvalvontaa varten. Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto, no. 20, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Ohjeet ruiskubetonoinnin suoritusta ja laadunvalvontaa varten. / VTT.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1972. 24 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto; No. 20).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Ohjeet ruiskubetonoinnin suoritusta ja laadunvalvontaa varten

AU - VTT

PY - 1972

Y1 - 1972

N2 - Ohjeet käsittelevät ruiskubetonia ja niiden tarkoituksena on edistää ruiskubetonoinnin työselitysten, työtekniikan ja laadunvalvonnan yhdenmukaistamista. Ohjeet on tehty lähinnä kuivamenetelmän käyttöä silmälläpitäen. Ne sisältävät ohjeita ja määräyksiä ruiskubetonista ja ruiskubetonoinnin suorituksesta. Ohjeissa on esitetty myös suositus ruiskubetonin laadunvalvonnasta ja kelpoisuuden määrityksestä. Ohjeista on toistaiseksi poistettu ulosvetokoe laadunvalvontakokeena, koska kyseistä menetelmää on tarkoitus saatujen kokemusten perusteella korjata ja tarkistaa eikä ole katsottu tarpeelliseksi pitää menetelmää käytössä entisessä muodossaan. Ohjeet on tarkoitettu ruiskubetonitöiden suunnittelijoille, rakennuttajille, urakoitsijoille ja työn valvontaa suorittaville viranomaisille.

AB - Ohjeet käsittelevät ruiskubetonia ja niiden tarkoituksena on edistää ruiskubetonoinnin työselitysten, työtekniikan ja laadunvalvonnan yhdenmukaistamista. Ohjeet on tehty lähinnä kuivamenetelmän käyttöä silmälläpitäen. Ne sisältävät ohjeita ja määräyksiä ruiskubetonista ja ruiskubetonoinnin suorituksesta. Ohjeissa on esitetty myös suositus ruiskubetonin laadunvalvonnasta ja kelpoisuuden määrityksestä. Ohjeista on toistaiseksi poistettu ulosvetokoe laadunvalvontakokeena, koska kyseistä menetelmää on tarkoitus saatujen kokemusten perusteella korjata ja tarkistaa eikä ole katsottu tarpeelliseksi pitää menetelmää käytössä entisessä muodossaan. Ohjeet on tarkoitettu ruiskubetonitöiden suunnittelijoille, rakennuttajille, urakoitsijoille ja työn valvontaa suorittaville viranomaisille.

M3 - Report

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto

BT - Ohjeet ruiskubetonoinnin suoritusta ja laadunvalvontaa varten

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

VTT. Ohjeet ruiskubetonoinnin suoritusta ja laadunvalvontaa varten. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1972. 24 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto; No. 20).