Ohjelmistohankkeiden johtaminen

Kari Känsälä

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Ohjelmistotuotanto voidaan jakaa sitä harjoittavan yrityksen näkökulmasta katsottuna neljään tasoon: 1) ohjelmistotuotannon johtamiseen, 2) yksittäisten ohjelmistohankkeiden vetämiseen, 3) ohjelmistotuotannon ja -hankkeiden laadunvarmistukseen ja ohjelmistojen hallintaan sekä 4) ohjelmistotyöhön. Tässä julkaisussa esitetään yksityiskohtainen toimintomalli ohjelmistohankkeen vetämiseen, millä tarkoitetaan hankkeen operatiivista johtamista, ja sen yhteyksiin muihin ohjelmistotuotannon tasoihin. Toimintomallin ohessa tarkastellaan, mitä mikrotietokoneohjelmistoja on tarjolla yksittäisten ohjelmistohankkeiden vetämisen työvälineiksi, ja esitetään mahdollisuuksia koota näitä välineitä toimiviksi työasemiksi. Toimintomallin pohjalta on Valtion teknillisessä tutkimuskeskuksessa (VTT) kehitetty ohjelmistohankkeen vetäjän työasema nimeltään OHTO-3, joka on esitelty yksityiskohtaisesti sen käyttäjälle tarkoitetussa erillisessä dokumentaatiossa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages26
ISBN (Print)951-38-3308-9
Publication statusPublished - 1988
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number920
ISSN0358-5085

Keywords

  • software engineering
  • software projects
  • management
  • working methods

Cite this

Känsälä, K. (1988). Ohjelmistohankkeiden johtaminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 920
Känsälä, Kari. / Ohjelmistohankkeiden johtaminen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 26 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 920).
@book{ac6e098938b048799c6225833a97d893,
title = "Ohjelmistohankkeiden johtaminen",
abstract = "Ohjelmistotuotanto voidaan jakaa sit{\"a} harjoittavan yrityksen n{\"a}k{\"o}kulmasta katsottuna nelj{\"a}{\"a}n tasoon: 1) ohjelmistotuotannon johtamiseen, 2) yksitt{\"a}isten ohjelmistohankkeiden vet{\"a}miseen, 3) ohjelmistotuotannon ja -hankkeiden laadunvarmistukseen ja ohjelmistojen hallintaan sek{\"a} 4) ohjelmistoty{\"o}h{\"o}n. T{\"a}ss{\"a} julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n yksityiskohtainen toimintomalli ohjelmistohankkeen vet{\"a}miseen, mill{\"a} tarkoitetaan hankkeen operatiivista johtamista, ja sen yhteyksiin muihin ohjelmistotuotannon tasoihin. Toimintomallin ohessa tarkastellaan, mit{\"a} mikrotietokoneohjelmistoja on tarjolla yksitt{\"a}isten ohjelmistohankkeiden vet{\"a}misen ty{\"o}v{\"a}lineiksi, ja esitet{\"a}{\"a}n mahdollisuuksia koota n{\"a}it{\"a} v{\"a}lineit{\"a} toimiviksi ty{\"o}asemiksi. Toimintomallin pohjalta on Valtion teknillisess{\"a} tutkimuskeskuksessa (VTT) kehitetty ohjelmistohankkeen vet{\"a}j{\"a}n ty{\"o}asema nimelt{\"a}{\"a}n OHTO-3, joka on esitelty yksityiskohtaisesti sen k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}lle tarkoitetussa erillisess{\"a} dokumentaatiossa.",
keywords = "software engineering, software projects, management, working methods",
author = "Kari K{\"a}ns{\"a}l{\"a}",
year = "1988",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3308-9",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "920",
address = "Finland",

}

Känsälä, K 1988, Ohjelmistohankkeiden johtaminen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 920, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Ohjelmistohankkeiden johtaminen. / Känsälä, Kari.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 26 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 920).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Ohjelmistohankkeiden johtaminen

AU - Känsälä, Kari

PY - 1988

Y1 - 1988

N2 - Ohjelmistotuotanto voidaan jakaa sitä harjoittavan yrityksen näkökulmasta katsottuna neljään tasoon: 1) ohjelmistotuotannon johtamiseen, 2) yksittäisten ohjelmistohankkeiden vetämiseen, 3) ohjelmistotuotannon ja -hankkeiden laadunvarmistukseen ja ohjelmistojen hallintaan sekä 4) ohjelmistotyöhön. Tässä julkaisussa esitetään yksityiskohtainen toimintomalli ohjelmistohankkeen vetämiseen, millä tarkoitetaan hankkeen operatiivista johtamista, ja sen yhteyksiin muihin ohjelmistotuotannon tasoihin. Toimintomallin ohessa tarkastellaan, mitä mikrotietokoneohjelmistoja on tarjolla yksittäisten ohjelmistohankkeiden vetämisen työvälineiksi, ja esitetään mahdollisuuksia koota näitä välineitä toimiviksi työasemiksi. Toimintomallin pohjalta on Valtion teknillisessä tutkimuskeskuksessa (VTT) kehitetty ohjelmistohankkeen vetäjän työasema nimeltään OHTO-3, joka on esitelty yksityiskohtaisesti sen käyttäjälle tarkoitetussa erillisessä dokumentaatiossa.

AB - Ohjelmistotuotanto voidaan jakaa sitä harjoittavan yrityksen näkökulmasta katsottuna neljään tasoon: 1) ohjelmistotuotannon johtamiseen, 2) yksittäisten ohjelmistohankkeiden vetämiseen, 3) ohjelmistotuotannon ja -hankkeiden laadunvarmistukseen ja ohjelmistojen hallintaan sekä 4) ohjelmistotyöhön. Tässä julkaisussa esitetään yksityiskohtainen toimintomalli ohjelmistohankkeen vetämiseen, millä tarkoitetaan hankkeen operatiivista johtamista, ja sen yhteyksiin muihin ohjelmistotuotannon tasoihin. Toimintomallin ohessa tarkastellaan, mitä mikrotietokoneohjelmistoja on tarjolla yksittäisten ohjelmistohankkeiden vetämisen työvälineiksi, ja esitetään mahdollisuuksia koota näitä välineitä toimiviksi työasemiksi. Toimintomallin pohjalta on Valtion teknillisessä tutkimuskeskuksessa (VTT) kehitetty ohjelmistohankkeen vetäjän työasema nimeltään OHTO-3, joka on esitelty yksityiskohtaisesti sen käyttäjälle tarkoitetussa erillisessä dokumentaatiossa.

KW - software engineering

KW - software projects

KW - management

KW - working methods

M3 - Report

SN - 951-38-3308-9

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Ohjelmistohankkeiden johtaminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Känsälä K. Ohjelmistohankkeiden johtaminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 26 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 920).