Teknillisten tutkimuslaitosten ja teknillisten korkeakoulujen innovaatiopotentiaalin mittaaminen

Translated title of the contribution: On measuring the innovation potential of technical research institutes and universities of technology

Erkko Autio, Ilkka Kauranen, Kimmo Halme

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tässä tutkimuksessa tarkastellaan teknillisten tutkimuskeskusten ja teknillisten korkeakoulujen innovatiivisuutta käsitteen innovaatiopotentiaali avulla. Tässä tutkimuksessa kehitetään innovaatiopotentiaalin suuruutta kuvaavia mittareita ja sovelletaan niitä Valtion teknilliseen tutkimuskeskukseen. Innovaatiopotentiaali jaetaan tässä tutkimuksessa kahteen osaan. Nämä osat ovat ideapotentiaali ja ideoiden hyödyntämispotentiaali. Tässä tutkimuksessa hyödynnettyjä ideapotentiaalin suuruutta kuvaavia mittareita ovat muun muassa ideoita saaneiden osuus tutkimushenkilökunnasta, ideoiden määrä ideoita saanutta kohden ja ideoiden patentoimiskelpoisuutta kuvaavat arviot. Tässä tutkimuksessa hyödynnettyjä ideoiden hyödyntämispotentiaalin suuruutta kuvaavia mittareita ovat muun muassa ideoiden hyödyntämiseksi tehdyt toimenpiteet, oman yrityksen perustamista harkinneiden osuus haastatelluista, uusien yritysten syntymistiheys ja haastateltujen ideoistaan saama taloudellinen hyöty. Tässä tutkimuksessa saadut Valtion teknillistä tutkimuskeskusta koskevat tutkimustulokset ovat eräiltä osin vertailukelpoisia Yhdysvalloissa tehtyjen vastaavien tutkimusten kanssa. Tehdyt vertailut osoittavat, että VTT:ssa syntyy työntekijää kohden vähintään yhtä paljon ideoita kuin Massachusetts Institute of Technologyssakin. Uusien yritysten syntymistiheys on VTT:ssa vähintään samaa luokkaa kuin useissa yhdysvaltalaisissa tutkimuslaitoksissakin. Saatuihin tuloksiin on syytä suhtautua varauksellisesti, sillä tässä tutkimuksessa käytetty Valtion teknillistä tutkimuskeskusta koskeva tutkimusaineisto on melko pieni.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages68
ISBN (Print)951-38-4021-2
Publication statusPublished - 1991
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1288
ISSN0358-5085

Fingerprint

Oman
Technology

Keywords

  • innovation
  • universities
  • laboratories
  • research institutes
  • comparison
  • measurement

Cite this

Autio, E., Kauranen, I., & Halme, K. (1991). Teknillisten tutkimuslaitosten ja teknillisten korkeakoulujen innovaatiopotentiaalin mittaaminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1288
Autio, Erkko ; Kauranen, Ilkka ; Halme, Kimmo. / Teknillisten tutkimuslaitosten ja teknillisten korkeakoulujen innovaatiopotentiaalin mittaaminen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 68 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1288).
@book{893d928ccb76481ba83a1732043020c4,
title = "Teknillisten tutkimuslaitosten ja teknillisten korkeakoulujen innovaatiopotentiaalin mittaaminen",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa tarkastellaan teknillisten tutkimuskeskusten ja teknillisten korkeakoulujen innovatiivisuutta k{\"a}sitteen innovaatiopotentiaali avulla. T{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa kehitet{\"a}{\"a}n innovaatiopotentiaalin suuruutta kuvaavia mittareita ja sovelletaan niit{\"a} Valtion teknilliseen tutkimuskeskukseen. Innovaatiopotentiaali jaetaan t{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa kahteen osaan. N{\"a}m{\"a} osat ovat ideapotentiaali ja ideoiden hy{\"o}dynt{\"a}mispotentiaali. T{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa hy{\"o}dynnettyj{\"a} ideapotentiaalin suuruutta kuvaavia mittareita ovat muun muassa ideoita saaneiden osuus tutkimushenkil{\"o}kunnasta, ideoiden m{\"a}{\"a}r{\"a} ideoita saanutta kohden ja ideoiden patentoimiskelpoisuutta kuvaavat arviot. T{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa hy{\"o}dynnettyj{\"a} ideoiden hy{\"o}dynt{\"a}mispotentiaalin suuruutta kuvaavia mittareita ovat muun muassa ideoiden hy{\"o}dynt{\"a}miseksi tehdyt toimenpiteet, oman yrityksen perustamista harkinneiden osuus haastatelluista, uusien yritysten syntymistiheys ja haastateltujen ideoistaan saama taloudellinen hy{\"o}ty. T{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa saadut Valtion teknillist{\"a} tutkimuskeskusta koskevat tutkimustulokset ovat er{\"a}ilt{\"a} osin vertailukelpoisia Yhdysvalloissa tehtyjen vastaavien tutkimusten kanssa. Tehdyt vertailut osoittavat, ett{\"a} VTT:ssa syntyy ty{\"o}ntekij{\"a}{\"a} kohden v{\"a}hint{\"a}{\"a}n yht{\"a} paljon ideoita kuin Massachusetts Institute of Technologyssakin. Uusien yritysten syntymistiheys on VTT:ssa v{\"a}hint{\"a}{\"a}n samaa luokkaa kuin useissa yhdysvaltalaisissa tutkimuslaitoksissakin. Saatuihin tuloksiin on syyt{\"a} suhtautua varauksellisesti, sill{\"a} t{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa k{\"a}ytetty Valtion teknillist{\"a} tutkimuskeskusta koskeva tutkimusaineisto on melko pieni.",
keywords = "innovation, universities, laboratories, research institutes, comparison, measurement",
author = "Erkko Autio and Ilkka Kauranen and Kimmo Halme",
year = "1991",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4021-2",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1288",
address = "Finland",

}

Autio, E, Kauranen, I & Halme, K 1991, Teknillisten tutkimuslaitosten ja teknillisten korkeakoulujen innovaatiopotentiaalin mittaaminen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1288, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Teknillisten tutkimuslaitosten ja teknillisten korkeakoulujen innovaatiopotentiaalin mittaaminen. / Autio, Erkko; Kauranen, Ilkka; Halme, Kimmo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 68 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1288).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Teknillisten tutkimuslaitosten ja teknillisten korkeakoulujen innovaatiopotentiaalin mittaaminen

AU - Autio, Erkko

AU - Kauranen, Ilkka

AU - Halme, Kimmo

PY - 1991

Y1 - 1991

N2 - Tässä tutkimuksessa tarkastellaan teknillisten tutkimuskeskusten ja teknillisten korkeakoulujen innovatiivisuutta käsitteen innovaatiopotentiaali avulla. Tässä tutkimuksessa kehitetään innovaatiopotentiaalin suuruutta kuvaavia mittareita ja sovelletaan niitä Valtion teknilliseen tutkimuskeskukseen. Innovaatiopotentiaali jaetaan tässä tutkimuksessa kahteen osaan. Nämä osat ovat ideapotentiaali ja ideoiden hyödyntämispotentiaali. Tässä tutkimuksessa hyödynnettyjä ideapotentiaalin suuruutta kuvaavia mittareita ovat muun muassa ideoita saaneiden osuus tutkimushenkilökunnasta, ideoiden määrä ideoita saanutta kohden ja ideoiden patentoimiskelpoisuutta kuvaavat arviot. Tässä tutkimuksessa hyödynnettyjä ideoiden hyödyntämispotentiaalin suuruutta kuvaavia mittareita ovat muun muassa ideoiden hyödyntämiseksi tehdyt toimenpiteet, oman yrityksen perustamista harkinneiden osuus haastatelluista, uusien yritysten syntymistiheys ja haastateltujen ideoistaan saama taloudellinen hyöty. Tässä tutkimuksessa saadut Valtion teknillistä tutkimuskeskusta koskevat tutkimustulokset ovat eräiltä osin vertailukelpoisia Yhdysvalloissa tehtyjen vastaavien tutkimusten kanssa. Tehdyt vertailut osoittavat, että VTT:ssa syntyy työntekijää kohden vähintään yhtä paljon ideoita kuin Massachusetts Institute of Technologyssakin. Uusien yritysten syntymistiheys on VTT:ssa vähintään samaa luokkaa kuin useissa yhdysvaltalaisissa tutkimuslaitoksissakin. Saatuihin tuloksiin on syytä suhtautua varauksellisesti, sillä tässä tutkimuksessa käytetty Valtion teknillistä tutkimuskeskusta koskeva tutkimusaineisto on melko pieni.

AB - Tässä tutkimuksessa tarkastellaan teknillisten tutkimuskeskusten ja teknillisten korkeakoulujen innovatiivisuutta käsitteen innovaatiopotentiaali avulla. Tässä tutkimuksessa kehitetään innovaatiopotentiaalin suuruutta kuvaavia mittareita ja sovelletaan niitä Valtion teknilliseen tutkimuskeskukseen. Innovaatiopotentiaali jaetaan tässä tutkimuksessa kahteen osaan. Nämä osat ovat ideapotentiaali ja ideoiden hyödyntämispotentiaali. Tässä tutkimuksessa hyödynnettyjä ideapotentiaalin suuruutta kuvaavia mittareita ovat muun muassa ideoita saaneiden osuus tutkimushenkilökunnasta, ideoiden määrä ideoita saanutta kohden ja ideoiden patentoimiskelpoisuutta kuvaavat arviot. Tässä tutkimuksessa hyödynnettyjä ideoiden hyödyntämispotentiaalin suuruutta kuvaavia mittareita ovat muun muassa ideoiden hyödyntämiseksi tehdyt toimenpiteet, oman yrityksen perustamista harkinneiden osuus haastatelluista, uusien yritysten syntymistiheys ja haastateltujen ideoistaan saama taloudellinen hyöty. Tässä tutkimuksessa saadut Valtion teknillistä tutkimuskeskusta koskevat tutkimustulokset ovat eräiltä osin vertailukelpoisia Yhdysvalloissa tehtyjen vastaavien tutkimusten kanssa. Tehdyt vertailut osoittavat, että VTT:ssa syntyy työntekijää kohden vähintään yhtä paljon ideoita kuin Massachusetts Institute of Technologyssakin. Uusien yritysten syntymistiheys on VTT:ssa vähintään samaa luokkaa kuin useissa yhdysvaltalaisissa tutkimuslaitoksissakin. Saatuihin tuloksiin on syytä suhtautua varauksellisesti, sillä tässä tutkimuksessa käytetty Valtion teknillistä tutkimuskeskusta koskeva tutkimusaineisto on melko pieni.

KW - innovation

KW - universities

KW - laboratories

KW - research institutes

KW - comparison

KW - measurement

M3 - Report

SN - 951-38-4021-2

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Teknillisten tutkimuslaitosten ja teknillisten korkeakoulujen innovaatiopotentiaalin mittaaminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Autio E, Kauranen I, Halme K. Teknillisten tutkimuslaitosten ja teknillisten korkeakoulujen innovaatiopotentiaalin mittaaminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 68 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1288).