Opas kattilalaitoksen vaaran arvioinnin laatimiseksi: tutkimushankkeen loppuraportti

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Vuoden 1999 marraskuussa voimaan tulleeseen kauppa- ja teollisuusministeriön päätökseen (KTMp painelaiteturvallisuudesta, 953/1999) sisältyy vaatimus kattilalaitoksen vaaran arvioinnin laatimisesta, kun kattilan teho on tiettyä rajaa suurempi tai jos kyseessä on maan alle sijoitettava kattilalaitos. Vaatimus koskee niin höyry- kuin kuumavesikattiloitakin. Vaatimuksen mukaan kattilalaitoksessa on laadittava, joko omana työnä tai ulkopuolisen asiantuntijan avulla, erityinen vaaran arviointi -selvitys kattilalaitoksen käyttöön liittyvistä vaaroista. Tämän oppaan tavoitteena on vastata seuraaviin vaaran arviointiin liittyviin kysymyksiin: 1. Mitä vaaran arviointi -selvityksen tulisi sisältää? 2. Miten vaaran arviointi voidaan käytännössä toteuttaa? Mitä vaaran arviointi -prosessiin sisältyy? Minkälaisia menetelmiä ja menettelytapoja on olemassa? Vastaamalla edellä oleviin kysymyksiin opas pyrkii auttamaan kattilalaitosten käytöstä vastaavia henkilöitä (käytönvalvojia) vaaran arviointi -prosessin käynnistämisessä ja läpiviemisessä sekä vaaran arviointi -selvityksen laatimisessa. Opas on tarkoitettu ennen kaikkea käytössä oleville pienehköille kattilalaitoksille. Sitä voidaan kuitenkin soveltaa myös suunnittelu- tai käyttöönottovaiheessa olevan laitoksen vaaran arvioinnin laadinnassa.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationHelsinki
  Number of pages33
  Publication statusPublished - 2000
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesTUKES-julkaisu
  Number4/2000
  ISSN1455-0822

  Cite this

  @book{755e49a81d784bb495e3ca26f3696481,
  title = "Opas kattilalaitoksen vaaran arvioinnin laatimiseksi: tutkimushankkeen loppuraportti",
  abstract = "Vuoden 1999 marraskuussa voimaan tulleeseen kauppa- ja teollisuusministeri{\"o}n p{\"a}{\"a}t{\"o}kseen (KTMp painelaiteturvallisuudesta, 953/1999) sis{\"a}ltyy vaatimus kattilalaitoksen vaaran arvioinnin laatimisesta, kun kattilan teho on tietty{\"a} rajaa suurempi tai jos kyseess{\"a} on maan alle sijoitettava kattilalaitos. Vaatimus koskee niin h{\"o}yry- kuin kuumavesikattiloitakin. Vaatimuksen mukaan kattilalaitoksessa on laadittava, joko omana ty{\"o}n{\"a} tai ulkopuolisen asiantuntijan avulla, erityinen vaaran arviointi -selvitys kattilalaitoksen k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n liittyvist{\"a} vaaroista. T{\"a}m{\"a}n oppaan tavoitteena on vastata seuraaviin vaaran arviointiin liittyviin kysymyksiin: 1. Mit{\"a} vaaran arviointi -selvityksen tulisi sis{\"a}lt{\"a}{\"a}? 2. Miten vaaran arviointi voidaan k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}ss{\"a} toteuttaa? Mit{\"a} vaaran arviointi -prosessiin sis{\"a}ltyy? Mink{\"a}laisia menetelmi{\"a} ja menettelytapoja on olemassa? Vastaamalla edell{\"a} oleviin kysymyksiin opas pyrkii auttamaan kattilalaitosten k{\"a}yt{\"o}st{\"a} vastaavia henkil{\"o}it{\"a} (k{\"a}yt{\"o}nvalvojia) vaaran arviointi -prosessin k{\"a}ynnist{\"a}misess{\"a} ja l{\"a}piviemisess{\"a} sek{\"a} vaaran arviointi -selvityksen laatimisessa. Opas on tarkoitettu ennen kaikkea k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} oleville pienehk{\"o}ille kattilalaitoksille. Sit{\"a} voidaan kuitenkin soveltaa my{\"o}s suunnittelu- tai k{\"a}ytt{\"o}{\"o}nottovaiheessa olevan laitoksen vaaran arvioinnin laadinnassa.",
  author = "Janne Sarsama and Minna Nissil{\"a} and Pasi Lehtinen",
  note = "Project: S8SU00980",
  year = "2000",
  language = "Finnish",
  isbn = "952-5095-35-5",
  series = "TUKES-julkaisu",
  number = "4/2000",

  }

  Opas kattilalaitoksen vaaran arvioinnin laatimiseksi : tutkimushankkeen loppuraportti. / Sarsama, Janne; Nissilä, Minna; Lehtinen, Pasi.

  Helsinki, 2000. 33 p. (TUKES-julkaisu; No. 4/2000).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Opas kattilalaitoksen vaaran arvioinnin laatimiseksi

  T2 - tutkimushankkeen loppuraportti

  AU - Sarsama, Janne

  AU - Nissilä, Minna

  AU - Lehtinen, Pasi

  N1 - Project: S8SU00980

  PY - 2000

  Y1 - 2000

  N2 - Vuoden 1999 marraskuussa voimaan tulleeseen kauppa- ja teollisuusministeriön päätökseen (KTMp painelaiteturvallisuudesta, 953/1999) sisältyy vaatimus kattilalaitoksen vaaran arvioinnin laatimisesta, kun kattilan teho on tiettyä rajaa suurempi tai jos kyseessä on maan alle sijoitettava kattilalaitos. Vaatimus koskee niin höyry- kuin kuumavesikattiloitakin. Vaatimuksen mukaan kattilalaitoksessa on laadittava, joko omana työnä tai ulkopuolisen asiantuntijan avulla, erityinen vaaran arviointi -selvitys kattilalaitoksen käyttöön liittyvistä vaaroista. Tämän oppaan tavoitteena on vastata seuraaviin vaaran arviointiin liittyviin kysymyksiin: 1. Mitä vaaran arviointi -selvityksen tulisi sisältää? 2. Miten vaaran arviointi voidaan käytännössä toteuttaa? Mitä vaaran arviointi -prosessiin sisältyy? Minkälaisia menetelmiä ja menettelytapoja on olemassa? Vastaamalla edellä oleviin kysymyksiin opas pyrkii auttamaan kattilalaitosten käytöstä vastaavia henkilöitä (käytönvalvojia) vaaran arviointi -prosessin käynnistämisessä ja läpiviemisessä sekä vaaran arviointi -selvityksen laatimisessa. Opas on tarkoitettu ennen kaikkea käytössä oleville pienehköille kattilalaitoksille. Sitä voidaan kuitenkin soveltaa myös suunnittelu- tai käyttöönottovaiheessa olevan laitoksen vaaran arvioinnin laadinnassa.

  AB - Vuoden 1999 marraskuussa voimaan tulleeseen kauppa- ja teollisuusministeriön päätökseen (KTMp painelaiteturvallisuudesta, 953/1999) sisältyy vaatimus kattilalaitoksen vaaran arvioinnin laatimisesta, kun kattilan teho on tiettyä rajaa suurempi tai jos kyseessä on maan alle sijoitettava kattilalaitos. Vaatimus koskee niin höyry- kuin kuumavesikattiloitakin. Vaatimuksen mukaan kattilalaitoksessa on laadittava, joko omana työnä tai ulkopuolisen asiantuntijan avulla, erityinen vaaran arviointi -selvitys kattilalaitoksen käyttöön liittyvistä vaaroista. Tämän oppaan tavoitteena on vastata seuraaviin vaaran arviointiin liittyviin kysymyksiin: 1. Mitä vaaran arviointi -selvityksen tulisi sisältää? 2. Miten vaaran arviointi voidaan käytännössä toteuttaa? Mitä vaaran arviointi -prosessiin sisältyy? Minkälaisia menetelmiä ja menettelytapoja on olemassa? Vastaamalla edellä oleviin kysymyksiin opas pyrkii auttamaan kattilalaitosten käytöstä vastaavia henkilöitä (käytönvalvojia) vaaran arviointi -prosessin käynnistämisessä ja läpiviemisessä sekä vaaran arviointi -selvityksen laatimisessa. Opas on tarkoitettu ennen kaikkea käytössä oleville pienehköille kattilalaitoksille. Sitä voidaan kuitenkin soveltaa myös suunnittelu- tai käyttöönottovaiheessa olevan laitoksen vaaran arvioinnin laadinnassa.

  M3 - Report

  SN - 952-5095-35-5

  T3 - TUKES-julkaisu

  BT - Opas kattilalaitoksen vaaran arvioinnin laatimiseksi

  CY - Helsinki

  ER -