Operointikäytännöt ja käyttöliittymät digitaalisissa valvomoissa

Jari Laarni, Leena Norros

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Suomen ydinvoimalaitosten automaatiojärjestelmien muutokset aiheuttavat myös muutoksia valvomoissa, joissa siirrytään analogisista valvomotauluista ja –pulpeteista digitaalisiin työasemiin. Nämä muutokset vaikuttavat operaattoreiden yhteistyöhön sekä prosessin tilan havaitsemiseen ja tulkintaan. SAFIRtutkimusohjelmaan kuuluvassa Operointikäytännöt ja käyttöliittymät digitaalisissa valvomoissa (O’PRACTICE) –hankeessa tutkitaan, miten uusien teknisten välineiden kuten suurkuvanäyttöjen ja tietokonepohjaisten ohjeiden avulla voidaan parantaa prosessin valvontaa ja ohjausta.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)23 - 25
  Number of pages3
  JournalATS Ydintekniikka
  Volume37
  Issue number1
  Publication statusPublished - 2008
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  @article{53ad1492ab8b442c81d89ab4f5d9cfb1,
  title = "Operointik{\"a}yt{\"a}nn{\"o}t ja k{\"a}ytt{\"o}liittym{\"a}t digitaalisissa valvomoissa",
  abstract = "Suomen ydinvoimalaitosten automaatioj{\"a}rjestelmien muutokset aiheuttavat my{\"o}s muutoksia valvomoissa, joissa siirryt{\"a}{\"a}n analogisista valvomotauluista ja –pulpeteista digitaalisiin ty{\"o}asemiin. N{\"a}m{\"a} muutokset vaikuttavat operaattoreiden yhteisty{\"o}h{\"o}n sek{\"a} prosessin tilan havaitsemiseen ja tulkintaan. SAFIRtutkimusohjelmaan kuuluvassa Operointik{\"a}yt{\"a}nn{\"o}t ja k{\"a}ytt{\"o}liittym{\"a}t digitaalisissa valvomoissa (O’PRACTICE) –hankeessa tutkitaan, miten uusien teknisten v{\"a}lineiden kuten suurkuvan{\"a}ytt{\"o}jen ja tietokonepohjaisten ohjeiden avulla voidaan parantaa prosessin valvontaa ja ohjausta.",
  author = "Jari Laarni and Leena Norros",
  note = "Project code: 23750",
  year = "2008",
  language = "Finnish",
  volume = "37",
  pages = "23 -- 25",
  journal = "ATS Ydintekniikka",
  issn = "0356-0473",
  publisher = "Finnish Nuclear Society",
  number = "1",

  }

  Operointikäytännöt ja käyttöliittymät digitaalisissa valvomoissa. / Laarni, Jari; Norros, Leena.

  In: ATS Ydintekniikka, Vol. 37, No. 1, 2008, p. 23 - 25.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Operointikäytännöt ja käyttöliittymät digitaalisissa valvomoissa

  AU - Laarni, Jari

  AU - Norros, Leena

  N1 - Project code: 23750

  PY - 2008

  Y1 - 2008

  N2 - Suomen ydinvoimalaitosten automaatiojärjestelmien muutokset aiheuttavat myös muutoksia valvomoissa, joissa siirrytään analogisista valvomotauluista ja –pulpeteista digitaalisiin työasemiin. Nämä muutokset vaikuttavat operaattoreiden yhteistyöhön sekä prosessin tilan havaitsemiseen ja tulkintaan. SAFIRtutkimusohjelmaan kuuluvassa Operointikäytännöt ja käyttöliittymät digitaalisissa valvomoissa (O’PRACTICE) –hankeessa tutkitaan, miten uusien teknisten välineiden kuten suurkuvanäyttöjen ja tietokonepohjaisten ohjeiden avulla voidaan parantaa prosessin valvontaa ja ohjausta.

  AB - Suomen ydinvoimalaitosten automaatiojärjestelmien muutokset aiheuttavat myös muutoksia valvomoissa, joissa siirrytään analogisista valvomotauluista ja –pulpeteista digitaalisiin työasemiin. Nämä muutokset vaikuttavat operaattoreiden yhteistyöhön sekä prosessin tilan havaitsemiseen ja tulkintaan. SAFIRtutkimusohjelmaan kuuluvassa Operointikäytännöt ja käyttöliittymät digitaalisissa valvomoissa (O’PRACTICE) –hankeessa tutkitaan, miten uusien teknisten välineiden kuten suurkuvanäyttöjen ja tietokonepohjaisten ohjeiden avulla voidaan parantaa prosessin valvontaa ja ohjausta.

  M3 - Article

  VL - 37

  SP - 23

  EP - 25

  JO - ATS Ydintekniikka

  JF - ATS Ydintekniikka

  SN - 0356-0473

  IS - 1

  ER -