Operointikäytännöt ja käyttöliittymät digitaalisissa valvomoissa

Jari Laarni, Leena Norros

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Suomen ydinvoimalaitosten automaatiojärjestelmien muutokset aiheuttavat myös muutoksia valvomoissa, joissa siirrytään analogisista valvomotauluista ja –pulpeteista digitaalisiin työasemiin. Nämä muutokset vaikuttavat operaattoreiden yhteistyöhön sekä prosessin tilan havaitsemiseen ja tulkintaan. SAFIRtutkimusohjelmaan kuuluvassa Operointikäytännöt ja käyttöliittymät digitaalisissa valvomoissa (O’PRACTICE) –hankeessa tutkitaan, miten uusien teknisten välineiden kuten suurkuvanäyttöjen ja tietokonepohjaisten ohjeiden avulla voidaan parantaa prosessin valvontaa ja ohjausta.
Original languageFinnish
Pages (from-to)23 - 25
Number of pages3
JournalATS Ydintekniikka
Volume37
Issue number1
Publication statusPublished - 2008
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{53ad1492ab8b442c81d89ab4f5d9cfb1,
title = "Operointik{\"a}yt{\"a}nn{\"o}t ja k{\"a}ytt{\"o}liittym{\"a}t digitaalisissa valvomoissa",
abstract = "Suomen ydinvoimalaitosten automaatioj{\"a}rjestelmien muutokset aiheuttavat my{\"o}s muutoksia valvomoissa, joissa siirryt{\"a}{\"a}n analogisista valvomotauluista ja –pulpeteista digitaalisiin ty{\"o}asemiin. N{\"a}m{\"a} muutokset vaikuttavat operaattoreiden yhteisty{\"o}h{\"o}n sek{\"a} prosessin tilan havaitsemiseen ja tulkintaan. SAFIRtutkimusohjelmaan kuuluvassa Operointik{\"a}yt{\"a}nn{\"o}t ja k{\"a}ytt{\"o}liittym{\"a}t digitaalisissa valvomoissa (O’PRACTICE) –hankeessa tutkitaan, miten uusien teknisten v{\"a}lineiden kuten suurkuvan{\"a}ytt{\"o}jen ja tietokonepohjaisten ohjeiden avulla voidaan parantaa prosessin valvontaa ja ohjausta.",
author = "Jari Laarni and Leena Norros",
note = "Project code: 23750",
year = "2008",
language = "Finnish",
volume = "37",
pages = "23 -- 25",
journal = "ATS Ydintekniikka",
issn = "0356-0473",
number = "1",

}

Operointikäytännöt ja käyttöliittymät digitaalisissa valvomoissa. / Laarni, Jari; Norros, Leena.

In: ATS Ydintekniikka, Vol. 37, No. 1, 2008, p. 23 - 25.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Operointikäytännöt ja käyttöliittymät digitaalisissa valvomoissa

AU - Laarni, Jari

AU - Norros, Leena

N1 - Project code: 23750

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Suomen ydinvoimalaitosten automaatiojärjestelmien muutokset aiheuttavat myös muutoksia valvomoissa, joissa siirrytään analogisista valvomotauluista ja –pulpeteista digitaalisiin työasemiin. Nämä muutokset vaikuttavat operaattoreiden yhteistyöhön sekä prosessin tilan havaitsemiseen ja tulkintaan. SAFIRtutkimusohjelmaan kuuluvassa Operointikäytännöt ja käyttöliittymät digitaalisissa valvomoissa (O’PRACTICE) –hankeessa tutkitaan, miten uusien teknisten välineiden kuten suurkuvanäyttöjen ja tietokonepohjaisten ohjeiden avulla voidaan parantaa prosessin valvontaa ja ohjausta.

AB - Suomen ydinvoimalaitosten automaatiojärjestelmien muutokset aiheuttavat myös muutoksia valvomoissa, joissa siirrytään analogisista valvomotauluista ja –pulpeteista digitaalisiin työasemiin. Nämä muutokset vaikuttavat operaattoreiden yhteistyöhön sekä prosessin tilan havaitsemiseen ja tulkintaan. SAFIRtutkimusohjelmaan kuuluvassa Operointikäytännöt ja käyttöliittymät digitaalisissa valvomoissa (O’PRACTICE) –hankeessa tutkitaan, miten uusien teknisten välineiden kuten suurkuvanäyttöjen ja tietokonepohjaisten ohjeiden avulla voidaan parantaa prosessin valvontaa ja ohjausta.

M3 - Article

VL - 37

SP - 23

EP - 25

JO - ATS Ydintekniikka

JF - ATS Ydintekniikka

SN - 0356-0473

IS - 1

ER -