Lohkoketjuteknologian mahdollisuudet ja hyödyt sosiaali- ja terveydenhuollossa

Translated title of the contribution: Opportunities and benefits of blockchain technology in social and health care

Jarno Salonen (Corresponding author), Kimmo Halunen, Heidi Korhonen, Jaakko Lähteenmäki, Pasi Pussinen, Visa Vallivaara, Teemu Väisänen, Peter Ylén

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat huomattava julkinen kuluerä: maakuntien sote-tehtävien kustannuksiksi on arvioitu 18,7 mrd. euroa. Sosiaali- ja terveydenhuollon tehostamiseksi toteutetaan uudistusta, jonka keskeisenä ajatuksena on perusterveydenhuollon vahvistaminen ja painopisteen siirto sairauksien hoidosta terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon. Uudistuksessa tähdätään 3 mrd. euron säästöihin.
VTT:n toteuttamassa hankkeessa ”Lohkoketjuteknologian hyödyntämisen mahdollisuudet ja hyödyt” selvitettiin erilaisia lohkoketju- ja älysopimusratkaisuja sekä arvioitiin, miten näitä teknologioita voitaisiin hyödyntää sosiaali- ja terveydenhuollossa. Hankkeessa on pyritty hahmottamaan erityisesti lohkoketjujen mahdollista roolia terveydenhuoltoa tukevassa ICT-infrastruktuurissa ottaen huomioon sote-uudistuksen säästötavoitteet.
Hankkeen tuloksena syntyi tietoa lohkoketjun hyödyntämismahdollisuuksista annetussa kontekstissa sekä ehdotuksia toimintamalleista ja -tavoista, millä lohkoketjuteknologia voidaan ottaa käyttöön terveydenhuollossa ja muissa hyvinvointia tukevissa palveluissa.
Translated title of the contributionOpportunities and benefits of blockchain technology in social and health care
Original languageFinnish
PublisherPrime Minister's Office Finland
Commissioning bodyPrime Minister's Office Finland
Number of pages67
ISBN (Electronic)978-952-287-490-0
Publication statusPublished - 8 Jan 2018
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja
Number80
Volume2017

Keywords

  • cryptography
  • databases
  • e-services
  • electronic services

Fingerprint Dive into the research topics of 'Opportunities and benefits of blockchain technology in social and health care'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this