Häiriönseurannan organisointi- ja analysointimenetelmät

Translated title of the contribution: Organizing and analyzing methods for disturbance control

Raimo Hyötyläinen, Iris Karvonen

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Tutkimushankkeessa on luotu tuotantoautomaatiojärjestelmän häiriönseurantaa ja kehitystoimintaa tukeva menetelmä- ja välinepaketti, johon liittyy myös menetelmien käyttöä edistävät toimintamallit. Menetelmäpaketin avulla tuotantoautomaatio-järjestelmiä käyttävät yritykset kykenevät käynnistämään häiriönseurannan ja sille perustuvan kehitystoiminnan. Osa menetelmäpaketista ja sen välineistä on saatettu tietojärjestelmällä ylläpidettäväksi. Tutkimushankkeessa on rakennettu tietotekninen protojärjestelmä, johon on syötetty aineistoa aikaisemmista tapaustutkimuksista. Kolmen aikaisemman tapaustutkimuksen avulla on analysoitu joustavien valmistusjärjestelmien käyttöönotossa ja käytössä esiintyviä häiriöitä, käyttäjien häiriönhallintaa sekä valmistusjärjestelmän toimintaan kohdistuvaa kehitystyötä. Tutkimushankkeen tulokset sekä kehitetty menetelmä- ja välinepaketti tarjoavat mahdollisuuden jatkossa arvioida häiriönseurannan ja kehitystoiminnan onnistumista yrityksissä sekä kehittää välinepaketin pohjalta uusia yrityskohtaisia sovelluksia sekä ohjelmistotuotteita.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages99
  ISBN (Electronic)951-38-5679-8
  ISBN (Print)951-38-5678-X
  Publication statusPublished - 2000
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
  Number2035
  ISSN1235-0605

  Fingerprint

  methodology

  Keywords

  • production automation systems
  • disturbance control systems
  • development activity
  • flexible manufacturing systems

  Cite this

  Hyötyläinen, R., & Karvonen, I. (2000). Häiriönseurannan organisointi- ja analysointimenetelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 2035
  Hyötyläinen, Raimo ; Karvonen, Iris. / Häiriönseurannan organisointi- ja analysointimenetelmät. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 99 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2035).
  @book{4eb8c88543134cdc9c22b98ef6bb729f,
  title = "H{\"a}iri{\"o}nseurannan organisointi- ja analysointimenetelm{\"a}t",
  abstract = "Tutkimushankkeessa on luotu tuotantoautomaatioj{\"a}rjestelm{\"a}n h{\"a}iri{\"o}nseurantaa ja kehitystoimintaa tukeva menetelm{\"a}- ja v{\"a}linepaketti, johon liittyy my{\"o}s menetelmien k{\"a}ytt{\"o}{\"a} edist{\"a}v{\"a}t toimintamallit. Menetelm{\"a}paketin avulla tuotantoautomaatio-j{\"a}rjestelmi{\"a} k{\"a}ytt{\"a}v{\"a}t yritykset kykenev{\"a}t k{\"a}ynnist{\"a}m{\"a}{\"a}n h{\"a}iri{\"o}nseurannan ja sille perustuvan kehitystoiminnan. Osa menetelm{\"a}paketista ja sen v{\"a}lineist{\"a} on saatettu tietoj{\"a}rjestelm{\"a}ll{\"a} yll{\"a}pidett{\"a}v{\"a}ksi. Tutkimushankkeessa on rakennettu tietotekninen protoj{\"a}rjestelm{\"a}, johon on sy{\"o}tetty aineistoa aikaisemmista tapaustutkimuksista. Kolmen aikaisemman tapaustutkimuksen avulla on analysoitu joustavien valmistusj{\"a}rjestelmien k{\"a}ytt{\"o}{\"o}notossa ja k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} esiintyvi{\"a} h{\"a}iri{\"o}it{\"a}, k{\"a}ytt{\"a}jien h{\"a}iri{\"o}nhallintaa sek{\"a} valmistusj{\"a}rjestelm{\"a}n toimintaan kohdistuvaa kehitysty{\"o}t{\"a}. Tutkimushankkeen tulokset sek{\"a} kehitetty menetelm{\"a}- ja v{\"a}linepaketti tarjoavat mahdollisuuden jatkossa arvioida h{\"a}iri{\"o}nseurannan ja kehitystoiminnan onnistumista yrityksiss{\"a} sek{\"a} kehitt{\"a}{\"a} v{\"a}linepaketin pohjalta uusia yrityskohtaisia sovelluksia sek{\"a} ohjelmistotuotteita.",
  keywords = "production automation systems, disturbance control systems, development activity, flexible manufacturing systems",
  author = "Raimo Hy{\"o}tyl{\"a}inen and Iris Karvonen",
  note = "Project code: AUTY9521",
  year = "2000",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-5678-X",
  series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "2035",
  address = "Finland",

  }

  Hyötyläinen, R & Karvonen, I 2000, Häiriönseurannan organisointi- ja analysointimenetelmät. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 2035, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Häiriönseurannan organisointi- ja analysointimenetelmät. / Hyötyläinen, Raimo; Karvonen, Iris.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 99 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2035).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Häiriönseurannan organisointi- ja analysointimenetelmät

  AU - Hyötyläinen, Raimo

  AU - Karvonen, Iris

  N1 - Project code: AUTY9521

  PY - 2000

  Y1 - 2000

  N2 - Tutkimushankkeessa on luotu tuotantoautomaatiojärjestelmän häiriönseurantaa ja kehitystoimintaa tukeva menetelmä- ja välinepaketti, johon liittyy myös menetelmien käyttöä edistävät toimintamallit. Menetelmäpaketin avulla tuotantoautomaatio-järjestelmiä käyttävät yritykset kykenevät käynnistämään häiriönseurannan ja sille perustuvan kehitystoiminnan. Osa menetelmäpaketista ja sen välineistä on saatettu tietojärjestelmällä ylläpidettäväksi. Tutkimushankkeessa on rakennettu tietotekninen protojärjestelmä, johon on syötetty aineistoa aikaisemmista tapaustutkimuksista. Kolmen aikaisemman tapaustutkimuksen avulla on analysoitu joustavien valmistusjärjestelmien käyttöönotossa ja käytössä esiintyviä häiriöitä, käyttäjien häiriönhallintaa sekä valmistusjärjestelmän toimintaan kohdistuvaa kehitystyötä. Tutkimushankkeen tulokset sekä kehitetty menetelmä- ja välinepaketti tarjoavat mahdollisuuden jatkossa arvioida häiriönseurannan ja kehitystoiminnan onnistumista yrityksissä sekä kehittää välinepaketin pohjalta uusia yrityskohtaisia sovelluksia sekä ohjelmistotuotteita.

  AB - Tutkimushankkeessa on luotu tuotantoautomaatiojärjestelmän häiriönseurantaa ja kehitystoimintaa tukeva menetelmä- ja välinepaketti, johon liittyy myös menetelmien käyttöä edistävät toimintamallit. Menetelmäpaketin avulla tuotantoautomaatio-järjestelmiä käyttävät yritykset kykenevät käynnistämään häiriönseurannan ja sille perustuvan kehitystoiminnan. Osa menetelmäpaketista ja sen välineistä on saatettu tietojärjestelmällä ylläpidettäväksi. Tutkimushankkeessa on rakennettu tietotekninen protojärjestelmä, johon on syötetty aineistoa aikaisemmista tapaustutkimuksista. Kolmen aikaisemman tapaustutkimuksen avulla on analysoitu joustavien valmistusjärjestelmien käyttöönotossa ja käytössä esiintyviä häiriöitä, käyttäjien häiriönhallintaa sekä valmistusjärjestelmän toimintaan kohdistuvaa kehitystyötä. Tutkimushankkeen tulokset sekä kehitetty menetelmä- ja välinepaketti tarjoavat mahdollisuuden jatkossa arvioida häiriönseurannan ja kehitystoiminnan onnistumista yrityksissä sekä kehittää välinepaketin pohjalta uusia yrityskohtaisia sovelluksia sekä ohjelmistotuotteita.

  KW - production automation systems

  KW - disturbance control systems

  KW - development activity

  KW - flexible manufacturing systems

  M3 - Report

  SN - 951-38-5678-X

  T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

  BT - Häiriönseurannan organisointi- ja analysointimenetelmät

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Hyötyläinen R, Karvonen I. Häiriönseurannan organisointi- ja analysointimenetelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 99 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2035).