Häiriönseurannan organisointi- ja analysointimenetelmät

Translated title of the contribution: Organizing and analyzing methods for disturbance control

Raimo Hyötyläinen, Iris Karvonen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimushankkeessa on luotu tuotantoautomaatiojärjestelmän häiriönseurantaa ja kehitystoimintaa tukeva menetelmä- ja välinepaketti, johon liittyy myös menetelmien käyttöä edistävät toimintamallit. Menetelmäpaketin avulla tuotantoautomaatio-järjestelmiä käyttävät yritykset kykenevät käynnistämään häiriönseurannan ja sille perustuvan kehitystoiminnan. Osa menetelmäpaketista ja sen välineistä on saatettu tietojärjestelmällä ylläpidettäväksi. Tutkimushankkeessa on rakennettu tietotekninen protojärjestelmä, johon on syötetty aineistoa aikaisemmista tapaustutkimuksista. Kolmen aikaisemman tapaustutkimuksen avulla on analysoitu joustavien valmistusjärjestelmien käyttöönotossa ja käytössä esiintyviä häiriöitä, käyttäjien häiriönhallintaa sekä valmistusjärjestelmän toimintaan kohdistuvaa kehitystyötä. Tutkimushankkeen tulokset sekä kehitetty menetelmä- ja välinepaketti tarjoavat mahdollisuuden jatkossa arvioida häiriönseurannan ja kehitystoiminnan onnistumista yrityksissä sekä kehittää välinepaketin pohjalta uusia yrityskohtaisia sovelluksia sekä ohjelmistotuotteita.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages99
ISBN (Electronic)951-38-5679-8
ISBN (Print)951-38-5678-X
Publication statusPublished - 2000
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number2035
ISSN1235-0605

Fingerprint

methodology

Keywords

  • production automation systems
  • disturbance control systems
  • development activity
  • flexible manufacturing systems

Cite this

Hyötyläinen, R., & Karvonen, I. (2000). Häiriönseurannan organisointi- ja analysointimenetelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 2035
Hyötyläinen, Raimo ; Karvonen, Iris. / Häiriönseurannan organisointi- ja analysointimenetelmät. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 99 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2035).
@book{4eb8c88543134cdc9c22b98ef6bb729f,
title = "H{\"a}iri{\"o}nseurannan organisointi- ja analysointimenetelm{\"a}t",
abstract = "Tutkimushankkeessa on luotu tuotantoautomaatioj{\"a}rjestelm{\"a}n h{\"a}iri{\"o}nseurantaa ja kehitystoimintaa tukeva menetelm{\"a}- ja v{\"a}linepaketti, johon liittyy my{\"o}s menetelmien k{\"a}ytt{\"o}{\"a} edist{\"a}v{\"a}t toimintamallit. Menetelm{\"a}paketin avulla tuotantoautomaatio-j{\"a}rjestelmi{\"a} k{\"a}ytt{\"a}v{\"a}t yritykset kykenev{\"a}t k{\"a}ynnist{\"a}m{\"a}{\"a}n h{\"a}iri{\"o}nseurannan ja sille perustuvan kehitystoiminnan. Osa menetelm{\"a}paketista ja sen v{\"a}lineist{\"a} on saatettu tietoj{\"a}rjestelm{\"a}ll{\"a} yll{\"a}pidett{\"a}v{\"a}ksi. Tutkimushankkeessa on rakennettu tietotekninen protoj{\"a}rjestelm{\"a}, johon on sy{\"o}tetty aineistoa aikaisemmista tapaustutkimuksista. Kolmen aikaisemman tapaustutkimuksen avulla on analysoitu joustavien valmistusj{\"a}rjestelmien k{\"a}ytt{\"o}{\"o}notossa ja k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} esiintyvi{\"a} h{\"a}iri{\"o}it{\"a}, k{\"a}ytt{\"a}jien h{\"a}iri{\"o}nhallintaa sek{\"a} valmistusj{\"a}rjestelm{\"a}n toimintaan kohdistuvaa kehitysty{\"o}t{\"a}. Tutkimushankkeen tulokset sek{\"a} kehitetty menetelm{\"a}- ja v{\"a}linepaketti tarjoavat mahdollisuuden jatkossa arvioida h{\"a}iri{\"o}nseurannan ja kehitystoiminnan onnistumista yrityksiss{\"a} sek{\"a} kehitt{\"a}{\"a} v{\"a}linepaketin pohjalta uusia yrityskohtaisia sovelluksia sek{\"a} ohjelmistotuotteita.",
keywords = "production automation systems, disturbance control systems, development activity, flexible manufacturing systems",
author = "Raimo Hy{\"o}tyl{\"a}inen and Iris Karvonen",
note = "Project code: AUTY9521",
year = "2000",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5678-X",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "2035",
address = "Finland",

}

Hyötyläinen, R & Karvonen, I 2000, Häiriönseurannan organisointi- ja analysointimenetelmät. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 2035, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Häiriönseurannan organisointi- ja analysointimenetelmät. / Hyötyläinen, Raimo; Karvonen, Iris.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 99 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2035).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Häiriönseurannan organisointi- ja analysointimenetelmät

AU - Hyötyläinen, Raimo

AU - Karvonen, Iris

N1 - Project code: AUTY9521

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - Tutkimushankkeessa on luotu tuotantoautomaatiojärjestelmän häiriönseurantaa ja kehitystoimintaa tukeva menetelmä- ja välinepaketti, johon liittyy myös menetelmien käyttöä edistävät toimintamallit. Menetelmäpaketin avulla tuotantoautomaatio-järjestelmiä käyttävät yritykset kykenevät käynnistämään häiriönseurannan ja sille perustuvan kehitystoiminnan. Osa menetelmäpaketista ja sen välineistä on saatettu tietojärjestelmällä ylläpidettäväksi. Tutkimushankkeessa on rakennettu tietotekninen protojärjestelmä, johon on syötetty aineistoa aikaisemmista tapaustutkimuksista. Kolmen aikaisemman tapaustutkimuksen avulla on analysoitu joustavien valmistusjärjestelmien käyttöönotossa ja käytössä esiintyviä häiriöitä, käyttäjien häiriönhallintaa sekä valmistusjärjestelmän toimintaan kohdistuvaa kehitystyötä. Tutkimushankkeen tulokset sekä kehitetty menetelmä- ja välinepaketti tarjoavat mahdollisuuden jatkossa arvioida häiriönseurannan ja kehitystoiminnan onnistumista yrityksissä sekä kehittää välinepaketin pohjalta uusia yrityskohtaisia sovelluksia sekä ohjelmistotuotteita.

AB - Tutkimushankkeessa on luotu tuotantoautomaatiojärjestelmän häiriönseurantaa ja kehitystoimintaa tukeva menetelmä- ja välinepaketti, johon liittyy myös menetelmien käyttöä edistävät toimintamallit. Menetelmäpaketin avulla tuotantoautomaatio-järjestelmiä käyttävät yritykset kykenevät käynnistämään häiriönseurannan ja sille perustuvan kehitystoiminnan. Osa menetelmäpaketista ja sen välineistä on saatettu tietojärjestelmällä ylläpidettäväksi. Tutkimushankkeessa on rakennettu tietotekninen protojärjestelmä, johon on syötetty aineistoa aikaisemmista tapaustutkimuksista. Kolmen aikaisemman tapaustutkimuksen avulla on analysoitu joustavien valmistusjärjestelmien käyttöönotossa ja käytössä esiintyviä häiriöitä, käyttäjien häiriönhallintaa sekä valmistusjärjestelmän toimintaan kohdistuvaa kehitystyötä. Tutkimushankkeen tulokset sekä kehitetty menetelmä- ja välinepaketti tarjoavat mahdollisuuden jatkossa arvioida häiriönseurannan ja kehitystoiminnan onnistumista yrityksissä sekä kehittää välinepaketin pohjalta uusia yrityskohtaisia sovelluksia sekä ohjelmistotuotteita.

KW - production automation systems

KW - disturbance control systems

KW - development activity

KW - flexible manufacturing systems

M3 - Report

SN - 951-38-5678-X

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Häiriönseurannan organisointi- ja analysointimenetelmät

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Hyötyläinen R, Karvonen I. Häiriönseurannan organisointi- ja analysointimenetelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 99 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2035).