Oulun yliopiston laadunvarmistusjärjestelmän auditointi

Paavo Okko, Liisa Ansala, Helena Immonen, Anneli Pirttilä, Teuvo Uusitalo, Marja-Liisa Saarilammi

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Korkeakoulujen arviointineuvoston toteuttaman Oulun yliopiston laadunvarmistusjärjestelmän auditoinnin tavoitteena oli selvittää mitä laadullisia tavoitteita yliopisto on toiminnalleen asettanut, arvioida millaisilla prosesseilla ja menettelytavoilla yliopisto ylläpitää ja kehittää koulutuksen ja muun toiminnan laatua, ja arvioida toimiiko laadunvarmistus yliopistossa tarkoitetulla tavalla, tuottaako laadunvarmistusjärjestelmä toiminnan kehittämisen kannalta tarkoituksenmukaista tietoa ja johtaako se vaikuttaviin, laatua parantaviin kehittämistoimenpiteisiin. Auditointi perustui Oulun yliopiston ennalta toimittamaan auditointiaineistoon sekä 25.-27.11.2009 toteutettuun auditointivierailuun. Korkeakoulujen arviointineuvosto päätti kokouksessaan 24.3.2010 auditointiryhmän esitykseen ja auditointiraporttiin perustuen, että Oulun yliopisto täyttää laadunvarmistusjärjestelmän kokonaisuudelle ja perustehtävien laadunvarmistukselle asetetut kriteerit. Auditointi on voimassa kuusi vuotta.
Original languageFinnish
Place of PublicationTampere
PublisherKorkeakoulujen arviointineuvosto
Number of pages74
ISBN (Electronic)978-952-206-141-6
ISBN (Print)978-952-206-140-9
Publication statusPublished - 2010
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesKorkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja
Number6:2010
ISSN1457-3121

Keywords

  • evaluation
  • auditing
  • quality assurance
  • quality
  • higher education institutions

Cite this

Okko, P., Ansala, L., Immonen, H., Pirttilä, A., Uusitalo, T., & Saarilammi, M-L. (2010). Oulun yliopiston laadunvarmistusjärjestelmän auditointi. Tampere: Korkeakoulujen arviointineuvosto. Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja, No. 6:2010
Okko, Paavo ; Ansala, Liisa ; Immonen, Helena ; Pirttilä, Anneli ; Uusitalo, Teuvo ; Saarilammi, Marja-Liisa. / Oulun yliopiston laadunvarmistusjärjestelmän auditointi. Tampere : Korkeakoulujen arviointineuvosto, 2010. 74 p. (Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja; No. 6:2010).
@book{1e4ffd2039a44b5d80321ee77b35d947,
title = "Oulun yliopiston laadunvarmistusj{\"a}rjestelm{\"a}n auditointi",
abstract = "Korkeakoulujen arviointineuvoston toteuttaman Oulun yliopiston laadunvarmistusj{\"a}rjestelm{\"a}n auditoinnin tavoitteena oli selvitt{\"a}{\"a} mit{\"a} laadullisia tavoitteita yliopisto on toiminnalleen asettanut, arvioida millaisilla prosesseilla ja menettelytavoilla yliopisto yll{\"a}pit{\"a}{\"a} ja kehitt{\"a}{\"a} koulutuksen ja muun toiminnan laatua, ja arvioida toimiiko laadunvarmistus yliopistossa tarkoitetulla tavalla, tuottaako laadunvarmistusj{\"a}rjestelm{\"a} toiminnan kehitt{\"a}misen kannalta tarkoituksenmukaista tietoa ja johtaako se vaikuttaviin, laatua parantaviin kehitt{\"a}mistoimenpiteisiin. Auditointi perustui Oulun yliopiston ennalta toimittamaan auditointiaineistoon sek{\"a} 25.-27.11.2009 toteutettuun auditointivierailuun. Korkeakoulujen arviointineuvosto p{\"a}{\"a}tti kokouksessaan 24.3.2010 auditointiryhm{\"a}n esitykseen ja auditointiraporttiin perustuen, ett{\"a} Oulun yliopisto t{\"a}ytt{\"a}{\"a} laadunvarmistusj{\"a}rjestelm{\"a}n kokonaisuudelle ja perusteht{\"a}vien laadunvarmistukselle asetetut kriteerit. Auditointi on voimassa kuusi vuotta.",
keywords = "evaluation, auditing, quality assurance, quality, higher education institutions",
author = "Paavo Okko and Liisa Ansala and Helena Immonen and Anneli Pirttil{\"a} and Teuvo Uusitalo and Marja-Liisa Saarilammi",
year = "2010",
language = "Finnish",
isbn = "978-952-206-140-9",
series = "Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja",
publisher = "Korkeakoulujen arviointineuvosto",
number = "6:2010",
address = "Finland",

}

Okko, P, Ansala, L, Immonen, H, Pirttilä, A, Uusitalo, T & Saarilammi, M-L 2010, Oulun yliopiston laadunvarmistusjärjestelmän auditointi. Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja, no. 6:2010, Korkeakoulujen arviointineuvosto, Tampere.

Oulun yliopiston laadunvarmistusjärjestelmän auditointi. / Okko, Paavo; Ansala, Liisa; Immonen, Helena; Pirttilä, Anneli; Uusitalo, Teuvo; Saarilammi, Marja-Liisa.

Tampere : Korkeakoulujen arviointineuvosto, 2010. 74 p. (Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja; No. 6:2010).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Oulun yliopiston laadunvarmistusjärjestelmän auditointi

AU - Okko, Paavo

AU - Ansala, Liisa

AU - Immonen, Helena

AU - Pirttilä, Anneli

AU - Uusitalo, Teuvo

AU - Saarilammi, Marja-Liisa

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Korkeakoulujen arviointineuvoston toteuttaman Oulun yliopiston laadunvarmistusjärjestelmän auditoinnin tavoitteena oli selvittää mitä laadullisia tavoitteita yliopisto on toiminnalleen asettanut, arvioida millaisilla prosesseilla ja menettelytavoilla yliopisto ylläpitää ja kehittää koulutuksen ja muun toiminnan laatua, ja arvioida toimiiko laadunvarmistus yliopistossa tarkoitetulla tavalla, tuottaako laadunvarmistusjärjestelmä toiminnan kehittämisen kannalta tarkoituksenmukaista tietoa ja johtaako se vaikuttaviin, laatua parantaviin kehittämistoimenpiteisiin. Auditointi perustui Oulun yliopiston ennalta toimittamaan auditointiaineistoon sekä 25.-27.11.2009 toteutettuun auditointivierailuun. Korkeakoulujen arviointineuvosto päätti kokouksessaan 24.3.2010 auditointiryhmän esitykseen ja auditointiraporttiin perustuen, että Oulun yliopisto täyttää laadunvarmistusjärjestelmän kokonaisuudelle ja perustehtävien laadunvarmistukselle asetetut kriteerit. Auditointi on voimassa kuusi vuotta.

AB - Korkeakoulujen arviointineuvoston toteuttaman Oulun yliopiston laadunvarmistusjärjestelmän auditoinnin tavoitteena oli selvittää mitä laadullisia tavoitteita yliopisto on toiminnalleen asettanut, arvioida millaisilla prosesseilla ja menettelytavoilla yliopisto ylläpitää ja kehittää koulutuksen ja muun toiminnan laatua, ja arvioida toimiiko laadunvarmistus yliopistossa tarkoitetulla tavalla, tuottaako laadunvarmistusjärjestelmä toiminnan kehittämisen kannalta tarkoituksenmukaista tietoa ja johtaako se vaikuttaviin, laatua parantaviin kehittämistoimenpiteisiin. Auditointi perustui Oulun yliopiston ennalta toimittamaan auditointiaineistoon sekä 25.-27.11.2009 toteutettuun auditointivierailuun. Korkeakoulujen arviointineuvosto päätti kokouksessaan 24.3.2010 auditointiryhmän esitykseen ja auditointiraporttiin perustuen, että Oulun yliopisto täyttää laadunvarmistusjärjestelmän kokonaisuudelle ja perustehtävien laadunvarmistukselle asetetut kriteerit. Auditointi on voimassa kuusi vuotta.

KW - evaluation

KW - auditing

KW - quality assurance

KW - quality

KW - higher education institutions

M3 - Report

SN - 978-952-206-140-9

T3 - Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja

BT - Oulun yliopiston laadunvarmistusjärjestelmän auditointi

PB - Korkeakoulujen arviointineuvosto

CY - Tampere

ER -

Okko P, Ansala L, Immonen H, Pirttilä A, Uusitalo T, Saarilammi M-L. Oulun yliopiston laadunvarmistusjärjestelmän auditointi. Tampere: Korkeakoulujen arviointineuvosto, 2010. 74 p. (Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja; No. 6:2010).