Teollisuuden tutkimustoiminnan ulkoistaminen

Translated title of the contribution: Outsourcing of industrial research

Jarl Forsten

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Teollisuudessa pohditaan jatkuvasti miten tarvittavat tutkimusresurssit saadaan käyttöön edullisesti ja tehokkaasti. Yrityksen oma tutkimusyksikkö on luonnollinen yhteistyökumppani. Myös yliopistoilta, tutkimuslaitoksilta ja muilta yrityksiltä kannattaa hankkia tukea. Nämä ovat erityisen kiinnostavia sen takia, että ne hallitsevat/omistavat teknologiaa, jota teollisuusyritykset kaipaavat, ja niillä voi olla täydentäviä henkilöresursseja tai erikoisia kokeellisia tai laskennallisia valmiuksia. Tutkimuksen uikoistamisella tarkoitetaan sitä, että tutkimuspalvelut hankitaan yrityksen ulkopuolelta. Tämä korvaa tai täydentää yrityksen sisäistä tutkimustoimintaa. Ulkoistamista käytetään myös tutkimusresurssien lisäämiskeinona joko suorana alihankintana tai yhteisprojektien muodossa.
Original languageFinnish
Pages (from-to)41-43
JournalVuoriteollisuus
Issue number3
Publication statusPublished - 2000
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Fingerprint

Olla

Cite this

Forsten, Jarl. / Teollisuuden tutkimustoiminnan ulkoistaminen. In: Vuoriteollisuus. 2000 ; No. 3. pp. 41-43.
@article{414ca43381e844d0a8bda4a2152edff6,
title = "Teollisuuden tutkimustoiminnan ulkoistaminen",
abstract = "Teollisuudessa pohditaan jatkuvasti miten tarvittavat tutkimusresurssit saadaan k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n edullisesti ja tehokkaasti. Yrityksen oma tutkimusyksikk{\"o} on luonnollinen yhteisty{\"o}kumppani. My{\"o}s yliopistoilta, tutkimuslaitoksilta ja muilta yrityksilt{\"a} kannattaa hankkia tukea. N{\"a}m{\"a} ovat erityisen kiinnostavia sen takia, ett{\"a} ne hallitsevat/omistavat teknologiaa, jota teollisuusyritykset kaipaavat, ja niill{\"a} voi olla t{\"a}ydent{\"a}vi{\"a} henkil{\"o}resursseja tai erikoisia kokeellisia tai laskennallisia valmiuksia. Tutkimuksen uikoistamisella tarkoitetaan sit{\"a}, ett{\"a} tutkimuspalvelut hankitaan yrityksen ulkopuolelta. T{\"a}m{\"a} korvaa tai t{\"a}ydent{\"a}{\"a} yrityksen sis{\"a}ist{\"a} tutkimustoimintaa. Ulkoistamista k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n my{\"o}s tutkimusresurssien lis{\"a}{\"a}miskeinona joko suorana alihankintana tai yhteisprojektien muodossa.",
author = "Jarl Forsten",
year = "2000",
language = "Finnish",
pages = "41--43",
journal = "Materia",
issn = "1459-9694",
number = "3",

}

Forsten, J 2000, 'Teollisuuden tutkimustoiminnan ulkoistaminen', Vuoriteollisuus, no. 3, pp. 41-43.

Teollisuuden tutkimustoiminnan ulkoistaminen. / Forsten, Jarl.

In: Vuoriteollisuus, No. 3, 2000, p. 41-43.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Teollisuuden tutkimustoiminnan ulkoistaminen

AU - Forsten, Jarl

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - Teollisuudessa pohditaan jatkuvasti miten tarvittavat tutkimusresurssit saadaan käyttöön edullisesti ja tehokkaasti. Yrityksen oma tutkimusyksikkö on luonnollinen yhteistyökumppani. Myös yliopistoilta, tutkimuslaitoksilta ja muilta yrityksiltä kannattaa hankkia tukea. Nämä ovat erityisen kiinnostavia sen takia, että ne hallitsevat/omistavat teknologiaa, jota teollisuusyritykset kaipaavat, ja niillä voi olla täydentäviä henkilöresursseja tai erikoisia kokeellisia tai laskennallisia valmiuksia. Tutkimuksen uikoistamisella tarkoitetaan sitä, että tutkimuspalvelut hankitaan yrityksen ulkopuolelta. Tämä korvaa tai täydentää yrityksen sisäistä tutkimustoimintaa. Ulkoistamista käytetään myös tutkimusresurssien lisäämiskeinona joko suorana alihankintana tai yhteisprojektien muodossa.

AB - Teollisuudessa pohditaan jatkuvasti miten tarvittavat tutkimusresurssit saadaan käyttöön edullisesti ja tehokkaasti. Yrityksen oma tutkimusyksikkö on luonnollinen yhteistyökumppani. Myös yliopistoilta, tutkimuslaitoksilta ja muilta yrityksiltä kannattaa hankkia tukea. Nämä ovat erityisen kiinnostavia sen takia, että ne hallitsevat/omistavat teknologiaa, jota teollisuusyritykset kaipaavat, ja niillä voi olla täydentäviä henkilöresursseja tai erikoisia kokeellisia tai laskennallisia valmiuksia. Tutkimuksen uikoistamisella tarkoitetaan sitä, että tutkimuspalvelut hankitaan yrityksen ulkopuolelta. Tämä korvaa tai täydentää yrityksen sisäistä tutkimustoimintaa. Ulkoistamista käytetään myös tutkimusresurssien lisäämiskeinona joko suorana alihankintana tai yhteisprojektien muodossa.

M3 - Article

SP - 41

EP - 43

JO - Materia

JF - Materia

SN - 1459-9694

IS - 3

ER -