Päätöstukijärjestelmät sosiaali- ja terveydenhuollossa tietojenkäsittelyn näkökulmasta

Pirkko Nykänen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Päätöstukijärjestelmien kehittäminen ja käyttöönotto on sosiaali- ja terveydenhuollossa todettu usein vaikeaksi. Tampereen yliopistossa tarkastetussa väitöskirjassa on selvitetty, miksi näin on, ja miten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöön pystyttäisiin kehittämään päätöksentekoa paremmin palvelevia järjestelmiä. Toiminta- ja tietoympäristöön liittyvien muuttujien huomioiminen päätöstukijärjestelmän toteutuksen kaikissa vaiheissa todettiin olennaiseksi avaimeksi onnistumiseen.
Original languageFinnish
Pages (from-to)10-11
JournalImpakti: Tietoa terveydenhuollon menetelmien arvioinnista
Issue number5
Publication statusPublished - 2000
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{9e32f0d169ff4e24819cc7964827c576,
title = "P{\"a}{\"a}t{\"o}stukij{\"a}rjestelm{\"a}t sosiaali- ja terveydenhuollossa tietojenk{\"a}sittelyn n{\"a}k{\"o}kulmasta",
abstract = "P{\"a}{\"a}t{\"o}stukij{\"a}rjestelmien kehitt{\"a}minen ja k{\"a}ytt{\"o}{\"o}notto on sosiaali- ja terveydenhuollossa todettu usein vaikeaksi. Tampereen yliopistossa tarkastetussa v{\"a}it{\"o}skirjassa on selvitetty, miksi n{\"a}in on, ja miten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaymp{\"a}rist{\"o}{\"o}n pystytt{\"a}isiin kehitt{\"a}m{\"a}{\"a}n p{\"a}{\"a}t{\"o}ksentekoa paremmin palvelevia j{\"a}rjestelmi{\"a}. Toiminta- ja tietoymp{\"a}rist{\"o}{\"o}n liittyvien muuttujien huomioiminen p{\"a}{\"a}t{\"o}stukij{\"a}rjestelm{\"a}n toteutuksen kaikissa vaiheissa todettiin olennaiseksi avaimeksi onnistumiseen.",
author = "Pirkko Nyk{\"a}nen",
year = "2000",
language = "Finnish",
pages = "10--11",
journal = "Impakti: Tietoa terveydenhuollon menetelmien arvioinnista",
issn = "1455-7940",
number = "5",

}

Päätöstukijärjestelmät sosiaali- ja terveydenhuollossa tietojenkäsittelyn näkökulmasta. / Nykänen, Pirkko.

In: Impakti: Tietoa terveydenhuollon menetelmien arvioinnista, No. 5, 2000, p. 10-11.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Päätöstukijärjestelmät sosiaali- ja terveydenhuollossa tietojenkäsittelyn näkökulmasta

AU - Nykänen, Pirkko

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - Päätöstukijärjestelmien kehittäminen ja käyttöönotto on sosiaali- ja terveydenhuollossa todettu usein vaikeaksi. Tampereen yliopistossa tarkastetussa väitöskirjassa on selvitetty, miksi näin on, ja miten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöön pystyttäisiin kehittämään päätöksentekoa paremmin palvelevia järjestelmiä. Toiminta- ja tietoympäristöön liittyvien muuttujien huomioiminen päätöstukijärjestelmän toteutuksen kaikissa vaiheissa todettiin olennaiseksi avaimeksi onnistumiseen.

AB - Päätöstukijärjestelmien kehittäminen ja käyttöönotto on sosiaali- ja terveydenhuollossa todettu usein vaikeaksi. Tampereen yliopistossa tarkastetussa väitöskirjassa on selvitetty, miksi näin on, ja miten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöön pystyttäisiin kehittämään päätöksentekoa paremmin palvelevia järjestelmiä. Toiminta- ja tietoympäristöön liittyvien muuttujien huomioiminen päätöstukijärjestelmän toteutuksen kaikissa vaiheissa todettiin olennaiseksi avaimeksi onnistumiseen.

M3 - Article

SP - 10

EP - 11

JO - Impakti: Tietoa terveydenhuollon menetelmien arvioinnista

JF - Impakti: Tietoa terveydenhuollon menetelmien arvioinnista

SN - 1455-7940

IS - 5

ER -