Paineen mittaus

Sari Saxholm, Markku Rantanen

  Research output: Book/ReportBook (author)

  Abstract

  Tämä julkaisu käsittelee painetta ja sen mittaamista. Alussa käsitellään painetta yleisellä tasolla ja selvennetään paineeseen liittyvät käsitteet. Tämän jälkeen keskitytään paineen mittaamiseen, mittauslaitteisiin ja mittaustulosten luotettavuuteen. Julkaisuun on haluttu kerätä eri lähteissä hajallaan olevaa paineen mittaukseen liittyvää tietoa jäsennellysti yksiin kansiin. On myös haluttu dokumentoida ja tuoda esiin kokemuksen kautta karttunutta tietämystä ja käytännön vihjeitä painemittausten parissa työskentelyyn. Julkaisu sopii erinomaisesti kaikille paineen mittauksesta kiinnostuneille, mutta erityisesti sitä opiskeleville ja sen parissa työskenteleville henkilöille.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherCentre of Metrology and Accreditation
  Number of pages38
  ISBN (Print)978-952-5610-67-3
  Publication statusPublished - 2011
  MoE publication typeD5 Text book, professional manual or guide or a dictionary

  Publication series

  SeriesMIKES Julkaisu
  NumberJ1
  ISSN1235-5704

  Keywords

  • pressure measurements

  Cite this

  Saxholm, S., & Rantanen, M. (2011). Paineen mittaus. Espoo: Centre of Metrology and Accreditation. MIKES Julkaisu, No. J1
  Saxholm, Sari ; Rantanen, Markku. / Paineen mittaus. Espoo : Centre of Metrology and Accreditation, 2011. 38 p. (MIKES Julkaisu; No. J1).
  @book{0b0ffaa8e9e74a76b5c036c69a3dc398,
  title = "Paineen mittaus",
  abstract = "T{\"a}m{\"a} julkaisu k{\"a}sittelee painetta ja sen mittaamista. Alussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n painetta yleisell{\"a} tasolla ja selvennet{\"a}{\"a}n paineeseen liittyv{\"a}t k{\"a}sitteet. T{\"a}m{\"a}n j{\"a}lkeen keskityt{\"a}{\"a}n paineen mittaamiseen, mittauslaitteisiin ja mittaustulosten luotettavuuteen. Julkaisuun on haluttu ker{\"a}t{\"a} eri l{\"a}hteiss{\"a} hajallaan olevaa paineen mittaukseen liittyv{\"a}{\"a} tietoa j{\"a}sennellysti yksiin kansiin. On my{\"o}s haluttu dokumentoida ja tuoda esiin kokemuksen kautta karttunutta tiet{\"a}myst{\"a} ja k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n vihjeit{\"a} painemittausten parissa ty{\"o}skentelyyn. Julkaisu sopii erinomaisesti kaikille paineen mittauksesta kiinnostuneille, mutta erityisesti sit{\"a} opiskeleville ja sen parissa ty{\"o}skenteleville henkil{\"o}ille.",
  keywords = "pressure measurements",
  author = "Sari Saxholm and Markku Rantanen",
  year = "2011",
  language = "Finnish",
  isbn = "978-952-5610-67-3",
  series = "MIKES Julkaisu",
  publisher = "Centre of Metrology and Accreditation",
  number = "J1",
  address = "Finland",

  }

  Saxholm, S & Rantanen, M 2011, Paineen mittaus. MIKES Julkaisu, no. J1, Centre of Metrology and Accreditation, Espoo.

  Paineen mittaus. / Saxholm, Sari; Rantanen, Markku.

  Espoo : Centre of Metrology and Accreditation, 2011. 38 p. (MIKES Julkaisu; No. J1).

  Research output: Book/ReportBook (author)

  TY - BOOK

  T1 - Paineen mittaus

  AU - Saxholm, Sari

  AU - Rantanen, Markku

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Tämä julkaisu käsittelee painetta ja sen mittaamista. Alussa käsitellään painetta yleisellä tasolla ja selvennetään paineeseen liittyvät käsitteet. Tämän jälkeen keskitytään paineen mittaamiseen, mittauslaitteisiin ja mittaustulosten luotettavuuteen. Julkaisuun on haluttu kerätä eri lähteissä hajallaan olevaa paineen mittaukseen liittyvää tietoa jäsennellysti yksiin kansiin. On myös haluttu dokumentoida ja tuoda esiin kokemuksen kautta karttunutta tietämystä ja käytännön vihjeitä painemittausten parissa työskentelyyn. Julkaisu sopii erinomaisesti kaikille paineen mittauksesta kiinnostuneille, mutta erityisesti sitä opiskeleville ja sen parissa työskenteleville henkilöille.

  AB - Tämä julkaisu käsittelee painetta ja sen mittaamista. Alussa käsitellään painetta yleisellä tasolla ja selvennetään paineeseen liittyvät käsitteet. Tämän jälkeen keskitytään paineen mittaamiseen, mittauslaitteisiin ja mittaustulosten luotettavuuteen. Julkaisuun on haluttu kerätä eri lähteissä hajallaan olevaa paineen mittaukseen liittyvää tietoa jäsennellysti yksiin kansiin. On myös haluttu dokumentoida ja tuoda esiin kokemuksen kautta karttunutta tietämystä ja käytännön vihjeitä painemittausten parissa työskentelyyn. Julkaisu sopii erinomaisesti kaikille paineen mittauksesta kiinnostuneille, mutta erityisesti sitä opiskeleville ja sen parissa työskenteleville henkilöille.

  KW - pressure measurements

  M3 - Book (author)

  SN - 978-952-5610-67-3

  T3 - MIKES Julkaisu

  BT - Paineen mittaus

  PB - Centre of Metrology and Accreditation

  CY - Espoo

  ER -

  Saxholm S, Rantanen M. Paineen mittaus. Espoo: Centre of Metrology and Accreditation, 2011. 38 p. (MIKES Julkaisu; No. J1).