Paineilmatyökalujen ergonomiset ja tekniset ominaisuudet

Sakari Herranen, Matti Rauko, Matti Vuori

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa selvitettiin kokoonpanoteollisuudessa käytettävien ruuvin- ja mutterinväänninten ergonomisia ja teknisiä ominaisuuksia laboratoriossa tapahtuvin mittauksin ja arvioinnein. Laboratoriotutkimukset ovat osa laajempaa paineilmakoneiden ergonomiaprojektia, jonka muut osat ovat kirjallisuustutkimus ja arviointiperusteiden kehittäminen, käyttökokemusten kerääminen sekä työasento- ja liikeanalyysit. Julkaisussa esitetään kriteerit ja perusteet paineilmakoneiden ominaisuuksien arvioimiseksi. Julkaisua voidaan hyödyntää oppaana teollisuudessa käytännön laitevalintoja tehtäessä ja vastaavien uusien koneiden suunnittelussa Julkaisu sisältää lisäksi yksityiskohtaiset tiedot 48:sta tutkimuksessa käytetystä testikoneesta.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages166
ISBN (Print)951-38-3013-6
Publication statusPublished - 1987
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number796
ISSN0358-5085

Keywords

  • air tools
  • hand tools
  • pneumatic equipments
  • ergonomics
  • design criteria

Cite this

Herranen, S., Rauko, M., & Vuori, M. (1987). Paineilmatyökalujen ergonomiset ja tekniset ominaisuudet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 796
Herranen, Sakari ; Rauko, Matti ; Vuori, Matti. / Paineilmatyökalujen ergonomiset ja tekniset ominaisuudet. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 166 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 796).
@book{33d17d3e7e374daab9c6c3a580a5cac2,
title = "Paineilmaty{\"o}kalujen ergonomiset ja tekniset ominaisuudet",
abstract = "Tutkimuksessa selvitettiin kokoonpanoteollisuudessa k{\"a}ytett{\"a}vien ruuvin- ja mutterinv{\"a}{\"a}nninten ergonomisia ja teknisi{\"a} ominaisuuksia laboratoriossa tapahtuvin mittauksin ja arvioinnein. Laboratoriotutkimukset ovat osa laajempaa paineilmakoneiden ergonomiaprojektia, jonka muut osat ovat kirjallisuustutkimus ja arviointiperusteiden kehitt{\"a}minen, k{\"a}ytt{\"o}kokemusten ker{\"a}{\"a}minen sek{\"a} ty{\"o}asento- ja liikeanalyysit. Julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n kriteerit ja perusteet paineilmakoneiden ominaisuuksien arvioimiseksi. Julkaisua voidaan hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} oppaana teollisuudessa k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n laitevalintoja teht{\"a}ess{\"a} ja vastaavien uusien koneiden suunnittelussa Julkaisu sis{\"a}lt{\"a}{\"a} lis{\"a}ksi yksityiskohtaiset tiedot 48:sta tutkimuksessa k{\"a}ytetyst{\"a} testikoneesta.",
keywords = "air tools, hand tools, pneumatic equipments, ergonomics, design criteria",
author = "Sakari Herranen and Matti Rauko and Matti Vuori",
year = "1987",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3013-6",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "796",
address = "Finland",

}

Herranen, S, Rauko, M & Vuori, M 1987, Paineilmatyökalujen ergonomiset ja tekniset ominaisuudet. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 796, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Paineilmatyökalujen ergonomiset ja tekniset ominaisuudet. / Herranen, Sakari; Rauko, Matti; Vuori, Matti.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 166 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 796).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Paineilmatyökalujen ergonomiset ja tekniset ominaisuudet

AU - Herranen, Sakari

AU - Rauko, Matti

AU - Vuori, Matti

PY - 1987

Y1 - 1987

N2 - Tutkimuksessa selvitettiin kokoonpanoteollisuudessa käytettävien ruuvin- ja mutterinväänninten ergonomisia ja teknisiä ominaisuuksia laboratoriossa tapahtuvin mittauksin ja arvioinnein. Laboratoriotutkimukset ovat osa laajempaa paineilmakoneiden ergonomiaprojektia, jonka muut osat ovat kirjallisuustutkimus ja arviointiperusteiden kehittäminen, käyttökokemusten kerääminen sekä työasento- ja liikeanalyysit. Julkaisussa esitetään kriteerit ja perusteet paineilmakoneiden ominaisuuksien arvioimiseksi. Julkaisua voidaan hyödyntää oppaana teollisuudessa käytännön laitevalintoja tehtäessä ja vastaavien uusien koneiden suunnittelussa Julkaisu sisältää lisäksi yksityiskohtaiset tiedot 48:sta tutkimuksessa käytetystä testikoneesta.

AB - Tutkimuksessa selvitettiin kokoonpanoteollisuudessa käytettävien ruuvin- ja mutterinväänninten ergonomisia ja teknisiä ominaisuuksia laboratoriossa tapahtuvin mittauksin ja arvioinnein. Laboratoriotutkimukset ovat osa laajempaa paineilmakoneiden ergonomiaprojektia, jonka muut osat ovat kirjallisuustutkimus ja arviointiperusteiden kehittäminen, käyttökokemusten kerääminen sekä työasento- ja liikeanalyysit. Julkaisussa esitetään kriteerit ja perusteet paineilmakoneiden ominaisuuksien arvioimiseksi. Julkaisua voidaan hyödyntää oppaana teollisuudessa käytännön laitevalintoja tehtäessä ja vastaavien uusien koneiden suunnittelussa Julkaisu sisältää lisäksi yksityiskohtaiset tiedot 48:sta tutkimuksessa käytetystä testikoneesta.

KW - air tools

KW - hand tools

KW - pneumatic equipments

KW - ergonomics

KW - design criteria

M3 - Report

SN - 951-38-3013-6

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Paineilmatyökalujen ergonomiset ja tekniset ominaisuudet

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Herranen S, Rauko M, Vuori M. Paineilmatyökalujen ergonomiset ja tekniset ominaisuudet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 166 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 796).