Painettua elektroniikkaa perinteisin painomenetelmin

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Painoteollisuus voi tulevaisuudessa hyödyntää uusia toiminnallisia materiaaleja - painomusteiden tapaan - osana painotuotetta tai pakkausta. Perinteisiä graafisen teollisuuden valmistusmenetelmiä voidaan hyödyntää suoraan tai muuntaa sopiviksi toiminnallisille (ts. älykkäille) painomusteille. Valmistettavat painotuotteet eroavat tulevaisuudessa nykyisistä, lähinnä visuaalista informaatiota sisältävistä tuotteista, uusien ominaisuuksiensa vuoksi. Painotuotteet ja pakkaukset voivat sisältää esimerkiksi sähköisiä tunnistimia auttamaan logistiikkaketjun hallinnassa, suoraan painomateriaalin integroituja näyttöjä välittämään informaatiota kuluttajille tai indikaattoreita kertomaan pakkauksen nykytilasta kuten lämpötila, kosteus tai aika.
Original languageFinnish
Pages (from-to)36-37
JournalPainomaailma
Issue number7
Publication statusPublished - 2008
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{0d4c638dabdb46a486477ed0e40da10b,
title = "Painettua elektroniikkaa perinteisin painomenetelmin",
abstract = "Painoteollisuus voi tulevaisuudessa hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} uusia toiminnallisia materiaaleja - painomusteiden tapaan - osana painotuotetta tai pakkausta. Perinteisi{\"a} graafisen teollisuuden valmistusmenetelmi{\"a} voidaan hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} suoraan tai muuntaa sopiviksi toiminnallisille (ts. {\"a}lykk{\"a}ille) painomusteille. Valmistettavat painotuotteet eroavat tulevaisuudessa nykyisist{\"a}, l{\"a}hinn{\"a} visuaalista informaatiota sis{\"a}lt{\"a}vist{\"a} tuotteista, uusien ominaisuuksiensa vuoksi. Painotuotteet ja pakkaukset voivat sis{\"a}lt{\"a}{\"a} esimerkiksi s{\"a}hk{\"o}isi{\"a} tunnistimia auttamaan logistiikkaketjun hallinnassa, suoraan painomateriaalin integroituja n{\"a}ytt{\"o}j{\"a} v{\"a}litt{\"a}m{\"a}{\"a}n informaatiota kuluttajille tai indikaattoreita kertomaan pakkauksen nykytilasta kuten l{\"a}mp{\"o}tila, kosteus tai aika.",
author = "Tapio M{\"a}kel{\"a}",
year = "2008",
language = "Finnish",
pages = "36--37",
journal = "Print & Media",
issn = "1799-9235",
number = "7",

}

Painettua elektroniikkaa perinteisin painomenetelmin. / Mäkelä, Tapio.

In: Painomaailma, No. 7, 2008, p. 36-37.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Painettua elektroniikkaa perinteisin painomenetelmin

AU - Mäkelä, Tapio

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Painoteollisuus voi tulevaisuudessa hyödyntää uusia toiminnallisia materiaaleja - painomusteiden tapaan - osana painotuotetta tai pakkausta. Perinteisiä graafisen teollisuuden valmistusmenetelmiä voidaan hyödyntää suoraan tai muuntaa sopiviksi toiminnallisille (ts. älykkäille) painomusteille. Valmistettavat painotuotteet eroavat tulevaisuudessa nykyisistä, lähinnä visuaalista informaatiota sisältävistä tuotteista, uusien ominaisuuksiensa vuoksi. Painotuotteet ja pakkaukset voivat sisältää esimerkiksi sähköisiä tunnistimia auttamaan logistiikkaketjun hallinnassa, suoraan painomateriaalin integroituja näyttöjä välittämään informaatiota kuluttajille tai indikaattoreita kertomaan pakkauksen nykytilasta kuten lämpötila, kosteus tai aika.

AB - Painoteollisuus voi tulevaisuudessa hyödyntää uusia toiminnallisia materiaaleja - painomusteiden tapaan - osana painotuotetta tai pakkausta. Perinteisiä graafisen teollisuuden valmistusmenetelmiä voidaan hyödyntää suoraan tai muuntaa sopiviksi toiminnallisille (ts. älykkäille) painomusteille. Valmistettavat painotuotteet eroavat tulevaisuudessa nykyisistä, lähinnä visuaalista informaatiota sisältävistä tuotteista, uusien ominaisuuksiensa vuoksi. Painotuotteet ja pakkaukset voivat sisältää esimerkiksi sähköisiä tunnistimia auttamaan logistiikkaketjun hallinnassa, suoraan painomateriaalin integroituja näyttöjä välittämään informaatiota kuluttajille tai indikaattoreita kertomaan pakkauksen nykytilasta kuten lämpötila, kosteus tai aika.

M3 - Article

SP - 36

EP - 37

JO - Print & Media

JF - Print & Media

SN - 1799-9235

IS - 7

ER -