Painettujen kelojen ominaisuuksien määrittely

Jari Varjus

Research output: ThesisBachelor's thesisTheses

Abstract

Työn aiheena oli määritellä painettujen kelojen ominaisuuksia. Tämän lisäksi työn tavoitteena oli tutustua painettuun älykkyyteen ja sen valmistusmenetelmiin. Työssä tutustuttiin painettujen kelojen ominaisuuksiin ja suunnitella niille testilayoutit. Työ edellytti komponenttien painoprosessien seuraamista sekä valmiiden komponenttien testaamista sähköisesti ja mekaanisesti. Lisäksi mittaustuloksia analysoitiin, jotta niiden pohjalta voitiin tehdä tietolomake komponentista. Työ toteutettiin vaiheittain VTT:n ja OAMK:n tiloissa. Suurin osa testauksista tehtiin OAMK:n tiloissa, kun taas kelat painettiin VTT:n tiloissa olevalla painokoneella. Tuloksia kertyi kohtuullisen hyvin, mutta tuloksesta olisi voinut saada kattavamman, mikäli painoprosessi olisi onnistunut hieman paremmin. Kelalle tehtiin kosteus- ja lämpötilatesti, lämpötilatesti, tehonkeston testaus ja tauvutustesti. Testien tulosten perusteella voidaan päätellä, että painettua kelaa on mahdollista hyödyntää jatkossa suuremmissa kytkennöissä. Saatuja tuloksia on hyvä lähteä vertailemaan tulevaisuudessa tehtävien komponenttien valmistusten kanssa. Opinnäytetyö onnistui kokonaisuudessaan kohtuullisen hyvin, vaikka aihe olikin täysin uusi minulle.
Original languageFinnish
QualificationOther Degree
Awarding Institution
  • Oulu University of Applied Sciences
Supervisors/Advisors
  • Vainio, Timo, Supervisor, External person
  • Paakkolanvaara, Mikko, Advisor
Place of PublicationOulu
Publisher
Publication statusPublished - 2012
MoE publication typeG1 Polytechnic thesis, Bachelor's thesis

Cite this

Varjus, J. (2012). Painettujen kelojen ominaisuuksien määrittely. Oulu: Oulu University of Applied Sciences.
Varjus, Jari. / Painettujen kelojen ominaisuuksien määrittely. Oulu : Oulu University of Applied Sciences, 2012. 60 p.
@phdthesis{cd0ec46de0804861af5a4285cab093be,
title = "Painettujen kelojen ominaisuuksien m{\"a}{\"a}rittely",
abstract = "Ty{\"o}n aiheena oli m{\"a}{\"a}ritell{\"a} painettujen kelojen ominaisuuksia. T{\"a}m{\"a}n lis{\"a}ksi ty{\"o}n tavoitteena oli tutustua painettuun {\"a}lykkyyteen ja sen valmistusmenetelmiin. Ty{\"o}ss{\"a} tutustuttiin painettujen kelojen ominaisuuksiin ja suunnitella niille testilayoutit. Ty{\"o} edellytti komponenttien painoprosessien seuraamista sek{\"a} valmiiden komponenttien testaamista s{\"a}hk{\"o}isesti ja mekaanisesti. Lis{\"a}ksi mittaustuloksia analysoitiin, jotta niiden pohjalta voitiin tehd{\"a} tietolomake komponentista. Ty{\"o} toteutettiin vaiheittain VTT:n ja OAMK:n tiloissa. Suurin osa testauksista tehtiin OAMK:n tiloissa, kun taas kelat painettiin VTT:n tiloissa olevalla painokoneella. Tuloksia kertyi kohtuullisen hyvin, mutta tuloksesta olisi voinut saada kattavamman, mik{\"a}li painoprosessi olisi onnistunut hieman paremmin. Kelalle tehtiin kosteus- ja l{\"a}mp{\"o}tilatesti, l{\"a}mp{\"o}tilatesti, tehonkeston testaus ja tauvutustesti. Testien tulosten perusteella voidaan p{\"a}{\"a}tell{\"a}, ett{\"a} painettua kelaa on mahdollista hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} jatkossa suuremmissa kytkenn{\"o}iss{\"a}. Saatuja tuloksia on hyv{\"a} l{\"a}hte{\"a} vertailemaan tulevaisuudessa teht{\"a}vien komponenttien valmistusten kanssa. Opinn{\"a}ytety{\"o} onnistui kokonaisuudessaan kohtuullisen hyvin, vaikka aihe olikin t{\"a}ysin uusi minulle.",
author = "Jari Varjus",
year = "2012",
language = "Finnish",
publisher = "Oulu University of Applied Sciences",
address = "Finland",
school = "Oulu University of Applied Sciences",

}

Varjus, J 2012, 'Painettujen kelojen ominaisuuksien määrittely', Other Degree, Oulu University of Applied Sciences, Oulu.

Painettujen kelojen ominaisuuksien määrittely. / Varjus, Jari.

Oulu : Oulu University of Applied Sciences, 2012. 60 p.

Research output: ThesisBachelor's thesisTheses

TY - THES

T1 - Painettujen kelojen ominaisuuksien määrittely

AU - Varjus, Jari

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Työn aiheena oli määritellä painettujen kelojen ominaisuuksia. Tämän lisäksi työn tavoitteena oli tutustua painettuun älykkyyteen ja sen valmistusmenetelmiin. Työssä tutustuttiin painettujen kelojen ominaisuuksiin ja suunnitella niille testilayoutit. Työ edellytti komponenttien painoprosessien seuraamista sekä valmiiden komponenttien testaamista sähköisesti ja mekaanisesti. Lisäksi mittaustuloksia analysoitiin, jotta niiden pohjalta voitiin tehdä tietolomake komponentista. Työ toteutettiin vaiheittain VTT:n ja OAMK:n tiloissa. Suurin osa testauksista tehtiin OAMK:n tiloissa, kun taas kelat painettiin VTT:n tiloissa olevalla painokoneella. Tuloksia kertyi kohtuullisen hyvin, mutta tuloksesta olisi voinut saada kattavamman, mikäli painoprosessi olisi onnistunut hieman paremmin. Kelalle tehtiin kosteus- ja lämpötilatesti, lämpötilatesti, tehonkeston testaus ja tauvutustesti. Testien tulosten perusteella voidaan päätellä, että painettua kelaa on mahdollista hyödyntää jatkossa suuremmissa kytkennöissä. Saatuja tuloksia on hyvä lähteä vertailemaan tulevaisuudessa tehtävien komponenttien valmistusten kanssa. Opinnäytetyö onnistui kokonaisuudessaan kohtuullisen hyvin, vaikka aihe olikin täysin uusi minulle.

AB - Työn aiheena oli määritellä painettujen kelojen ominaisuuksia. Tämän lisäksi työn tavoitteena oli tutustua painettuun älykkyyteen ja sen valmistusmenetelmiin. Työssä tutustuttiin painettujen kelojen ominaisuuksiin ja suunnitella niille testilayoutit. Työ edellytti komponenttien painoprosessien seuraamista sekä valmiiden komponenttien testaamista sähköisesti ja mekaanisesti. Lisäksi mittaustuloksia analysoitiin, jotta niiden pohjalta voitiin tehdä tietolomake komponentista. Työ toteutettiin vaiheittain VTT:n ja OAMK:n tiloissa. Suurin osa testauksista tehtiin OAMK:n tiloissa, kun taas kelat painettiin VTT:n tiloissa olevalla painokoneella. Tuloksia kertyi kohtuullisen hyvin, mutta tuloksesta olisi voinut saada kattavamman, mikäli painoprosessi olisi onnistunut hieman paremmin. Kelalle tehtiin kosteus- ja lämpötilatesti, lämpötilatesti, tehonkeston testaus ja tauvutustesti. Testien tulosten perusteella voidaan päätellä, että painettua kelaa on mahdollista hyödyntää jatkossa suuremmissa kytkennöissä. Saatuja tuloksia on hyvä lähteä vertailemaan tulevaisuudessa tehtävien komponenttien valmistusten kanssa. Opinnäytetyö onnistui kokonaisuudessaan kohtuullisen hyvin, vaikka aihe olikin täysin uusi minulle.

M3 - Bachelor's thesis

PB - Oulu University of Applied Sciences

CY - Oulu

ER -

Varjus J. Painettujen kelojen ominaisuuksien määrittely. Oulu: Oulu University of Applied Sciences, 2012. 60 p.