Painettujen kondensaattoreiden ominaisuuksien määrittely: Opinnäytetyö

Jouni Räisänen

Research output: ThesisBachelor's thesisTheses

Abstract

Tässä opinnäytetyössä tutkittiin painettujen kondensaattorien ominaisuuksia.
Tavoitteena oli tutustua ja oppia painettujen komponenttien ominaisuuksista ja
painomenetelmistä. Komponentit suunniteltiin aikaisempien tutkimusten
perusteella. Työ toteutettiin työn tilaajan eli Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen tiloissa. Komponentit painettiin VTT:n painokoneilla ja -musteilla. Kondensaattorit oli tarkoitus mitata uudella R2R-mittalaitteella (rullalta-rullalle), joka rekisteröi komponenttien arvot automaattisesti tietokantaan, mutta sitä ei saatu käytettäväksi. Huonon saannon ja mittalaitteen viivästymisen vuoksi jouduttiin mittaamaan jokainen komponentti käsin.
Työstä saatiin tulokseksi myöhemmin käytettävä tietolomake. Tietolomake
sisältää kaikki kondensaattoreiden mittaustulokset, joita voidaan mahdollisesti
hyödyntää tulevaisuudessa materiaalien ja ominaisuuksien vertailemiseen.
Original languageFinnish
QualificationBachelor Degree
Awarding Institution
  • Oulu University of Applied Sciences
Supervisors/Advisors
  • Vainio, Timo, Supervisor, External person
Publication statusPublished - 2013
MoE publication typeG1 Polytechnic thesis, Bachelor's thesis

Cite this

@phdthesis{2e021ab031a047d592dd5e8c9d691326,
title = "Painettujen kondensaattoreiden ominaisuuksien m{\"a}{\"a}rittely: Opinn{\"a}ytety{\"o}",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} opinn{\"a}ytety{\"o}ss{\"a} tutkittiin painettujen kondensaattorien ominaisuuksia.Tavoitteena oli tutustua ja oppia painettujen komponenttien ominaisuuksista japainomenetelmist{\"a}. Komponentit suunniteltiin aikaisempien tutkimustenperusteella. Ty{\"o} toteutettiin ty{\"o}n tilaajan eli Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen tiloissa. Komponentit painettiin VTT:n painokoneilla ja -musteilla. Kondensaattorit oli tarkoitus mitata uudella R2R-mittalaitteella (rullalta-rullalle), joka rekister{\"o}i komponenttien arvot automaattisesti tietokantaan, mutta sit{\"a} ei saatu k{\"a}ytett{\"a}v{\"a}ksi. Huonon saannon ja mittalaitteen viiv{\"a}stymisen vuoksi jouduttiin mittaamaan jokainen komponentti k{\"a}sin.Ty{\"o}st{\"a} saatiin tulokseksi my{\"o}hemmin k{\"a}ytett{\"a}v{\"a} tietolomake. Tietolomakesis{\"a}lt{\"a}{\"a} kaikki kondensaattoreiden mittaustulokset, joita voidaan mahdollisestihy{\"o}dynt{\"a}{\"a} tulevaisuudessa materiaalien ja ominaisuuksien vertailemiseen.",
author = "Jouni R{\"a}is{\"a}nen",
note = "SDA: MEL",
year = "2013",
language = "Finnish",
school = "Oulu University of Applied Sciences",

}

Räisänen, J 2013, 'Painettujen kondensaattoreiden ominaisuuksien määrittely: Opinnäytetyö', Bachelor Degree, Oulu University of Applied Sciences.

Painettujen kondensaattoreiden ominaisuuksien määrittely : Opinnäytetyö. / Räisänen, Jouni.

2013. 41 p.

Research output: ThesisBachelor's thesisTheses

TY - THES

T1 - Painettujen kondensaattoreiden ominaisuuksien määrittely

T2 - Opinnäytetyö

AU - Räisänen, Jouni

N1 - SDA: MEL

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Tässä opinnäytetyössä tutkittiin painettujen kondensaattorien ominaisuuksia.Tavoitteena oli tutustua ja oppia painettujen komponenttien ominaisuuksista japainomenetelmistä. Komponentit suunniteltiin aikaisempien tutkimustenperusteella. Työ toteutettiin työn tilaajan eli Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen tiloissa. Komponentit painettiin VTT:n painokoneilla ja -musteilla. Kondensaattorit oli tarkoitus mitata uudella R2R-mittalaitteella (rullalta-rullalle), joka rekisteröi komponenttien arvot automaattisesti tietokantaan, mutta sitä ei saatu käytettäväksi. Huonon saannon ja mittalaitteen viivästymisen vuoksi jouduttiin mittaamaan jokainen komponentti käsin.Työstä saatiin tulokseksi myöhemmin käytettävä tietolomake. Tietolomakesisältää kaikki kondensaattoreiden mittaustulokset, joita voidaan mahdollisestihyödyntää tulevaisuudessa materiaalien ja ominaisuuksien vertailemiseen.

AB - Tässä opinnäytetyössä tutkittiin painettujen kondensaattorien ominaisuuksia.Tavoitteena oli tutustua ja oppia painettujen komponenttien ominaisuuksista japainomenetelmistä. Komponentit suunniteltiin aikaisempien tutkimustenperusteella. Työ toteutettiin työn tilaajan eli Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen tiloissa. Komponentit painettiin VTT:n painokoneilla ja -musteilla. Kondensaattorit oli tarkoitus mitata uudella R2R-mittalaitteella (rullalta-rullalle), joka rekisteröi komponenttien arvot automaattisesti tietokantaan, mutta sitä ei saatu käytettäväksi. Huonon saannon ja mittalaitteen viivästymisen vuoksi jouduttiin mittaamaan jokainen komponentti käsin.Työstä saatiin tulokseksi myöhemmin käytettävä tietolomake. Tietolomakesisältää kaikki kondensaattoreiden mittaustulokset, joita voidaan mahdollisestihyödyntää tulevaisuudessa materiaalien ja ominaisuuksien vertailemiseen.

M3 - Bachelor's thesis

ER -