Pakkauskoneet

Harri Heimonen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Eri pakkausmenetelmiä ja niissä käytettävien koneiden ja laitteiden toimintaperiaatteita selvitetään. Erityisesti keskitytään automaattisten konejärjestelmien mikroprosessoriohjattuihin järjestelmiin, sekä kehittyneiden toimilaitteiden ja antureiden soveltamismahdollisuuksiin. Alkuosassa tarkastellaan Suomessa yleisiä pakkauskoneita. Maahantuojille, valmistajille ja tärkeimmille käyttäjille suunnatun kyselyn mukaan suurin tuotekehitystarve on kappaletavaramaisten tuotteiden pakkaamisessa. Käytetyissä koneissa eniten ongelmia on ollut tuotteen annostelujärjestelmissä. Eri järjestelmistä esitetään tuotteen annosteluun ja käärintään, pakkauksen kokoamiseen, muodostukseen ja suljentaan sekä näiden yhdistelemiseen käytettyä tekniikkaa. Erityisen mielenkiintoisia ovat koodin tunnistamiseen liittyvät anturit, sillä EAN-koodien (European Article Numbering) tullessa myös Suomessa yleisesti käyttöön voidaan niitä sopivilla konekonstruktioilla käyttää ohjauksen apuneuvoina tai rakentaa integroituja pakkauslinjoja. Pakkaussarjat ovat Suomessa useimmiten lyhyitä, joten koneissa tarvitaan muunneltavuutta tiettyjen parametrien, kuten pakkauksen koon, suhteen. Tähän antaa mikroprosessoriohjaus hyvät mahdollisuudet.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages72
ISBN (Print)951-38-1672-9
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number186
ISSN0358-5085

Fingerprint

packaging

Cite this

Heimonen, H. (1983). Pakkauskoneet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 186
Heimonen, Harri. / Pakkauskoneet. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 72 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 186).
@book{33e0e3e8e9404e0d8aec16e63964a68a,
title = "Pakkauskoneet",
abstract = "Eri pakkausmenetelmi{\"a} ja niiss{\"a} k{\"a}ytett{\"a}vien koneiden ja laitteiden toimintaperiaatteita selvitet{\"a}{\"a}n. Erityisesti keskityt{\"a}{\"a}n automaattisten konej{\"a}rjestelmien mikroprosessoriohjattuihin j{\"a}rjestelmiin, sek{\"a} kehittyneiden toimilaitteiden ja antureiden soveltamismahdollisuuksiin. Alkuosassa tarkastellaan Suomessa yleisi{\"a} pakkauskoneita. Maahantuojille, valmistajille ja t{\"a}rkeimmille k{\"a}ytt{\"a}jille suunnatun kyselyn mukaan suurin tuotekehitystarve on kappaletavaramaisten tuotteiden pakkaamisessa. K{\"a}ytetyiss{\"a} koneissa eniten ongelmia on ollut tuotteen annosteluj{\"a}rjestelmiss{\"a}. Eri j{\"a}rjestelmist{\"a} esitet{\"a}{\"a}n tuotteen annosteluun ja k{\"a}{\"a}rint{\"a}{\"a}n, pakkauksen kokoamiseen, muodostukseen ja suljentaan sek{\"a} n{\"a}iden yhdistelemiseen k{\"a}ytetty{\"a} tekniikkaa. Erityisen mielenkiintoisia ovat koodin tunnistamiseen liittyv{\"a}t anturit, sill{\"a} EAN-koodien (European Article Numbering) tullessa my{\"o}s Suomessa yleisesti k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n voidaan niit{\"a} sopivilla konekonstruktioilla k{\"a}ytt{\"a}{\"a} ohjauksen apuneuvoina tai rakentaa integroituja pakkauslinjoja. Pakkaussarjat ovat Suomessa useimmiten lyhyit{\"a}, joten koneissa tarvitaan muunneltavuutta tiettyjen parametrien, kuten pakkauksen koon, suhteen. T{\"a}h{\"a}n antaa mikroprosessoriohjaus hyv{\"a}t mahdollisuudet.",
author = "Harri Heimonen",
year = "1983",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1672-9",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "186",
address = "Finland",

}

Heimonen, H 1983, Pakkauskoneet. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 186, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Pakkauskoneet. / Heimonen, Harri.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 72 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 186).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Pakkauskoneet

AU - Heimonen, Harri

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - Eri pakkausmenetelmiä ja niissä käytettävien koneiden ja laitteiden toimintaperiaatteita selvitetään. Erityisesti keskitytään automaattisten konejärjestelmien mikroprosessoriohjattuihin järjestelmiin, sekä kehittyneiden toimilaitteiden ja antureiden soveltamismahdollisuuksiin. Alkuosassa tarkastellaan Suomessa yleisiä pakkauskoneita. Maahantuojille, valmistajille ja tärkeimmille käyttäjille suunnatun kyselyn mukaan suurin tuotekehitystarve on kappaletavaramaisten tuotteiden pakkaamisessa. Käytetyissä koneissa eniten ongelmia on ollut tuotteen annostelujärjestelmissä. Eri järjestelmistä esitetään tuotteen annosteluun ja käärintään, pakkauksen kokoamiseen, muodostukseen ja suljentaan sekä näiden yhdistelemiseen käytettyä tekniikkaa. Erityisen mielenkiintoisia ovat koodin tunnistamiseen liittyvät anturit, sillä EAN-koodien (European Article Numbering) tullessa myös Suomessa yleisesti käyttöön voidaan niitä sopivilla konekonstruktioilla käyttää ohjauksen apuneuvoina tai rakentaa integroituja pakkauslinjoja. Pakkaussarjat ovat Suomessa useimmiten lyhyitä, joten koneissa tarvitaan muunneltavuutta tiettyjen parametrien, kuten pakkauksen koon, suhteen. Tähän antaa mikroprosessoriohjaus hyvät mahdollisuudet.

AB - Eri pakkausmenetelmiä ja niissä käytettävien koneiden ja laitteiden toimintaperiaatteita selvitetään. Erityisesti keskitytään automaattisten konejärjestelmien mikroprosessoriohjattuihin järjestelmiin, sekä kehittyneiden toimilaitteiden ja antureiden soveltamismahdollisuuksiin. Alkuosassa tarkastellaan Suomessa yleisiä pakkauskoneita. Maahantuojille, valmistajille ja tärkeimmille käyttäjille suunnatun kyselyn mukaan suurin tuotekehitystarve on kappaletavaramaisten tuotteiden pakkaamisessa. Käytetyissä koneissa eniten ongelmia on ollut tuotteen annostelujärjestelmissä. Eri järjestelmistä esitetään tuotteen annosteluun ja käärintään, pakkauksen kokoamiseen, muodostukseen ja suljentaan sekä näiden yhdistelemiseen käytettyä tekniikkaa. Erityisen mielenkiintoisia ovat koodin tunnistamiseen liittyvät anturit, sillä EAN-koodien (European Article Numbering) tullessa myös Suomessa yleisesti käyttöön voidaan niitä sopivilla konekonstruktioilla käyttää ohjauksen apuneuvoina tai rakentaa integroituja pakkauslinjoja. Pakkaussarjat ovat Suomessa useimmiten lyhyitä, joten koneissa tarvitaan muunneltavuutta tiettyjen parametrien, kuten pakkauksen koon, suhteen. Tähän antaa mikroprosessoriohjaus hyvät mahdollisuudet.

M3 - Report

SN - 951-38-1672-9

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Pakkauskoneet

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Heimonen H. Pakkauskoneet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 72 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 186).