Pakoäänenvaimentimen kehitysprosessi

Jukka Tanttari, Heikki Isomoisio, Seppo Uosukainen, Antti Hynninen, Esa Nousiainen, Virpi Hankaniemi, Ville Veijanen

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsProfessional

Abstract

Wärtsilä ja VTT ovat kehittäneet uusia, ominaisuuksiltaan ylivertaisia pakoäänenvaimentimia mäntämoottorivoimalaitoksiin. Kehitysprosessin vaiheita ovat tehtävän tarkentaminen, vaatimusmäärittely, konseptikehitys, jalostaminen mallinnusta ja simulointia hyödyntäen, pienoismalli- ja/tai täysmittakaavatestit, rationalisointi valmistusta varten sekä toiminnan todentaminen voimalassa. Prosessin menestyksellinen läpivienti edellyttää voimalaitostoimittajan, koneakustikon ja vaimenninvalmistajan yhteistyötä. Prosessille on ominaista iteratiivisuus ja osaoptimoinnin välttäminen: vaimentimen akustinen suorituskyky on kyettävä ennakoimaan riittävän hyvin, mutta toisaalta päätöksiä tulee kyetä tekemään myös epävarman tiedon varassa.
Original languageFinnish
Title of host publicationAkustiikkapäivät 2013
PublisherAkustinen Seura ry
Number of pages6
Publication statusPublished - 2013
MoE publication typeD3 Professional conference proceedings
EventAkustiikkapäivät 2013 - Turku, Finland
Duration: 22 Mar 201323 May 2013
http://www.akustinenseura.fi/akustiikkapaivat/akustiikkapaivat-2013/ (Full texts)

Conference

ConferenceAkustiikkapäivät 2013
CountryFinland
CityTurku
Period22/03/1323/05/13
Internet address

Cite this

Tanttari, J., Isomoisio, H., Uosukainen, S., Hynninen, A., Nousiainen, E., Hankaniemi, V., & Veijanen, V. (2013). Pakoäänenvaimentimen kehitysprosessi. In Akustiikkapäivät 2013 Akustinen Seura ry.
Tanttari, Jukka ; Isomoisio, Heikki ; Uosukainen, Seppo ; Hynninen, Antti ; Nousiainen, Esa ; Hankaniemi, Virpi ; Veijanen, Ville. / Pakoäänenvaimentimen kehitysprosessi. Akustiikkapäivät 2013. Akustinen Seura ry, 2013.
@inproceedings{aab86d06ef9745468c941d3a1291e9eb,
title = "Pako{\"a}{\"a}nenvaimentimen kehitysprosessi",
abstract = "W{\"a}rtsil{\"a} ja VTT ovat kehitt{\"a}neet uusia, ominaisuuksiltaan ylivertaisia pako{\"a}{\"a}nenvaimentimia m{\"a}nt{\"a}moottorivoimalaitoksiin. Kehitysprosessin vaiheita ovat teht{\"a}v{\"a}n tarkentaminen, vaatimusm{\"a}{\"a}rittely, konseptikehitys, jalostaminen mallinnusta ja simulointia hy{\"o}dynt{\"a}en, pienoismalli- ja/tai t{\"a}ysmittakaavatestit, rationalisointi valmistusta varten sek{\"a} toiminnan todentaminen voimalassa. Prosessin menestyksellinen l{\"a}pivienti edellytt{\"a}{\"a} voimalaitostoimittajan, koneakustikon ja vaimenninvalmistajan yhteisty{\"o}t{\"a}. Prosessille on ominaista iteratiivisuus ja osaoptimoinnin v{\"a}ltt{\"a}minen: vaimentimen akustinen suorituskyky on kyett{\"a}v{\"a} ennakoimaan riitt{\"a}v{\"a}n hyvin, mutta toisaalta p{\"a}{\"a}t{\"o}ksi{\"a} tulee kyet{\"a} tekem{\"a}{\"a}n my{\"o}s ep{\"a}varman tiedon varassa.",
author = "Jukka Tanttari and Heikki Isomoisio and Seppo Uosukainen and Antti Hynninen and Esa Nousiainen and Virpi Hankaniemi and Ville Veijanen",
note = "Project: 78558",
year = "2013",
language = "Finnish",
booktitle = "Akustiikkap{\"a}iv{\"a}t 2013",
publisher = "Akustinen Seura ry",
address = "Finland",

}

Tanttari, J, Isomoisio, H, Uosukainen, S, Hynninen, A, Nousiainen, E, Hankaniemi, V & Veijanen, V 2013, Pakoäänenvaimentimen kehitysprosessi. in Akustiikkapäivät 2013. Akustinen Seura ry, Akustiikkapäivät 2013, Turku, Finland, 22/03/13.

Pakoäänenvaimentimen kehitysprosessi. / Tanttari, Jukka; Isomoisio, Heikki; Uosukainen, Seppo; Hynninen, Antti; Nousiainen, Esa; Hankaniemi, Virpi; Veijanen, Ville.

Akustiikkapäivät 2013. Akustinen Seura ry, 2013.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsProfessional

TY - GEN

T1 - Pakoäänenvaimentimen kehitysprosessi

AU - Tanttari, Jukka

AU - Isomoisio, Heikki

AU - Uosukainen, Seppo

AU - Hynninen, Antti

AU - Nousiainen, Esa

AU - Hankaniemi, Virpi

AU - Veijanen, Ville

N1 - Project: 78558

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Wärtsilä ja VTT ovat kehittäneet uusia, ominaisuuksiltaan ylivertaisia pakoäänenvaimentimia mäntämoottorivoimalaitoksiin. Kehitysprosessin vaiheita ovat tehtävän tarkentaminen, vaatimusmäärittely, konseptikehitys, jalostaminen mallinnusta ja simulointia hyödyntäen, pienoismalli- ja/tai täysmittakaavatestit, rationalisointi valmistusta varten sekä toiminnan todentaminen voimalassa. Prosessin menestyksellinen läpivienti edellyttää voimalaitostoimittajan, koneakustikon ja vaimenninvalmistajan yhteistyötä. Prosessille on ominaista iteratiivisuus ja osaoptimoinnin välttäminen: vaimentimen akustinen suorituskyky on kyettävä ennakoimaan riittävän hyvin, mutta toisaalta päätöksiä tulee kyetä tekemään myös epävarman tiedon varassa.

AB - Wärtsilä ja VTT ovat kehittäneet uusia, ominaisuuksiltaan ylivertaisia pakoäänenvaimentimia mäntämoottorivoimalaitoksiin. Kehitysprosessin vaiheita ovat tehtävän tarkentaminen, vaatimusmäärittely, konseptikehitys, jalostaminen mallinnusta ja simulointia hyödyntäen, pienoismalli- ja/tai täysmittakaavatestit, rationalisointi valmistusta varten sekä toiminnan todentaminen voimalassa. Prosessin menestyksellinen läpivienti edellyttää voimalaitostoimittajan, koneakustikon ja vaimenninvalmistajan yhteistyötä. Prosessille on ominaista iteratiivisuus ja osaoptimoinnin välttäminen: vaimentimen akustinen suorituskyky on kyettävä ennakoimaan riittävän hyvin, mutta toisaalta päätöksiä tulee kyetä tekemään myös epävarman tiedon varassa.

M3 - Conference article in proceedings

BT - Akustiikkapäivät 2013

PB - Akustinen Seura ry

ER -

Tanttari J, Isomoisio H, Uosukainen S, Hynninen A, Nousiainen E, Hankaniemi V et al. Pakoäänenvaimentimen kehitysprosessi. In Akustiikkapäivät 2013. Akustinen Seura ry. 2013