Pakoäänenvaimentimen kehitysprosessi

Jukka Tanttari, Heikki Isomoisio, Seppo Uosukainen, Antti Hynninen, Esa Nousiainen, Virpi Hankaniemi, Ville Veijanen

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsProfessional

  Abstract

  Wärtsilä ja VTT ovat kehittäneet uusia, ominaisuuksiltaan ylivertaisia pakoäänenvaimentimia mäntämoottorivoimalaitoksiin. Kehitysprosessin vaiheita ovat tehtävän tarkentaminen, vaatimusmäärittely, konseptikehitys, jalostaminen mallinnusta ja simulointia hyödyntäen, pienoismalli- ja/tai täysmittakaavatestit, rationalisointi valmistusta varten sekä toiminnan todentaminen voimalassa. Prosessin menestyksellinen läpivienti edellyttää voimalaitostoimittajan, koneakustikon ja vaimenninvalmistajan yhteistyötä. Prosessille on ominaista iteratiivisuus ja osaoptimoinnin välttäminen: vaimentimen akustinen suorituskyky on kyettävä ennakoimaan riittävän hyvin, mutta toisaalta päätöksiä tulee kyetä tekemään myös epävarman tiedon varassa.
  Original languageFinnish
  Title of host publicationAkustiikkapäivät 2013
  PublisherAkustinen Seura ry
  Number of pages6
  Publication statusPublished - 2013
  MoE publication typeD3 Professional conference proceedings
  EventAkustiikkapäivät 2013 - Turku, Finland
  Duration: 22 Mar 201323 May 2013
  http://www.akustinenseura.fi/akustiikkapaivat/akustiikkapaivat-2013/ (Full texts)

  Conference

  ConferenceAkustiikkapäivät 2013
  CountryFinland
  CityTurku
  Period22/03/1323/05/13
  Internet address

  Cite this

  Tanttari, J., Isomoisio, H., Uosukainen, S., Hynninen, A., Nousiainen, E., Hankaniemi, V., & Veijanen, V. (2013). Pakoäänenvaimentimen kehitysprosessi. In Akustiikkapäivät 2013 Akustinen Seura ry.
  Tanttari, Jukka ; Isomoisio, Heikki ; Uosukainen, Seppo ; Hynninen, Antti ; Nousiainen, Esa ; Hankaniemi, Virpi ; Veijanen, Ville. / Pakoäänenvaimentimen kehitysprosessi. Akustiikkapäivät 2013. Akustinen Seura ry, 2013.
  @inproceedings{aab86d06ef9745468c941d3a1291e9eb,
  title = "Pako{\"a}{\"a}nenvaimentimen kehitysprosessi",
  abstract = "W{\"a}rtsil{\"a} ja VTT ovat kehitt{\"a}neet uusia, ominaisuuksiltaan ylivertaisia pako{\"a}{\"a}nenvaimentimia m{\"a}nt{\"a}moottorivoimalaitoksiin. Kehitysprosessin vaiheita ovat teht{\"a}v{\"a}n tarkentaminen, vaatimusm{\"a}{\"a}rittely, konseptikehitys, jalostaminen mallinnusta ja simulointia hy{\"o}dynt{\"a}en, pienoismalli- ja/tai t{\"a}ysmittakaavatestit, rationalisointi valmistusta varten sek{\"a} toiminnan todentaminen voimalassa. Prosessin menestyksellinen l{\"a}pivienti edellytt{\"a}{\"a} voimalaitostoimittajan, koneakustikon ja vaimenninvalmistajan yhteisty{\"o}t{\"a}. Prosessille on ominaista iteratiivisuus ja osaoptimoinnin v{\"a}ltt{\"a}minen: vaimentimen akustinen suorituskyky on kyett{\"a}v{\"a} ennakoimaan riitt{\"a}v{\"a}n hyvin, mutta toisaalta p{\"a}{\"a}t{\"o}ksi{\"a} tulee kyet{\"a} tekem{\"a}{\"a}n my{\"o}s ep{\"a}varman tiedon varassa.",
  author = "Jukka Tanttari and Heikki Isomoisio and Seppo Uosukainen and Antti Hynninen and Esa Nousiainen and Virpi Hankaniemi and Ville Veijanen",
  note = "Project: 78558",
  year = "2013",
  language = "Finnish",
  booktitle = "Akustiikkap{\"a}iv{\"a}t 2013",
  publisher = "Akustinen Seura ry",
  address = "Finland",

  }

  Tanttari, J, Isomoisio, H, Uosukainen, S, Hynninen, A, Nousiainen, E, Hankaniemi, V & Veijanen, V 2013, Pakoäänenvaimentimen kehitysprosessi. in Akustiikkapäivät 2013. Akustinen Seura ry, Akustiikkapäivät 2013, Turku, Finland, 22/03/13.

  Pakoäänenvaimentimen kehitysprosessi. / Tanttari, Jukka; Isomoisio, Heikki; Uosukainen, Seppo; Hynninen, Antti; Nousiainen, Esa; Hankaniemi, Virpi; Veijanen, Ville.

  Akustiikkapäivät 2013. Akustinen Seura ry, 2013.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsProfessional

  TY - GEN

  T1 - Pakoäänenvaimentimen kehitysprosessi

  AU - Tanttari, Jukka

  AU - Isomoisio, Heikki

  AU - Uosukainen, Seppo

  AU - Hynninen, Antti

  AU - Nousiainen, Esa

  AU - Hankaniemi, Virpi

  AU - Veijanen, Ville

  N1 - Project: 78558

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - Wärtsilä ja VTT ovat kehittäneet uusia, ominaisuuksiltaan ylivertaisia pakoäänenvaimentimia mäntämoottorivoimalaitoksiin. Kehitysprosessin vaiheita ovat tehtävän tarkentaminen, vaatimusmäärittely, konseptikehitys, jalostaminen mallinnusta ja simulointia hyödyntäen, pienoismalli- ja/tai täysmittakaavatestit, rationalisointi valmistusta varten sekä toiminnan todentaminen voimalassa. Prosessin menestyksellinen läpivienti edellyttää voimalaitostoimittajan, koneakustikon ja vaimenninvalmistajan yhteistyötä. Prosessille on ominaista iteratiivisuus ja osaoptimoinnin välttäminen: vaimentimen akustinen suorituskyky on kyettävä ennakoimaan riittävän hyvin, mutta toisaalta päätöksiä tulee kyetä tekemään myös epävarman tiedon varassa.

  AB - Wärtsilä ja VTT ovat kehittäneet uusia, ominaisuuksiltaan ylivertaisia pakoäänenvaimentimia mäntämoottorivoimalaitoksiin. Kehitysprosessin vaiheita ovat tehtävän tarkentaminen, vaatimusmäärittely, konseptikehitys, jalostaminen mallinnusta ja simulointia hyödyntäen, pienoismalli- ja/tai täysmittakaavatestit, rationalisointi valmistusta varten sekä toiminnan todentaminen voimalassa. Prosessin menestyksellinen läpivienti edellyttää voimalaitostoimittajan, koneakustikon ja vaimenninvalmistajan yhteistyötä. Prosessille on ominaista iteratiivisuus ja osaoptimoinnin välttäminen: vaimentimen akustinen suorituskyky on kyettävä ennakoimaan riittävän hyvin, mutta toisaalta päätöksiä tulee kyetä tekemään myös epävarman tiedon varassa.

  M3 - Conference article in proceedings

  BT - Akustiikkapäivät 2013

  PB - Akustinen Seura ry

  ER -

  Tanttari J, Isomoisio H, Uosukainen S, Hynninen A, Nousiainen E, Hankaniemi V et al. Pakoäänenvaimentimen kehitysprosessi. In Akustiikkapäivät 2013. Akustinen Seura ry. 2013