Palaturpeen tuotanto: Käsikirja

Arvo Leinonen (Editor), Veli-Matti Luukkainen (Editor)

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Työ tavoitteena on ollut luoda käsikirja palaturvetuotannosta. Käsikirja sisältää kaikki palaturpeen tuotannon eri työvaiheet aina palaturvesuon valinnasta palaturpeen kuljetukseen ja jakeluun käyttöpaikalle. Lähdeaineistona on käytetty pääasiassa suomalaista kirjallisuutta. Tietoa on täydennetty neuvostoliittolaisella kirjallisuustiedolla. Käsikirja on tarkoitettu palaturvetuotannon aloittamista suunnittelevien tai turvetuotantoalalle työskentelemään siirtyvien käyttöön sekä alan muun koulutuksen tarpeisiin. Tutkimusraporttia voivat luonnollisesti käyttää kaikki turvetuotannon parissa jo työskentelevät. Käsikirja jakautuu osiin, jotka ovat palaturpeen tuotannon historia, palaturpeen nykytuotanto ja kehitysnäkymät Suomessa sekä palaturpeen tuotanto muissa maissa. Pääpaino on Suomen palaturpeen nykytuotannossa. Raportissa on käsitelty mm. palaturpeen asemaa turvetuotannossa, palaturvekentän valintaa ja valmistelua, palaturpeen kuivumista ja nykyistä tuotantotekniikkaa, palaturpeen aumausta ja varastointia sekä palaturpeen kuormausta, kuljetusta, purkua ja jakelua. Lisäksi on tarkasteltu palaturpeen näytteenottoa ja ominaisuuksia ja turvetuotannon taloutta. Osassa, joka käsittelee muiden maiden palaturvetuotantoa, on tarkasteltu Neuvostoliiton, Ruotsin ja Irlannin palaturvetuotannon nykytilaa ja tulevaisuutta. Lopuksi on käsitelty palaturvetuotannon tulevaisuutta Suomessa. Palaturpeen uskotaan pysyvän vastaisuudessakin yleensä kilpailukykyisenä. Tulevaisuudessa painottuu entistä enemmän turpeen laadun merkitys käyttökohteen valinnassa. Palaturvetuotannossa kehitys tulee kohdistaa palaturpeen nostokoneeseen sekä palakoon optimointiin ja tuotannon ohjaukseen.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages334
ISBN (Print)951-38-2635-X
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number614
ISSN0358-5085

Fingerprint

sod production
peat

Keywords

  • peat
  • production

Cite this

Leinonen, A., & Luukkainen, V-M. (Eds.) (1986). Palaturpeen tuotanto: Käsikirja. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 614
Leinonen, Arvo (Editor) ; Luukkainen, Veli-Matti (Editor). / Palaturpeen tuotanto : Käsikirja. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 334 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 614).
@book{02abcf56807448339e48619584b479a8,
title = "Palaturpeen tuotanto: K{\"a}sikirja",
abstract = "Ty{\"o} tavoitteena on ollut luoda k{\"a}sikirja palaturvetuotannosta. K{\"a}sikirja sis{\"a}lt{\"a}{\"a} kaikki palaturpeen tuotannon eri ty{\"o}vaiheet aina palaturvesuon valinnasta palaturpeen kuljetukseen ja jakeluun k{\"a}ytt{\"o}paikalle. L{\"a}hdeaineistona on k{\"a}ytetty p{\"a}{\"a}asiassa suomalaista kirjallisuutta. Tietoa on t{\"a}ydennetty neuvostoliittolaisella kirjallisuustiedolla. K{\"a}sikirja on tarkoitettu palaturvetuotannon aloittamista suunnittelevien tai turvetuotantoalalle ty{\"o}skentelem{\"a}{\"a}n siirtyvien k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n sek{\"a} alan muun koulutuksen tarpeisiin. Tutkimusraporttia voivat luonnollisesti k{\"a}ytt{\"a}{\"a} kaikki turvetuotannon parissa jo ty{\"o}skentelev{\"a}t. K{\"a}sikirja jakautuu osiin, jotka ovat palaturpeen tuotannon historia, palaturpeen nykytuotanto ja kehitysn{\"a}kym{\"a}t Suomessa sek{\"a} palaturpeen tuotanto muissa maissa. P{\"a}{\"a}paino on Suomen palaturpeen nykytuotannossa. Raportissa on k{\"a}sitelty mm. palaturpeen asemaa turvetuotannossa, palaturvekent{\"a}n valintaa ja valmistelua, palaturpeen kuivumista ja nykyist{\"a} tuotantotekniikkaa, palaturpeen aumausta ja varastointia sek{\"a} palaturpeen kuormausta, kuljetusta, purkua ja jakelua. Lis{\"a}ksi on tarkasteltu palaturpeen n{\"a}ytteenottoa ja ominaisuuksia ja turvetuotannon taloutta. Osassa, joka k{\"a}sittelee muiden maiden palaturvetuotantoa, on tarkasteltu Neuvostoliiton, Ruotsin ja Irlannin palaturvetuotannon nykytilaa ja tulevaisuutta. Lopuksi on k{\"a}sitelty palaturvetuotannon tulevaisuutta Suomessa. Palaturpeen uskotaan pysyv{\"a}n vastaisuudessakin yleens{\"a} kilpailukykyisen{\"a}. Tulevaisuudessa painottuu entist{\"a} enemm{\"a}n turpeen laadun merkitys k{\"a}ytt{\"o}kohteen valinnassa. Palaturvetuotannossa kehitys tulee kohdistaa palaturpeen nostokoneeseen sek{\"a} palakoon optimointiin ja tuotannon ohjaukseen.",
keywords = "peat, production",
editor = "Arvo Leinonen and Veli-Matti Luukkainen",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2635-X",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "614",
address = "Finland",

}

Leinonen, A & Luukkainen, V-M (eds) 1986, Palaturpeen tuotanto: Käsikirja. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 614, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Palaturpeen tuotanto : Käsikirja. / Leinonen, Arvo (Editor); Luukkainen, Veli-Matti (Editor).

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 334 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 614).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Palaturpeen tuotanto

T2 - Käsikirja

A2 - Leinonen, Arvo

A2 - Luukkainen, Veli-Matti

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Työ tavoitteena on ollut luoda käsikirja palaturvetuotannosta. Käsikirja sisältää kaikki palaturpeen tuotannon eri työvaiheet aina palaturvesuon valinnasta palaturpeen kuljetukseen ja jakeluun käyttöpaikalle. Lähdeaineistona on käytetty pääasiassa suomalaista kirjallisuutta. Tietoa on täydennetty neuvostoliittolaisella kirjallisuustiedolla. Käsikirja on tarkoitettu palaturvetuotannon aloittamista suunnittelevien tai turvetuotantoalalle työskentelemään siirtyvien käyttöön sekä alan muun koulutuksen tarpeisiin. Tutkimusraporttia voivat luonnollisesti käyttää kaikki turvetuotannon parissa jo työskentelevät. Käsikirja jakautuu osiin, jotka ovat palaturpeen tuotannon historia, palaturpeen nykytuotanto ja kehitysnäkymät Suomessa sekä palaturpeen tuotanto muissa maissa. Pääpaino on Suomen palaturpeen nykytuotannossa. Raportissa on käsitelty mm. palaturpeen asemaa turvetuotannossa, palaturvekentän valintaa ja valmistelua, palaturpeen kuivumista ja nykyistä tuotantotekniikkaa, palaturpeen aumausta ja varastointia sekä palaturpeen kuormausta, kuljetusta, purkua ja jakelua. Lisäksi on tarkasteltu palaturpeen näytteenottoa ja ominaisuuksia ja turvetuotannon taloutta. Osassa, joka käsittelee muiden maiden palaturvetuotantoa, on tarkasteltu Neuvostoliiton, Ruotsin ja Irlannin palaturvetuotannon nykytilaa ja tulevaisuutta. Lopuksi on käsitelty palaturvetuotannon tulevaisuutta Suomessa. Palaturpeen uskotaan pysyvän vastaisuudessakin yleensä kilpailukykyisenä. Tulevaisuudessa painottuu entistä enemmän turpeen laadun merkitys käyttökohteen valinnassa. Palaturvetuotannossa kehitys tulee kohdistaa palaturpeen nostokoneeseen sekä palakoon optimointiin ja tuotannon ohjaukseen.

AB - Työ tavoitteena on ollut luoda käsikirja palaturvetuotannosta. Käsikirja sisältää kaikki palaturpeen tuotannon eri työvaiheet aina palaturvesuon valinnasta palaturpeen kuljetukseen ja jakeluun käyttöpaikalle. Lähdeaineistona on käytetty pääasiassa suomalaista kirjallisuutta. Tietoa on täydennetty neuvostoliittolaisella kirjallisuustiedolla. Käsikirja on tarkoitettu palaturvetuotannon aloittamista suunnittelevien tai turvetuotantoalalle työskentelemään siirtyvien käyttöön sekä alan muun koulutuksen tarpeisiin. Tutkimusraporttia voivat luonnollisesti käyttää kaikki turvetuotannon parissa jo työskentelevät. Käsikirja jakautuu osiin, jotka ovat palaturpeen tuotannon historia, palaturpeen nykytuotanto ja kehitysnäkymät Suomessa sekä palaturpeen tuotanto muissa maissa. Pääpaino on Suomen palaturpeen nykytuotannossa. Raportissa on käsitelty mm. palaturpeen asemaa turvetuotannossa, palaturvekentän valintaa ja valmistelua, palaturpeen kuivumista ja nykyistä tuotantotekniikkaa, palaturpeen aumausta ja varastointia sekä palaturpeen kuormausta, kuljetusta, purkua ja jakelua. Lisäksi on tarkasteltu palaturpeen näytteenottoa ja ominaisuuksia ja turvetuotannon taloutta. Osassa, joka käsittelee muiden maiden palaturvetuotantoa, on tarkasteltu Neuvostoliiton, Ruotsin ja Irlannin palaturvetuotannon nykytilaa ja tulevaisuutta. Lopuksi on käsitelty palaturvetuotannon tulevaisuutta Suomessa. Palaturpeen uskotaan pysyvän vastaisuudessakin yleensä kilpailukykyisenä. Tulevaisuudessa painottuu entistä enemmän turpeen laadun merkitys käyttökohteen valinnassa. Palaturvetuotannossa kehitys tulee kohdistaa palaturpeen nostokoneeseen sekä palakoon optimointiin ja tuotannon ohjaukseen.

KW - peat

KW - production

M3 - Report

SN - 951-38-2635-X

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Palaturpeen tuotanto

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Leinonen A, (ed.), Luukkainen V-M, (ed.). Palaturpeen tuotanto: Käsikirja. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 334 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 614).