Palonsyyn selvittäminen 2. Oppikirja, osa 2

Johan Mangs, Olavi Keski-Rahkonen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Palonsyyn oppikirjassa on kerätty alan runsaasta kirjallisuudesta ja kirjoittajien omasta kokemuspiiristä tietoa, jonka perusteella palonsyytä tutkitaan erilaisista näkökulmista. Koska asia on hyvin laaja-alainen, useat lähestymistavat ovat mahdollisia. Siksi tässä on pitäydytty käyttämään vain laajalti tunnustettuja lähteitä, jotka ovat peräisin luotettavista asiantuntijaorganisaatioista, tai alan sarjajulkaisuista, joissa julkaistut artikkelit on alistettu ennakolta riippumattomien palotieteen asiantuntijoiden tarkastettaviksi yleisen luonnontieteissä käytetyn periaatteen mukaisesti. Erityisesti on pyritty huolehtimaan siitä, että palon luonnontieteellinen puoli tulee aina esille selvästi, ja vain todennettuihin ilmiöihin perustuen. Tässä palonsyyn selvittämisen kirjan kolmannessa osassa on lyhyesti oppikirjasta tiivistetty palopaikkaan, palotapahtumiin sekä palopaikalta löytyviin jälkiin liittyviä seikkoja sekä liitteenä taulukoituna muistilista palonsyyn selvittämisen tueksi. Esityksessä ei ole viittauksia oppikirjaosaan koska seikkaperäinen esitys eri aiheista on siinä vastaavien otsikoiden alla.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages126
ISBN (Print)951-38-5173-7
Publication statusPublished - 1997
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1874
ISSN1235-0605

Keywords

  • fires
  • fire ignition
  • fire damage
  • fire investigation
  • textbooks

Cite this

Mangs, J., & Keski-Rahkonen, O. (1997). Palonsyyn selvittäminen 2. Oppikirja, osa 2. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1874
Mangs, Johan ; Keski-Rahkonen, Olavi. / Palonsyyn selvittäminen 2. Oppikirja, osa 2. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1997. 126 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1874).
@book{12f98f24699f413ab24c0e1ab024cbe4,
title = "Palonsyyn selvitt{\"a}minen 2. Oppikirja, osa 2",
abstract = "Palonsyyn oppikirjassa on ker{\"a}tty alan runsaasta kirjallisuudesta ja kirjoittajien omasta kokemuspiirist{\"a} tietoa, jonka perusteella palonsyyt{\"a} tutkitaan erilaisista n{\"a}k{\"o}kulmista. Koska asia on hyvin laaja-alainen, useat l{\"a}hestymistavat ovat mahdollisia. Siksi t{\"a}ss{\"a} on pit{\"a}ydytty k{\"a}ytt{\"a}m{\"a}{\"a}n vain laajalti tunnustettuja l{\"a}hteit{\"a}, jotka ovat per{\"a}isin luotettavista asiantuntijaorganisaatioista, tai alan sarjajulkaisuista, joissa julkaistut artikkelit on alistettu ennakolta riippumattomien palotieteen asiantuntijoiden tarkastettaviksi yleisen luonnontieteiss{\"a} k{\"a}ytetyn periaatteen mukaisesti. Erityisesti on pyritty huolehtimaan siit{\"a}, ett{\"a} palon luonnontieteellinen puoli tulee aina esille selv{\"a}sti, ja vain todennettuihin ilmi{\"o}ihin perustuen. T{\"a}ss{\"a} palonsyyn selvitt{\"a}misen kirjan kolmannessa osassa on lyhyesti oppikirjasta tiivistetty palopaikkaan, palotapahtumiin sek{\"a} palopaikalta l{\"o}ytyviin j{\"a}lkiin liittyvi{\"a} seikkoja sek{\"a} liitteen{\"a} taulukoituna muistilista palonsyyn selvitt{\"a}misen tueksi. Esityksess{\"a} ei ole viittauksia oppikirjaosaan koska seikkaper{\"a}inen esitys eri aiheista on siin{\"a} vastaavien otsikoiden alla.",
keywords = "fires, fire ignition, fire damage, fire investigation, textbooks",
author = "Johan Mangs and Olavi Keski-Rahkonen",
year = "1997",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5173-7",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1874",
address = "Finland",

}

Mangs, J & Keski-Rahkonen, O 1997, Palonsyyn selvittäminen 2. Oppikirja, osa 2. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1874, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Palonsyyn selvittäminen 2. Oppikirja, osa 2. / Mangs, Johan; Keski-Rahkonen, Olavi.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1997. 126 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1874).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Palonsyyn selvittäminen 2. Oppikirja, osa 2

AU - Mangs, Johan

AU - Keski-Rahkonen, Olavi

PY - 1997

Y1 - 1997

N2 - Palonsyyn oppikirjassa on kerätty alan runsaasta kirjallisuudesta ja kirjoittajien omasta kokemuspiiristä tietoa, jonka perusteella palonsyytä tutkitaan erilaisista näkökulmista. Koska asia on hyvin laaja-alainen, useat lähestymistavat ovat mahdollisia. Siksi tässä on pitäydytty käyttämään vain laajalti tunnustettuja lähteitä, jotka ovat peräisin luotettavista asiantuntijaorganisaatioista, tai alan sarjajulkaisuista, joissa julkaistut artikkelit on alistettu ennakolta riippumattomien palotieteen asiantuntijoiden tarkastettaviksi yleisen luonnontieteissä käytetyn periaatteen mukaisesti. Erityisesti on pyritty huolehtimaan siitä, että palon luonnontieteellinen puoli tulee aina esille selvästi, ja vain todennettuihin ilmiöihin perustuen. Tässä palonsyyn selvittämisen kirjan kolmannessa osassa on lyhyesti oppikirjasta tiivistetty palopaikkaan, palotapahtumiin sekä palopaikalta löytyviin jälkiin liittyviä seikkoja sekä liitteenä taulukoituna muistilista palonsyyn selvittämisen tueksi. Esityksessä ei ole viittauksia oppikirjaosaan koska seikkaperäinen esitys eri aiheista on siinä vastaavien otsikoiden alla.

AB - Palonsyyn oppikirjassa on kerätty alan runsaasta kirjallisuudesta ja kirjoittajien omasta kokemuspiiristä tietoa, jonka perusteella palonsyytä tutkitaan erilaisista näkökulmista. Koska asia on hyvin laaja-alainen, useat lähestymistavat ovat mahdollisia. Siksi tässä on pitäydytty käyttämään vain laajalti tunnustettuja lähteitä, jotka ovat peräisin luotettavista asiantuntijaorganisaatioista, tai alan sarjajulkaisuista, joissa julkaistut artikkelit on alistettu ennakolta riippumattomien palotieteen asiantuntijoiden tarkastettaviksi yleisen luonnontieteissä käytetyn periaatteen mukaisesti. Erityisesti on pyritty huolehtimaan siitä, että palon luonnontieteellinen puoli tulee aina esille selvästi, ja vain todennettuihin ilmiöihin perustuen. Tässä palonsyyn selvittämisen kirjan kolmannessa osassa on lyhyesti oppikirjasta tiivistetty palopaikkaan, palotapahtumiin sekä palopaikalta löytyviin jälkiin liittyviä seikkoja sekä liitteenä taulukoituna muistilista palonsyyn selvittämisen tueksi. Esityksessä ei ole viittauksia oppikirjaosaan koska seikkaperäinen esitys eri aiheista on siinä vastaavien otsikoiden alla.

KW - fires

KW - fire ignition

KW - fire damage

KW - fire investigation

KW - textbooks

M3 - Report

SN - 951-38-5173-7

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Palonsyyn selvittäminen 2. Oppikirja, osa 2

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Mangs J, Keski-Rahkonen O. Palonsyyn selvittäminen 2. Oppikirja, osa 2. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1997. 126 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1874).