Palotekniikan tutkimuskenttä Suomessa

Pentti Loikkanen, Claes Holm

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Järjestelmällisen tutkimuksen tärkeys on kasvamassa yhteiskunnan paloturvallisuuden ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Julkaisussa pyritään antamaan yleiskäsitys hajallisesta palotekniikan tutkimusken-tästä ja sen ongelmista. Tutkimuskohteet on ryhmitelty siten, että eri viranomaisten vastuualueet, lainsäädäntö ja määräykset, eri teknologian alueet sekä teollisuudenalat ja tuoteryhmät olisivat mahdollisimman selkeästi ja havainnollisesti esillä. Kenttä on jaettu yhdeksään osa-alueeseen. Nämä ovat yleiset perusteet, palofysiikka ja -kemia, rakenteellinen palontorjunta, tekstiilit ja sisusteet, lämmitys-ja kayttölaitteet, paloilmoitustekniikka, sammutus- ja pelastustekniikka, laadunvalvonta ja erityisongelmat. Osa-alueet on jaettu yhteensä 34 pääaiheeseen ja nämä eritisongelmien pääaiheita lukuun ottamatta edelleen yhteensä 117 aiheryhmään. Osa-alueiden ja pääaiheiden ominaispiirteitä ja ongelmia selostetaan. Aiheryhmiä luonnehditaan avainsanoilla ja -käsitteillä, joista hahmottuu helposti projek-tien aiheita. Konkreettisia tutkimusprojekteja ja -ohjelmia ei suoranaisesti kuitenkaan ehdoteta, koska niiden laajuus ja sisälto riippuvat olennaisesti rahoituksesta ja muista kulloinkin saatavilla olevista resursseista.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages70
ISBN (Print)951-38-2792-5
Publication statusPublished - 1987
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number682
ISSN0358-5085

Keywords

  • fire safety
  • fire protection
  • fire tests
  • Finland
  • research
  • research and development
  • research management
  • rescue operations

Cite this

Loikkanen, P., & Holm, C. (1987). Palotekniikan tutkimuskenttä Suomessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 682
Loikkanen, Pentti ; Holm, Claes. / Palotekniikan tutkimuskenttä Suomessa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 70 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 682).
@book{a29209e8082f40e8bd6574e584dbe754,
title = "Palotekniikan tutkimuskentt{\"a} Suomessa",
abstract = "J{\"a}rjestelm{\"a}llisen tutkimuksen t{\"a}rkeys on kasvamassa yhteiskunnan paloturvallisuuden yll{\"a}pit{\"a}misess{\"a} ja kehitt{\"a}misess{\"a}. Julkaisussa pyrit{\"a}{\"a}n antamaan yleisk{\"a}sitys hajallisesta palotekniikan tutkimusken-t{\"a}st{\"a} ja sen ongelmista. Tutkimuskohteet on ryhmitelty siten, ett{\"a} eri viranomaisten vastuualueet, lains{\"a}{\"a}d{\"a}nt{\"o} ja m{\"a}{\"a}r{\"a}ykset, eri teknologian alueet sek{\"a} teollisuudenalat ja tuoteryhm{\"a}t olisivat mahdollisimman selke{\"a}sti ja havainnollisesti esill{\"a}. Kentt{\"a} on jaettu yhdeks{\"a}{\"a}n osa-alueeseen. N{\"a}m{\"a} ovat yleiset perusteet, palofysiikka ja -kemia, rakenteellinen palontorjunta, tekstiilit ja sisusteet, l{\"a}mmitys-ja kaytt{\"o}laitteet, paloilmoitustekniikka, sammutus- ja pelastustekniikka, laadunvalvonta ja erityisongelmat. Osa-alueet on jaettu yhteens{\"a} 34 p{\"a}{\"a}aiheeseen ja n{\"a}m{\"a} eritisongelmien p{\"a}{\"a}aiheita lukuun ottamatta edelleen yhteens{\"a} 117 aiheryhm{\"a}{\"a}n. Osa-alueiden ja p{\"a}{\"a}aiheiden ominaispiirteit{\"a} ja ongelmia selostetaan. Aiheryhmi{\"a} luonnehditaan avainsanoilla ja -k{\"a}sitteill{\"a}, joista hahmottuu helposti projek-tien aiheita. Konkreettisia tutkimusprojekteja ja -ohjelmia ei suoranaisesti kuitenkaan ehdoteta, koska niiden laajuus ja sis{\"a}lto riippuvat olennaisesti rahoituksesta ja muista kulloinkin saatavilla olevista resursseista.",
keywords = "fire safety, fire protection, fire tests, Finland, research, research and development, research management, rescue operations",
author = "Pentti Loikkanen and Claes Holm",
year = "1987",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2792-5",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "682",
address = "Finland",

}

Loikkanen, P & Holm, C 1987, Palotekniikan tutkimuskenttä Suomessa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 682, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Palotekniikan tutkimuskenttä Suomessa. / Loikkanen, Pentti; Holm, Claes.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 70 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 682).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Palotekniikan tutkimuskenttä Suomessa

AU - Loikkanen, Pentti

AU - Holm, Claes

PY - 1987

Y1 - 1987

N2 - Järjestelmällisen tutkimuksen tärkeys on kasvamassa yhteiskunnan paloturvallisuuden ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Julkaisussa pyritään antamaan yleiskäsitys hajallisesta palotekniikan tutkimusken-tästä ja sen ongelmista. Tutkimuskohteet on ryhmitelty siten, että eri viranomaisten vastuualueet, lainsäädäntö ja määräykset, eri teknologian alueet sekä teollisuudenalat ja tuoteryhmät olisivat mahdollisimman selkeästi ja havainnollisesti esillä. Kenttä on jaettu yhdeksään osa-alueeseen. Nämä ovat yleiset perusteet, palofysiikka ja -kemia, rakenteellinen palontorjunta, tekstiilit ja sisusteet, lämmitys-ja kayttölaitteet, paloilmoitustekniikka, sammutus- ja pelastustekniikka, laadunvalvonta ja erityisongelmat. Osa-alueet on jaettu yhteensä 34 pääaiheeseen ja nämä eritisongelmien pääaiheita lukuun ottamatta edelleen yhteensä 117 aiheryhmään. Osa-alueiden ja pääaiheiden ominaispiirteitä ja ongelmia selostetaan. Aiheryhmiä luonnehditaan avainsanoilla ja -käsitteillä, joista hahmottuu helposti projek-tien aiheita. Konkreettisia tutkimusprojekteja ja -ohjelmia ei suoranaisesti kuitenkaan ehdoteta, koska niiden laajuus ja sisälto riippuvat olennaisesti rahoituksesta ja muista kulloinkin saatavilla olevista resursseista.

AB - Järjestelmällisen tutkimuksen tärkeys on kasvamassa yhteiskunnan paloturvallisuuden ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Julkaisussa pyritään antamaan yleiskäsitys hajallisesta palotekniikan tutkimusken-tästä ja sen ongelmista. Tutkimuskohteet on ryhmitelty siten, että eri viranomaisten vastuualueet, lainsäädäntö ja määräykset, eri teknologian alueet sekä teollisuudenalat ja tuoteryhmät olisivat mahdollisimman selkeästi ja havainnollisesti esillä. Kenttä on jaettu yhdeksään osa-alueeseen. Nämä ovat yleiset perusteet, palofysiikka ja -kemia, rakenteellinen palontorjunta, tekstiilit ja sisusteet, lämmitys-ja kayttölaitteet, paloilmoitustekniikka, sammutus- ja pelastustekniikka, laadunvalvonta ja erityisongelmat. Osa-alueet on jaettu yhteensä 34 pääaiheeseen ja nämä eritisongelmien pääaiheita lukuun ottamatta edelleen yhteensä 117 aiheryhmään. Osa-alueiden ja pääaiheiden ominaispiirteitä ja ongelmia selostetaan. Aiheryhmiä luonnehditaan avainsanoilla ja -käsitteillä, joista hahmottuu helposti projek-tien aiheita. Konkreettisia tutkimusprojekteja ja -ohjelmia ei suoranaisesti kuitenkaan ehdoteta, koska niiden laajuus ja sisälto riippuvat olennaisesti rahoituksesta ja muista kulloinkin saatavilla olevista resursseista.

KW - fire safety

KW - fire protection

KW - fire tests

KW - Finland

KW - research

KW - research and development

KW - research management

KW - rescue operations

M3 - Report

SN - 951-38-2792-5

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Palotekniikan tutkimuskenttä Suomessa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Loikkanen P, Holm C. Palotekniikan tutkimuskenttä Suomessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 70 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 682).