Palveluliiketoiminnan kehittäminen kone- ja laitetoimittajien strategisena valintana

Toni Ahonen, Helena Kortelainen, Iiro Salkari, Erkki Jantunen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Kone- ja laitetoimittajalle päätös siirtyä tuotekeskeisestä liiketoiminnasta palveluliiketoimintaan tarkoittaa merkittävää strategista valintaa, johon liittyy kehittämistä organisaatiokulttuurissa, osaamisessa sekä teknologiassa. Tuotteiden ja palveluiden integrointi edellyttää uudenlaista liiketoiminta-ajattelua ja tuotepalvelujärjestelmän elinkaaren hallintaa. VTT on hakenut keinoja, joilla tutkimus- ja kehitysosaaminen voidaan suunnata tukemaan kone- ja laitevalmistajien tavoitteita asiakkaidensa tuotannon tehokkuuden ja käyttövarmuuden varmistavassa ja niitä kehittävässä palveluliiketoiminnassa. Tuloksena syntyi palveluliiketoiminnan viitekehys, jonka perusteella eri osa-alueiden osaaminen jäsennettiin kokonaisuudeksi sekä kuvattiin tulevaisuuden tarpeita.
Original languageFinnish
Pages (from-to)8-11
JournalPromaint
Volume23
Issue number2
Publication statusPublished - 2009
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{8b6d699950494fdc88ace4118651083e,
title = "Palveluliiketoiminnan kehitt{\"a}minen kone- ja laitetoimittajien strategisena valintana",
abstract = "Kone- ja laitetoimittajalle p{\"a}{\"a}t{\"o}s siirty{\"a} tuotekeskeisest{\"a} liiketoiminnasta palveluliiketoimintaan tarkoittaa merkitt{\"a}v{\"a}{\"a} strategista valintaa, johon liittyy kehitt{\"a}mist{\"a} organisaatiokulttuurissa, osaamisessa sek{\"a} teknologiassa. Tuotteiden ja palveluiden integrointi edellytt{\"a}{\"a} uudenlaista liiketoiminta-ajattelua ja tuotepalveluj{\"a}rjestelm{\"a}n elinkaaren hallintaa. VTT on hakenut keinoja, joilla tutkimus- ja kehitysosaaminen voidaan suunnata tukemaan kone- ja laitevalmistajien tavoitteita asiakkaidensa tuotannon tehokkuuden ja k{\"a}ytt{\"o}varmuuden varmistavassa ja niit{\"a} kehitt{\"a}v{\"a}ss{\"a} palveluliiketoiminnassa. Tuloksena syntyi palveluliiketoiminnan viitekehys, jonka perusteella eri osa-alueiden osaaminen j{\"a}sennettiin kokonaisuudeksi sek{\"a} kuvattiin tulevaisuuden tarpeita.",
author = "Toni Ahonen and Helena Kortelainen and Iiro Salkari and Erkki Jantunen",
note = "Project code: 17169",
year = "2009",
language = "Finnish",
volume = "23",
pages = "8--11",
journal = "Promaint",
issn = "1797-2000",
publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
number = "2",

}

Palveluliiketoiminnan kehittäminen kone- ja laitetoimittajien strategisena valintana. / Ahonen, Toni; Kortelainen, Helena; Salkari, Iiro; Jantunen, Erkki.

In: Promaint, Vol. 23, No. 2, 2009, p. 8-11.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Palveluliiketoiminnan kehittäminen kone- ja laitetoimittajien strategisena valintana

AU - Ahonen, Toni

AU - Kortelainen, Helena

AU - Salkari, Iiro

AU - Jantunen, Erkki

N1 - Project code: 17169

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Kone- ja laitetoimittajalle päätös siirtyä tuotekeskeisestä liiketoiminnasta palveluliiketoimintaan tarkoittaa merkittävää strategista valintaa, johon liittyy kehittämistä organisaatiokulttuurissa, osaamisessa sekä teknologiassa. Tuotteiden ja palveluiden integrointi edellyttää uudenlaista liiketoiminta-ajattelua ja tuotepalvelujärjestelmän elinkaaren hallintaa. VTT on hakenut keinoja, joilla tutkimus- ja kehitysosaaminen voidaan suunnata tukemaan kone- ja laitevalmistajien tavoitteita asiakkaidensa tuotannon tehokkuuden ja käyttövarmuuden varmistavassa ja niitä kehittävässä palveluliiketoiminnassa. Tuloksena syntyi palveluliiketoiminnan viitekehys, jonka perusteella eri osa-alueiden osaaminen jäsennettiin kokonaisuudeksi sekä kuvattiin tulevaisuuden tarpeita.

AB - Kone- ja laitetoimittajalle päätös siirtyä tuotekeskeisestä liiketoiminnasta palveluliiketoimintaan tarkoittaa merkittävää strategista valintaa, johon liittyy kehittämistä organisaatiokulttuurissa, osaamisessa sekä teknologiassa. Tuotteiden ja palveluiden integrointi edellyttää uudenlaista liiketoiminta-ajattelua ja tuotepalvelujärjestelmän elinkaaren hallintaa. VTT on hakenut keinoja, joilla tutkimus- ja kehitysosaaminen voidaan suunnata tukemaan kone- ja laitevalmistajien tavoitteita asiakkaidensa tuotannon tehokkuuden ja käyttövarmuuden varmistavassa ja niitä kehittävässä palveluliiketoiminnassa. Tuloksena syntyi palveluliiketoiminnan viitekehys, jonka perusteella eri osa-alueiden osaaminen jäsennettiin kokonaisuudeksi sekä kuvattiin tulevaisuuden tarpeita.

M3 - Article

VL - 23

SP - 8

EP - 11

JO - Promaint

JF - Promaint

SN - 1797-2000

IS - 2

ER -