Palveluverkoston kehittämisen työkirja

Katri Valkokari, Tiina Valjakka, Taru Hakanen, Eija Kupi, Ilari Kaarela

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Palveluverkoston kehittämisen työkirja on suunnattu verkostojen pitkäjänteisen kehitystoiminnan tueksi erityisesti palveluintegraattorin näkökulmasta. Se on tarkoitettu helppolukuiseksi yleisoppaaksi palveluverkostoissa toimiville tai niiden johtamisesta muuten kiinnostuneille. Työkirjaan on jätetty liikkumavaraa yrityksille ja palveluintegraattoreille edetä kehitystyössä parhaaksi näkemällään tavalla. Esiteltyjä menetelmiä voidaan käyttää verkoston elinkaaren eri vaiheissa, niitä voidaan hyödyntää eri järjestyksessä kuin ne esitellään työkirjassa, ja niiden ehdottamista toimintatavoista ja kysymyksistä voidaan poimia kuhunkin tilanteeseen oleellisimmat. Luonnollisesti kirjassa esiteltyjä työkaluja voidaan myös täydentää uusilla kysymyksillä tai syvällisemmillä analyyseillä ja selvityksillä. Palveluintegraattorille on hyödyksi tutustua työkirjan menetelmiin ja mahdollisesti muokata niitä juuri omien verkostojensa tarpeisiin ja päätöstilanteisiin sopiviksi. Kirja on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäinen osa koostuu tiiviistä tietopaketista palveluverkostoista, palveluintegraattorin roolista sekä verkostojohtamisesta. Toinen osa sisältää käytännön työkaluja verkostotoimintaan liittyen. Kolmannessa osassa esitellään yksinkertainen verkostotesti oman palveluverkoston toiminnan kriittiseen arviointiin.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationKuopio
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages38
  ISBN (Print)978-951-38-7438-4
  Publication statusPublished - 2014
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Cite this

  Valkokari, K., Valjakka, T., Hakanen, T., Kupi, E., & Kaarela, I. (2014). Palveluverkoston kehittämisen työkirja. Kuopio: VTT Technical Research Centre of Finland.
  Valkokari, Katri ; Valjakka, Tiina ; Hakanen, Taru ; Kupi, Eija ; Kaarela, Ilari. / Palveluverkoston kehittämisen työkirja. Kuopio : VTT Technical Research Centre of Finland, 2014. 38 p.
  @book{e01a62726fac4201a725782386d833cc,
  title = "Palveluverkoston kehitt{\"a}misen ty{\"o}kirja",
  abstract = "Palveluverkoston kehitt{\"a}misen ty{\"o}kirja on suunnattu verkostojen pitk{\"a}j{\"a}nteisen kehitystoiminnan tueksi erityisesti palveluintegraattorin n{\"a}k{\"o}kulmasta. Se on tarkoitettu helppolukuiseksi yleisoppaaksi palveluverkostoissa toimiville tai niiden johtamisesta muuten kiinnostuneille. Ty{\"o}kirjaan on j{\"a}tetty liikkumavaraa yrityksille ja palveluintegraattoreille edet{\"a} kehitysty{\"o}ss{\"a} parhaaksi n{\"a}kem{\"a}ll{\"a}{\"a}n tavalla. Esiteltyj{\"a} menetelmi{\"a} voidaan k{\"a}ytt{\"a}{\"a} verkoston elinkaaren eri vaiheissa, niit{\"a} voidaan hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} eri j{\"a}rjestyksess{\"a} kuin ne esitell{\"a}{\"a}n ty{\"o}kirjassa, ja niiden ehdottamista toimintatavoista ja kysymyksist{\"a} voidaan poimia kuhunkin tilanteeseen oleellisimmat. Luonnollisesti kirjassa esiteltyj{\"a} ty{\"o}kaluja voidaan my{\"o}s t{\"a}ydent{\"a}{\"a} uusilla kysymyksill{\"a} tai syv{\"a}llisemmill{\"a} analyyseill{\"a} ja selvityksill{\"a}. Palveluintegraattorille on hy{\"o}dyksi tutustua ty{\"o}kirjan menetelmiin ja mahdollisesti muokata niit{\"a} juuri omien verkostojensa tarpeisiin ja p{\"a}{\"a}t{\"o}stilanteisiin sopiviksi. Kirja on jaettu kolmeen osaan. Ensimm{\"a}inen osa koostuu tiiviist{\"a} tietopaketista palveluverkostoista, palveluintegraattorin roolista sek{\"a} verkostojohtamisesta. Toinen osa sis{\"a}lt{\"a}{\"a} k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n ty{\"o}kaluja verkostotoimintaan liittyen. Kolmannessa osassa esitell{\"a}{\"a}n yksinkertainen verkostotesti oman palveluverkoston toiminnan kriittiseen arviointiin.",
  author = "Katri Valkokari and Tiina Valjakka and Taru Hakanen and Eija Kupi and Ilari Kaarela",
  note = "Project code: 79321",
  year = "2014",
  language = "Finnish",
  isbn = "978-951-38-7438-4",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  address = "Finland",

  }

  Valkokari, K, Valjakka, T, Hakanen, T, Kupi, E & Kaarela, I 2014, Palveluverkoston kehittämisen työkirja. VTT Technical Research Centre of Finland, Kuopio.

  Palveluverkoston kehittämisen työkirja. / Valkokari, Katri; Valjakka, Tiina; Hakanen, Taru; Kupi, Eija; Kaarela, Ilari.

  Kuopio : VTT Technical Research Centre of Finland, 2014. 38 p.

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Palveluverkoston kehittämisen työkirja

  AU - Valkokari, Katri

  AU - Valjakka, Tiina

  AU - Hakanen, Taru

  AU - Kupi, Eija

  AU - Kaarela, Ilari

  N1 - Project code: 79321

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Palveluverkoston kehittämisen työkirja on suunnattu verkostojen pitkäjänteisen kehitystoiminnan tueksi erityisesti palveluintegraattorin näkökulmasta. Se on tarkoitettu helppolukuiseksi yleisoppaaksi palveluverkostoissa toimiville tai niiden johtamisesta muuten kiinnostuneille. Työkirjaan on jätetty liikkumavaraa yrityksille ja palveluintegraattoreille edetä kehitystyössä parhaaksi näkemällään tavalla. Esiteltyjä menetelmiä voidaan käyttää verkoston elinkaaren eri vaiheissa, niitä voidaan hyödyntää eri järjestyksessä kuin ne esitellään työkirjassa, ja niiden ehdottamista toimintatavoista ja kysymyksistä voidaan poimia kuhunkin tilanteeseen oleellisimmat. Luonnollisesti kirjassa esiteltyjä työkaluja voidaan myös täydentää uusilla kysymyksillä tai syvällisemmillä analyyseillä ja selvityksillä. Palveluintegraattorille on hyödyksi tutustua työkirjan menetelmiin ja mahdollisesti muokata niitä juuri omien verkostojensa tarpeisiin ja päätöstilanteisiin sopiviksi. Kirja on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäinen osa koostuu tiiviistä tietopaketista palveluverkostoista, palveluintegraattorin roolista sekä verkostojohtamisesta. Toinen osa sisältää käytännön työkaluja verkostotoimintaan liittyen. Kolmannessa osassa esitellään yksinkertainen verkostotesti oman palveluverkoston toiminnan kriittiseen arviointiin.

  AB - Palveluverkoston kehittämisen työkirja on suunnattu verkostojen pitkäjänteisen kehitystoiminnan tueksi erityisesti palveluintegraattorin näkökulmasta. Se on tarkoitettu helppolukuiseksi yleisoppaaksi palveluverkostoissa toimiville tai niiden johtamisesta muuten kiinnostuneille. Työkirjaan on jätetty liikkumavaraa yrityksille ja palveluintegraattoreille edetä kehitystyössä parhaaksi näkemällään tavalla. Esiteltyjä menetelmiä voidaan käyttää verkoston elinkaaren eri vaiheissa, niitä voidaan hyödyntää eri järjestyksessä kuin ne esitellään työkirjassa, ja niiden ehdottamista toimintatavoista ja kysymyksistä voidaan poimia kuhunkin tilanteeseen oleellisimmat. Luonnollisesti kirjassa esiteltyjä työkaluja voidaan myös täydentää uusilla kysymyksillä tai syvällisemmillä analyyseillä ja selvityksillä. Palveluintegraattorille on hyödyksi tutustua työkirjan menetelmiin ja mahdollisesti muokata niitä juuri omien verkostojensa tarpeisiin ja päätöstilanteisiin sopiviksi. Kirja on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäinen osa koostuu tiiviistä tietopaketista palveluverkostoista, palveluintegraattorin roolista sekä verkostojohtamisesta. Toinen osa sisältää käytännön työkaluja verkostotoimintaan liittyen. Kolmannessa osassa esitellään yksinkertainen verkostotesti oman palveluverkoston toiminnan kriittiseen arviointiin.

  M3 - Report

  SN - 978-951-38-7438-4

  BT - Palveluverkoston kehittämisen työkirja

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Kuopio

  ER -

  Valkokari K, Valjakka T, Hakanen T, Kupi E, Kaarela I. Palveluverkoston kehittämisen työkirja. Kuopio: VTT Technical Research Centre of Finland, 2014. 38 p.